Το νέο γήπεδο και το νέο προπονητικό κέντρο είναι τεράστιας σημασίας πρότζεκτ, που αλλάζουν επίπεδο στο σύλλογο. Όμως, εφέτος, το βλέμμα στο μέλλον έχει στραμμένο και... μια ολόκληρη γραμμή της ομάδας, την οποία αποτελούν παίκτες γεννημένοι τον 21ο αιώνα!

ΠΑΟΚ: Η νέα Τούμπα και η… νέα γενιά πίσω! Χωρίς αμφιβολία, το καινούριο γήπεδο-στολίδι, αλλά και το νέο προπονητικό κέντρο, είναι για τον “Δικέφαλο του Βορρά”, ένα τεράστιο άλμα προς το μελλον. Ως πρότζεκτ, αλλάζουν επίπεδο στην ομάδα και αποτελούν την πιο σημαντική κληρονομιά του Ιβάν Σαββίδη στο σύλλογο. Η εποχή Σαββίδη έφερε στον ΠΑΟΚ όχι μόνο την οικονομική εξυγίανση, το νοικοκύρεμα και την ανάδειξή του σε εξίσου σημαντικό πόλο με τις ομάδες της Αθήνας. Σήμανε επίσης και τίτλους, που κι αυτοί παίζουν τον ξεχωριστό τους ρόλο. Το νέο γήπεδο και το νέο προπονητικό κέντρο, ωστόσο, συνιστούν μια ανεκτίμητη προσφορά. Είναι πέρα και πάνω από κάθε μεταγραφή και κάθε τίτλο.


Μ’ αυτά ειπωμένα, είναι βέβαιο ότι στο πολύ… άμεσο μέλλον, ο ΠΑΟΚ θα κάνει και τη μεταγραφή του δημιουργικού μέσου που ζητάει ο Λουτσέσκου. Μ’ αυτήν θα “κλείσει” το εφετινό ρόστερ. Που, αν το παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά -και από οικονομικής πλευράς- βλέπει ότι είναι επίσης ένα πρότζεκτ επένδυσης στο μέλλον, ειδικά σε ό,τι αφορά την αμυντική γραμμή, με 4 βασικούς παίκτες της να είναι όλοι παιδιά του 21ου αιώνα!

Η… “πιτσιρικαρία” που γοητεύει πίσω

Κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι θα κλείσει τα 23 του στις 10 Φεβρουαρίου. Σε μια θέση όπου η εμπειρία παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, η εμπιστοσύνη σ’ ένα ποδοσφαιριστή αυτής της ηλικίας είναι πάντοτε ένα στοίχημα. Αλλά οι ως τώρα εμφανίσεις του -και ειδικά στο ντέρμπι με τον Άρη- λένε ότι την αξίζει. Με συμβόλαιο ως το 2026 είναι μια προσθήκη με μεγάλη προοπτική για την ομάδα.


Λευτέρης Λύρατζης (γεν. 22/2/2000), Μάριος Τσαούσης (11/5/2000) και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (28/11/2003) είναι, επίσης, μια τριάδα με πολλά χρόνια μπροστά της. Ο Λύρατζης είναι ήδη από πέρυσι βασικός. Ο Τσαούσης έχει ήδη 2 90λεπτα και ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι με τον Άρη (έπαιξε 59′). Κι όσο για τον Κουλιεράκη δεν έχει χάσει λεπτό στο πρωτάθλημα σε μια νευραλγική θέση κι ας μην έχει σβήσει ακόμη 19 κεράκια στην τούρτα του. Η εμπειρία στα μετόπισθεν παίζει το ρόλο της. Αλλά οι ομάδες πρέπει να κοιτάζουν και μπροστά. Και το να αναδεικνύουν, αλλά και να καθιερώνουν αγωνιστικά νεαρούς παίκτες με ταλέντο, είναι επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος της λειτουργίας τους.

Το θέμα έχει και -επωφελή- οικονομική διάσταση

Αυτό το μοτίβο έχει, φυσικά και την οικονομική του διάσταση. Που, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι επίσης προς όφελος της ομάδας. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έγραψε τη δική του ιστορία στην Τούμπα για μια 5ετία. Όταν έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι, το συμβόλαιό του ήταν στα 800.000 ευρώ. Και η (απαραίτητη) εμπειρία οτου Σβέριρ Ίνγκασον κοστίζει και εφέτος στον ΠΑΟΚ 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Ο Κοτάρσκι όμως, παίρνει 400.000, Λύρατζης και Κουλιεράκης 120.000 και ο Τσαούσης 80.000 το χρόνο. Με άλλα λόγια, και οι 4 μαζί παίρνουν 80.000 ευρώ λιγότερα απ’ όσα ο Πασχαλάκης μόνος του.


Είναι μια win-win πραγματικότητα για όλους. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει οικονομικά, αλλά και σε ουσία, από το πάθος και την όρεξη για μπάλα και διακρίσεις που έχουν οι νεαροί αυτοί παίκτες. Κι εκείνοι κερδίζουν σε πολύτιμες εμπειρίες που, δυστυχώς, λίγοι (ειδικά Έλληνες) ποδοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία από τους συλλόγους τους να πάρουν σ’ αυτήν την ηλικία. Κάτι πηγαίνει… σωστά, λοιπόν, στον “Δικέφαλο του Βορρά”. Και το σωστό, αργά ή γρήγορα, βρίσκει και την ανταμοιβή του στην πράξη…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ