Ο Φερνάντες του Βόλου παραμένει ψηλά στη λίστα του Μπότο για τον -απαραίτητο- δημιουργικό μέσο. Όμως, με το μεταγραφικό παράθυρο να είναι πια κλειστό στα μεγάλα πρωταθλήματα, ο "Δικέφαλος" έχει ακόμη το περιθώριο να ψάχνει και άλλες λύσεις...

ΠΑΟΚ: Απαραίτητο το 10 το καλό! Και θα έλθει! Μπορεί ο “Δικέφαλος” να έχει ξεκινήσει τη σεζόν με δύο νίκες στο πρωτάθλημα, με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τίποτε δε μπορεί να θεωρήσει ότι το ρόστερ του είναι συμπληρωμένο. Ο αποκλεισμός-σοκ από τη Λέφσκι Σόφιας έχει αφήσει, άλλωστε, το στίγμα του. Αλλά και η εικόνα της ομάδας στα δύο νικηφόρα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ δεν ήταν τέτοια που να “φωνάζει” ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης. Και πολύ περισσότερο, έτοιμος να ανταποκριθεί στο ρόλο του διεκδικητή του τίτλου.

Ο Λουτσέσκου θέλει οπωσδήποτε να προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας έναν δημιουργικό μεσοεπιθετικό. Ντόουγκλας Αουγούστο και Γιάσμιν Κούρτιτς έχουν σκαμπανεβάσματα, ο Τσιγγάρας είναι πια στη Γαλλία και ο Ρουμάνος θέλει γρήγορα να κλείσει το θέμα του “10ριού”. Χωρίς ένα τέτοιο (έχει δίκιο να) πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να εκμεταλλευτεί όσο και όπως πρέπει την επιθετική γραμμή.

Ψηλά το όνομα του Πάολο Φερνάντεζ…

Το όνομα που είναι πάντοτε ψηλά στη λίστα, είναι αυτό του Ισπανού χαφ του Βόλου Πάολο Φερνάντες. Ο μικρόσωμος, αλλά… δαιμόνιος Φερνάντες μόλις έκλεισε τα 24 (στις 9 Αυγούστου), έκλεισε όμως, συγχρόνως και πάνω από ένα χρόνο στην Ελλάδα. Πέρυσι έπαιξε σε 30 αγώνες με τον Βόλο (6 γκολ, 3 ασίστ) και εφέτος έχει μπει φουριόζος, με 178 λεπτά, 1 γκολ και 1 ασίστ ήδη σε δύο αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ. Δε θέλει χρόνο προσαρμογής και ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του Λουτσέσκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Μπέος είναι επίσης πιο ελαστικός πλέον στις αρχικές του απαιτήσεις (1.000.000 ευρώ), διότι ο παίκτης είναι ελεύθερος από το Γενάρη να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει. Και ο ΠΑΟΚ, απ’ την άλλη, έχει από χθες κι ένα ακόμη “χαρτί” στο χέρι του. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που είχαν βλέψεις για ομάδες από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα, είδαν το μεταγραφικό παράθυρο να κλείνει πλέον. Εκτός από την Ελλάδα (15/9) “ανοιχτές” είναι ακόμη, μεταξύ άλλων, οι αγορές σε:
Μεξικό: 5/9
Βέλγιο: 6/9
Βουλγαρία: 6/9
Σλοβακία: 6/9
Τουρκία: 8/9
Αυστραλία: 13/9
Σερβία: 15/9
Κατάρ: 15/9
Σαουδική Αραβία: 17/9
Ισραήλ: 28/9

Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει και αλλού -το θέμα των αποχωρήσεων…

Με το Μεξικό και την Αυστραλία να είναι μάλλον… εξωτικές -και “δύσκολες”- χώρες και τη Ρωσία να έχει τα ζητήματα που έχει, αρκετοί παίκτες κοιτάζουν πλέον με άλλο μάτι την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Άλλωστε, καλύτερες οικονομικά συμφωνίες μπορούν να κάνουν μόνο σε αραβικές ομάδες, όπου όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ελκυστικά (ποδοσφαιρικά και αλλιώς) ή στην Τουρκία. Ο Ζοζέ Μπότο έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά, λοιπόν και για τέτοιες περιπτώσεις, αφού χρονικό περιθώριο υπάρχει ακόμη.


Ότι θα έλθει παίκτης για τη θέση, πάντως, είναι βέβαιο. Το έχει επιβεβαιώσει και ο Ιβάν Σαββίδης και, σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για την απόκτησή του είναι μάλλον εμφανής. Παράλληλα, ο Μπότο “τρέχει” και για τρεις αποχωρήσεις. Είναι οι Τόμας Μουργκ, Νίκα Νινούα και Λέο Ζαμπά τους οποίους ο ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει. Τα συμβόλαια των δυο πρώτων λήγουν το καλοκαίρι του 2024 και του Βραζιλιάνου του χρόνου το καλοκαίρι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρασκήνιο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ