Ο Ουρουγουανός είναι περίπου "τοτέμ" για τον ΠΑΟΚ. Και η δουλειά του στη Β' ομάδα, φιλότιμη και καλή. Όμως, όλοι ξέρουμε και ότι ο Πάμπλο, ε, είναι κομματάκι "αγύριστο κεφάλι" σε κάποια πράγματα. Κι αυτό οδηγεί πλέον σε μια κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί στον "Δικέφαλο"...

ΠΑΟΚ: Ή τα “βρίσκουν” Λουτσέσκο-Γκαρσία, ή… Όπως και να το κάνουμε, ο Πάμπλο δεν είναι μια απλή υπόθεση για τον “Δικέφαλο του Βορρά”. Δεν είναι μόνο τα 156 παιχνίδια του με την ομάδα. Ούτε τα 6 γκολ ή οι 15 ασίστ. Δεν είναι καν το Κύπελλο του 2021, όταν, από τις υποδομές όπου ήταν, ανέλαβε την ομάδα μετά τον Άμπελ Φερέιρα, τον Οκτώβριο του 2020 και πέτυχε την κατάκτησή του, απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι σπάνιο. Συνήθως το ονομάζουμε “χημεία”

Ο Γκαρσία, με τον ευρέθιστο χαρακτήρα, αλλά και το πάθος χιλίων λεόντων, “ήλθε κι έδεσε” στον ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή. Κάτι στο DNA του, ήταν κοινό μ’ αυτό της ομάδας. Έκανε αμέσως σπίτι του την Τούμπα. Και αντίστοιχα, η κερκίδα από την αρχή δεν τον είδε ως καλεσμένο, αλλά ως μέλος της οικογένειας. Σχεδόν 14 χρόνια μετά από την πρώτη τους επαφή, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ.

Ο ερχομός του Λουτσέσκου είναι η αλήθεια ότι χτύπησε “κάπως” στον Πάμπλο. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ήταν λογικό ότι οι φιλοδοξίες του να μείνει ως “πρώτος” στη μεγάλη ομάδα ήταν μεγάλες. Και θεμιτές, επίσης. Η ζωή τα έφερε αλλιώς όμως. Ή μάλλον… ο Ιβάν τα έφερε αλλιώς. Με τον Ρουμάνο στο “τιμόνι”, ο Γκαρσία, αναγκαστικά κάπου, πέρασε στη 2η ομάδα.

Φιλότιμη και εργατική δουλειά στη Β’ Ομάδα…

Δεν το είδε σαν “αγγαρεία”. Όλοι όσοι είναι κοντά στον ΠΑΟΚ Β έχουν να λένε ότι ο Ουρουγουανός δουλεύει εκεί με το ίδιο πάθος και όρεξη όπως θα έκανε και στη μεγάλη. Δείχνει ενδιαφέρον, είναι κοντά στους παίκτες, έκανε μεγάλη προσπάθεια εφέτος για το καλύτερο δυνατόν. Τα πολλά προβλήματα που συνάντησε η ομάδα στην πορεία δεν άφησαν να δείξει έργο, αλλά ότι κάνει τη δουλειά του με συνέπεια και επαγγελματισμό είναι δεδομένο.

Άλλωστε, το συμβόλαιο του είναι πλουσιοπάροχο, της τάξης των 350.000 ευρώ, λένε. (Όσα πήρε ως πρώτος προπονητής και τα οποία παρέμειναν ως αμοιβή και εφέτος). Και ο Γκαρσία είναι από τους ανθρώπους που τιμούν λόγο και υπογραφή. Θα πείτε, λοιπόν, γιατί η κουβέντα; Για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ακριβώς το… συμβόλαιο. Ήταν μονοετές και, συνεπώς, μέσα Μαΐου πια, θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει η κουβέντα για την ανανέωσή του ή όχι. Δεν έχει γίνει όμως.

Πρώτη και Β΄ομάδα, οφείλουν να είναι “ένα”. Όχι… δυο χωριά

Και ο δεύτερος λόγος; Το… από ποιους ανθρώπους είναι ο Πάμπλο. Πεισματάρης, περήφανος και… αγύριστο κεφάλι σε κάποια πράγματα. Ένα απ’ αυτά είναι και ότι, αφού το πήρε “στραβά” το θέμα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτό ήταν και πάει. Στην πράξη, δεν έχουν καμία επαφή. Λόγω των προβλημάτων στη Β’ Ομάδα εφέτος, η συνεισφορά του υλικού της στην Α’ δε θα μπορούσε, στην ουσία, να είναι σημαντική, ακόμη κι αν όλα ήταν μέλι-γάλα μεταξύ τους.

Ωστόσο, σε επίπεδο αρχής, μια τέτοια έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της αιχμής του δόρατος των υποδομών και της πρώτης ομάδας, δεν είναι λογικό, ούτε πρέπει να συμβαίνει. Μέχρι στιγμής, ο Ζοσέ Μπότο δεν έχει βρει τη λύση, αν και οι προσπάθειες εκ μέρους του είναι αρκετές. Είναι ένα ζήτημα, ωστόσο, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να πάψει να υφίσταται. Το να χωρίσουν δρόμους, ΠΑΟΚ και Γκαρσία είναι, συναισθηματικά, έως και αδιανόητο. Καλώς ή κακώς, όμως, οι ομάδες δεν προχωρούν -μόνο- με το συναίσθημα. Οπότε, όλα είναι ανοιχτά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρασκήνιο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ