Ουκρανικό και ρωσικό ποδόσφαιρο ήταν, πριν από την έναρξη του πολέμου, "συγκοινωνούντα δοχεία". Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου" γνωρίζει πολλά και για το δεύτερο, λοιπόν. Και η αναζήτησή του εκεί για "διαμάντια" σε καλή τιμή, λόγω συγκυριών, έχει αρχίσει!

ΠΑΟΚ: Ο Μπότο ρίχνει δίχτυα σε… γνώριμα νερά! Ο Ζοζέ, το ξέρουν όλοι, έκανε σπουδαίο όνομα ως τεχνικός διευθυντής στη Μπενφίκα και στη συνέχεια στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στη δίνη του πολέμου από το Φεβρουάριο και πλέον ημι-εμπόλεμη ζώνη, το Ντόνετσκ δεν είναι πια ένα μέρος που θα ήθελε να επισκεφθεί κανείς. Αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενό μας τώρα.

Σήμερα, Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται σε πόλεμο ακριβώς και για τον ρωσικό έλεγχο στην πόλη όπου εδρεύει η Σαχτάρ, αλλά και στο Λουγκάνσκ, που έχουν αυτοανακηρυχθεί σε αυτόνομες δημοκρατίες. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, ωστόσο, ποδοσφαιρικά τουλάχιστον, οι δύο χώρες ήταν συγκοινωνούντα δοχεία.

Ειδικά οι συγκεκριμένες περιοχές της Ουκρανίας ανέκαθαν ήταν στην πλειονότητά τους κατοικημένες από Ρωσόφωνους. Και το πάρε-δώσε ήταν συνεχές. Ο πρόλογος απαραίτητος για ένα λόγο. Ή μάλλον, για δύο. Ο πρώτος είναι ότι ο Μπότο, αν και δούλευε στην ουκρανική Σαχτάρ, έχει άριστη και εις βάθος γνώση και του ρωσικού πρωταθλήματος. Όπως, βέβαια και του έμψυχου υλικού που φιλοξενούσε πριν ξεσπάσει η σύρραξη.

Το ρωσικό πρωτάθλημα είχε “διαμάντια” που ο Μπότο γνωρίζει!

Και ο δεύτερος είναι… η σύρραξη αυτή καθαυτή. Εξαιτίας της, η ΟΥΕΦΑ έχει παρατείνει ως τις 30 Ιουνίου του 2023 το δικαίωμα παικτών (και προπονητών) να υπογράψουν σε όποια ομάδα θέλουν, ακόμη κι αν τους δεσμεύει συμβόλαιο με τις -ρωσικές- δικές τους. Κι αυτό, για έναν άνθρωπο με την ποδοσφαιρική όσφρηση λαγωνικού, όπως ο Μπότο, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Διότι, προπονητή, ασφαλώς και δεν ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Αλλά παίκτες ψάχνει. Και στο ρωσικό ποδόσφαιρο παίζουν -έπαιζαν, για την ακρίβεια- εξαιρετικά αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, Οι οποίοι, μάλιστα, υπό τις παρούσες συνθήκες μπορούν να αποκτηθούν, έστω και για ένα χρόνο και για πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα θα κόστιζαν κανονικά.

Πληροφορίες από το ασπρόμαυρο στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες, λένε ότι ο Πορτογάλος έχει, γι’ αυτό το λόγο, ρίξει μεγάλα δίχτυα στην ελπιδοφόρα αυτή αγορά. Στοχευμένα κιόλας. Ο Μπότο κρατά επτασφράγιστο μυστικό τις θέσεις για τις οποίες προορίζει “διαμάντια” του ρωσικού πρωταθλήματος. Είναι βέβαιο όμως ότι μιλάμε για παίκτες που, παλιά του τέχνη κόσκινο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Πορτογάλος έχει ξεχωρίσει αρκετές περιπτώσεις -μεταξύ τους, πιθανότατα και επιθετικό- και οι κινήσεις του είναι προσεκτικές και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και… διευθύνσεις. Και ονόματα, ασφαλώς. Κάποια απ’ αυτά, και πολύ δυνατά, μάλιστα, που αν έλθουν στην Ελλάδα, το “ντόρο” τους, θα τον κάνουν έτσι κι αλλιώς. Για να δούμε…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ