Το γκολ του Σπόραρ κατά της Νορβηγίας, η απόδοση του Άνταμ Τσέριν στο ίδιο ματς, αλλά και ο... Γιώργος Βαγιαννίδης είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ο Γιοβάνοβιτς βλέπει με αισιοδοξία το κρίσιμο ντέρμπι της Τούμπας...

ΠΑΟ: Χαμογελά εν όψει “κρας τεστ” με ΠΑΟΚ, ο Ιβάν! Στις αρχές του καλοκαιριού, σίγουρα υπήρχε “φόρα” και ενθουσιασμός από την περυσινή σεζόν. Ίσως κανείς φίλος του “τριφυλλιού” να μην περίμενε και μια τόσο ευχάριστη εικόνα 5 αγωνιστικές μετά από την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Διότι, μπορεί ο αποκλεισμός από τη Σλάβια Πράγας, στην Conference, να έφερε μια μικρή απογοήτευση. Αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στη Σούπερ Λιγκ είναι για… πολλά χαμόγελα.

Οι “πράσινοι” έχουν ήδη 5 νίκες σε ισάριθμα ματς. Και, επίσης, την καλύτερη επίθεση (9 γκολ, όσα και ο Ατρόμητος) και την καλύτερη άμυνα (μόλις 1 γκολ) στο πρωτάθλημα. Μάλιστα αυτό το γκολ ήλθε και στο νικηφόρο ντέρμπι στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, η ομάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της με Ιωνικό, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.




Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φυσικά, ξέρει ότι και το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν και βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός θα μείνει πρώτος ό,τι και να γίνει απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, τυχόν νίκη σε δύο ντέρμπι μέσα στις πρώτες έξι αγωνιστικές δίνουν άλλον “αέρα” στην ομάδα. Φυσικά, πολύ θετικό αποτέλεσμα θα είναι και τυχόν ισοπαλία, με το “τριφύλλι” να διατηρεί την απόσταση των 4 βαθμών από τον ΠΑΟΚ -και, των, τουλάχιστον 3 από τον Άρη, 4 από την ΑΕΚ και 5 από τον Ολυμπιακό.

Χαμόγελα λόγω Σλοβένων και απουσίας σημαντικών προβλημάτων…

Το γεγονός που κάνει τον Γιοβάνοβιτς να χαμογελά εν όψει του ντέρμπι, πάντως, είναι ότι η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων στο Nations League είχε… καλά νέα για εκείνον. Στο ματς της Σλοβενίας με τη Νορβηγία (2-1), ο Άνταμ Τσέριν ήταν κορυφαίος, ο Άντραζ Σπόραρ ισοφάρισε το γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς ξεκίνησε βασικός.

Εκτός απροόπτου και οι τρεις θα είναι παρόντες στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – ο Σπόραρ σίγουρα, αφού συμπλήρωσε κάρτες και δε θα παίξει κατά της Σουηδίας. Μοναδικό πρόβλημα του Γιοβάνοβιτς είναι, έτσι, ο Γιάννης Κώτσιρας που δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει το παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρει, ωστόσο, στη στάνταρ λύση του Φακούντο Σάντσες, ο Γιοβάνοβιτς υπολογίζει και στον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο “Βάγια”, που πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα 21 του, ήταν εξαιρετικός σε φιλικό του Παναθηναϊκού Β’ -πέτυχε μάλιστα και γκολ με ωραία προσωπική προσπάθεια…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ