Υπέρ της παραμονής του ψήφισαν οι έντεκα από τις δεκατέσσερις ομάδες της Super League.

Η πλειονότητα των ομάδων της Super League συμφώνησε για την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Όχι, όμως, και η ΑΕΚ.

Διοικητικό συμβούλιο είχαμε στη διοργανώτρια αρχή της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν κι εκείνο του Άγγλου αρχιδιαιτητή και της διατήρησής του στο πόστο του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ λήγει στις 31 Ιουλίου και το εάν θα ανανεωθεί εξαρτάται από την εισήγηση που θα κάνει ο πρόεδρος, Τάκη Μπαλτάκος.

Έντεκα ομάδες, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός ψήφισαν υπέρ της παραμονής του.

Κάθετα αντίθετη εμφανίστηκε η «Ένωση». Ο Βόλος δεν έδωσε το παρών, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση, καθώς όπως ισχυρίστηκε το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η ανακοίνωση: «Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία (11 ΠΑΕ τοποθετήθηκαν υπέρ, 1 ΠΑΕ κατά, 1 ΠΑΕ απούσα, 1 ΠΑΕ επιφυλάχθηκε), το Δ.Σ. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Mark Clattenburg, για το έργο που έχει επιτελέσει στη Διαιτησία μέχρι σήμερα, καθώς και τη βούλησή του να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε παραπάνω.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., περί σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων της Super League».

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ