Η επιχείρηση "ανανέωση" που προσπαθεί από τον Ιανουάριο ήδη (και κυρίως τώρα το καλοκαίρι) ο "Δικέφαλος" δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις προσδοκίες. Η ομάδα έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά και ο Λουτσέσκου βρίσκεται μπροστά σ' ένα κρίσιμο δίμηνο -αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο αποφάσεων...

ΠΑΟΚ: Παίκτες πήρε. Αλλά… τι πήρε απ’ αυτούς; Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε καν… πεντ’ έξι δεν ήταν οι εφετινές προσθήκες του ΠΑΟΚ. Εννιά ποδοσφαιριστές ήλθαν το καλοκαίρι. Ο Ζοάν Σάστρε, που είχε έλθει δανεικός το Γενάρη, έμεινε με συμβόλαιο ως το 2026. Και, επίσης μέσα στο 2022, στις αρχές του χρόνου, ήλθε και ο Φιλίπε Σοάρες και μάλιστα με μεταγραφή κόστους 2.500.000 από τη Μορεϊρένσε. Μέσα στο 2022, δηλαδή, η ομάδα έχει προσθέσει στο ρόστερ της μια ολόκληρη 11άδα παικτών. Αλλά μετά από 7 επίσημα ματς ως τώρα, τι λέει, άραγε το “δια ταύτα” γι’ αυτή τη συγκομιδή;

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τη σεζόν να ξεκινά με τον πιο απογοητευτικό τρόπο, με τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας. Και μετά από 5 αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ, ξεκάθαρο αγωνιστικό όφελος, ο ΠΑΟΚ, δείχνει να έχει πάρει από τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, τον Κάλεντ Νάρεϊ και, βέβαια, τον Τιάγκο Ντάντας, που πάει να γίνει παίκτης-κλειδί στο κέντρο και έχει ήδη συμπληρώσει 533 αγωνιστικά λεπτά με την ομάδα.


Με τα ματς από εδώ και μπρος να περιλαμβάνουν μόνο τη Σούπερ Λιγκ και το Κύπελλο, ο Λουτσέσκου σίγουρα δε μπορεί να εφαρμόσει εκτεταμένο ροτέϊσον για δώσει ευκαιρίες υπό “πραγματικές συνθήκες” σε πολλούς απ’ τους νέους παίκτες. Και υπάρχει και το “αγκάθι” όσων, από το Γενάρη, μπορούν να συζητήσουν με όποια ομάδα θέλουν. Είναι οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Γιάσμιν Κούρτιτς, Ομάρ Ελ Καντουρί, Νέλσον Ολιβέιρα, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Λεό Ζαμπά, Μπράντον Τόμας, Χρήστος Ταλιχμανίδης.

Τα “σίγουρα” και πιθανά “διαζύγια”…

Από τους πιο πάνω, σίγουρο -και… δικαστικό- είναι το “διαζύγιο” με τον Ζαμπά και, αρκετά πιθανό με τον Ελ Καντουρί και τον Ολιβέιρα, εκτός αν το πρόβλημα με τις συνεχείς απουσίες τους λυθεί, κάτι δύσκολο να συμβεί. Η οψιόν αγοράς του Ντάντας είναι σίγουρο ότι θα ενεργοποιηθεί, εφόσον συνεχίσει τέτοιου είδους εμφανίσεις. Ο Τόμας είναι φιλότιμος και φτηνός, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη μείνει και ο Ταλιχμανίδης, στα 21,5 του είναι το μέλλον της ομάδας κάτω απ’ τα δοκάρια. Πολύτιμη είναι και η εμπειρία των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ. Στην ηλικία τους δε μπορούν να βγάλουν, ωστόσο, συνεχόμενα 90λεπτα, όχι με ένταση, τουλάχιστον κι αυτό είναι ένα ζήτημα που αναζητεί λύση.

Τα “μέτωπα” με Κούρτιτς και Αουγκούστο

Ανοιχτά είναι τα μέτωπα και με Κούρτιτς και Αουγκούστο. Ο Σλοβένος “πατάει” τα 34 σε τρεις μήνες. Είναι ποιοτικός παίκτης με σημαντική προσφορά, αλλά με 100.000 το μήνα αμοιβή θα πρέπει να ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του για να μείνει. Κι όσο για τον Αουγκούστο, είναι, στα χαρτιά από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον ΠΑΟΚ. Στο χορτάρι, ωστόσο, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και αυτό πρέπει να αλλάξει ως το Γενάρη, αλλιώς ο “Δικέφαλος” θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτό το “3.500.000 ευρώ” πλάι στο όνομά του.

Απογοήτευση για Σάστρε, θα πάρει ευκαιρίες ο Φιλίπε Σοάρες…

Από ‘κει και πέρα, απογοήτευση επικρατεί για τον Σάστρε και -λιγότερο- για τον Φιλίπε Σοάρες. Ο Ισπανός δεν έχει πείσει και ο δανεισμός (ή η πώλησή του) είναι εξαιρετικά πιθανές λύσεις. Ο Πορτογάλος, πάλι, αποτελεί επένδυση για τον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο στο γήπεδο. Το πιο πιθανό είναι, ωστόσο, να πάρει κι άλλες ευκαιρίες. Στο αποψινό “κεκλεισμένων των θυρών” για κοινό και ΜΜΕ φιλικό με τον Πανσερραϊκό, ο Λουτσέσκου θα έχει την ευκαιρία να δει και τον Ιβάν Νέσμπεργκ (που έχει “πέσει” επάνω στον Κουλιεράκη ως τώρα), τον Ράφα Σοάρες αλλά και τους Νίκολας Κουαλιάτα, Αντρέ Ρικάρντο (στον ΠΑΟΚ Β’ μέχρι στιγμής).

Οι δανεικοί και όσοι σίγουρα πάνε προς πώληση

Νέα προσπάθεια για πώληση θα γίνει, φυσικά, το Γενάρη για τους Τόμας Μουργκ και Νίκολοζ Νινούα. Το ερχόμενο καλοκαίρι, τέλος, θα φανεί τι θα γίνει με Θεοχάρη Τσιγγάρα (δανεικός με οψιόν αγοράς στην Τουλούζ), Γιώργο Κούτσια (δανεικός στο Βόλο) και Λούκας Τέιλορ (δανεικός, επίσης με οψιόν αγοράς, στη Σαχτάρ). Ο Κούτσιας είναι βέβαιο ότι θα είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν. Ο Τσιγγάρας δεν έχει πάρει προς το παρόν συμμετοχή στη γαλλική ομάδα, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη για να δει και να αποφασίσει για τον παίκτη ο Φιλίπ Μοντανιέ. Ο Τέιλορ, πάλι, έχει ως τώρα 354 λεπτά συμμετοχής σε 6 ματς με τη Σαχτάρ και το πιθανότερο είναι να μείνει εκεί.


Γενικά, το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα είναι ένα πολύ κρίσιμο διάστημα για τον “Δικέφαλο”, αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο αποφάσεων για την επόμενη μέρα. Η ανανέωση του ρόστερ που επιχειρεί από τις αρχές της χρονιάς η ομάδα δεν έχει ως τώρα αποδώσει σύμφωνα με τις προσδοκίες, πάντως. Ο Λουτσέσκου έχει να λύσει μια δύσκολη εξίσωση πριν από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ