Και ο Κολομβιανός και ο Ολυμπιακός αποζητούν το restart τους. Και, εφόσον είναι υγιής και ορεξάτος, μιλάμε για παίκτη που όντως μπορεί να αλλάξει επίπεδο σε κάθε ομάδα. Αν ξανασμίξει με τον Μαρσέλο στο λιμάνι, μιλάμε επίσης και για, συνολικά... 108.000.000 followers στο ίνστα -κι αυτό είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος στις μέρες μας...

Ποιος Χάμες Ροντρίγκες; Μάλλον… Χαμός με Ροντρίγκες! Η άφιξη στην Ελλάδα, όχι για… τη Μύκονο, αλλά για ελληνικό σύλλογο, του Κολομβιανού επιθετικού δεν είναι απλώς είδηση, από ποδοσφαιρική άποψη. Εάν ο παίκτης περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, φυσικά, διότι πάντοτε ήταν επιρρεπής σε τραυματισμούς στην καριέρα του, είναι… κρότου-λάμψης πρώτου μεγέθους. Μιλάμε, άλλωστε, για ποδοσφαιριστή που, ακόμη, στα 31 του (τα έκλεισε στις 12 Ιουλίου) έχει τον αριθμό 13.000.000 ευρώ αξίας, δίπλα στο όνομά του. Μιλάμε, επίσης, για έναν παίκτη με θητεία σε 4 από τα Big5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, που έχει τζιράρει σχεδόν 150.000.000 ευρώ σε μεταγραφές στην καριέρα του…

Σε Ρεάλ, Μπάγερν και Έβερτον με τον Αντσελότι…

Αυτό το γκολ του κατά της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ του 2014, όπου γενικώς έβγαλε μάτια, πήρε το Βραβείο Πούσκας και, στην ουσία, έβαλε στο κέντρο του ποδοσφαιρικού χάρτη τον Ροντρίγκεζ. Αγαπημένο παιδί του Κάρλο Αντσελότι, όπως έχουμε ήδη πει ο Χάμες πήγε μαζί του και σε Ρεάλ Μαδρίτης και σε Μπάγερν και σε Έβερτον. Ένας χαρισματικός μεσοεπιθετικός με μεγάλη έφεση στο γκολ, αλλά και σπουδαίος ως δημιουργός, ο Ροντρίγκες μετράει 141 ασίστ σε 429 ματς με τους συλλόγους του. Άλλες 115 φορές έχει στείλει ο ίδιος τη μπάλα στα δίχτυα με τις πιο πάνω ομάδες, αλλά και την Πόρτο, τη Μονακό και τη Μπάνφιλντ. Και 24-25 είναι οι ως τώρα σχετικές επιδόσεις του με την Εθνική Κολομβίας.

Το “ξενέρωμα” στην Αραβία και οι κατηγορίες για αντιεπαγγελματισμό

Η Αλ Ραγιάν έδωσε 8.000.000 ευρώ στην Έβερτον για να τον αποκτήσει πέρυσι το Σεπτέμβριο. Αλλά στο Κατάρ ήταν σκιά του εαυτού του. Είπαμε και πριν ότι στην καριέρα του είχε αρκετούς τραυματισμούς. Ειδικά από τη σεζόν 2019-20 και μετά, έχει χάσει πάνω από τα μισά παιχνίδια κάθε σεζόν για ιατρικούς λόγους. Αλλά στην Αλ Ραγιάν το φαινόμενο είναι τόσο έντονο -και οι αποθεραπείες του τόσο μακρές…- που κάποιοι το αποδίδουν στο… ξενέρωμα του Ροντρίγκες από την παρουσία του εκεί. Και μιλούν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Όπως και να ‘χει το πράγμα, είναι βέβαιο ότι η ζωή και το ποδόσφαιρο της χώρας δεν του ταιριάζουν. Και γι’ αυτό και η ομάδα και ο ίδιος έχουν μπει σε συζητήσεις για δανεισμό του (με κόστος το μισό -παχυλό…- μισθό του), αν και έχει υπογράψει συμβόλαιο ως το 2024. Ο Ολυμπιακός είναι, φυσικά, απολύτως ενήμερος για όλα τα πιο πάνω και γι’ αυτό οι εξετάσεις που θα γίνουν στον παίκτη θα είναι εξονυχιστικές. Και μόνον αν υπάρξει το απόλυτο ιατρικό “ΟΚ” θα προχωρήσει η υπόθεση.

Ιδανικό ριστάρτ για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό!

Εάν, πάντως, όλα πάνε καλά σ’ αυτόν τον τομέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πρωταθλητές βάζουν στη μηχανή τους έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω πάνω ράφι. Ο Ροντρίγκες, στα 31 του, είναι βέβαιο ότι αποζητά ένα restart στην καριέρα του. Και ο Ολυμπιακός το ίδιο… για τον εαυτό του. Με δεδομένο ότι, ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα έχει συνέχεια στην Ευρώπη, ως προορισμός είναι ιδανικός για τον Κολομβιανό. Εφόσον είναι υγιής, ιδανική περίπτωση είναι και για την… επανεκκίνηση που ψάχνουν στο λιμάνι.

Τέλος, να πούμε εδώ και κάτι που, στις μέρες μας, έχει επίσης μεγάλη σημασία. Διότι το ποδόσφαιρο είναι, φυσικά και μέρος της βιομηχανίας θεάματος. Και θρέφεται από (αλλά και θρέφει τα) σόσιαλ μίντια. Εάν Μαρσέλο και Ροντρίγκες σμίξουν ξανά, μετά από τη Ρεάλ στον Ολυμπιακό, οι πρωταθλητές θα έχουν στις τάξεις τους δύο παίκτες που, μαζί μετρούν πάνω από 108.000.000 followers στο Ίνσταγκραμ, όπου και οι δύο είναι πολύ ενεργοί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Rodríguez (@jamesrodriguez10)

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας, έχει δίκιο. Αλλά μόνον αν μιλάμε για την αγωνιστική πλευρά. Διότι, κατά τα λοιπά, η ανάρτηση του Μαρσέλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει σχεδόν 2.400.000 like αυτή τη στιγμή. Κι αυτό είναι μια παράμετρος που καμία ομάδα του πλανήτη δε μπορεί να αγνοήσει -πόσο μάλλον μια ελληνική…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelo Vieira (@marcelotwelve)

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ