Αρκετά θέματα είναι σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή στους "πράσινους". Και, λόγω "συμπιεσμένου" καλενταριού, οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν γρήγορα. Αφορούν παίκτες που μένουν ελεύθεροι, άλλους που δεν υπολογίζονται και, βέβαια, μια αξιόπιστη λύση στην επίθεση...

Παναθηναϊκός: Κύπελλο… τέλος, ώρα για αποφάσεις! Η χρονιά για τους “πράσινους” τελείωσε με τρόπο έως και… ονειρικό, σε σχέση με τις προσδοκίες της αρχής της σεζόν. Όχι απλώς με έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και με τίτλο. Και έξτρα “μπόνους” το γεγονός ότι θα μπορέσει να ξεκουραστεί δύο επιπλέον εβδομάδες, αφού ξεκινά στα προκριμάτικά της Κόνφερενς στις 4 Αυγούστου. (Ρεβάνς στις 11 και με την κλήρωση για να μάθει αντίπαλο στις 18 Ιουλίου).

Παρά το έξτρα 15θήμερο, ωστόσο, ο χρόνος πιέζει. Και αρκετά θέματα που είναι σε εκκρεμότητα επείγει να βρουν λύση. Πρώτα απ’ όλα το θέμα των Χουανκάρ, Λούκας Βιγιαφάνιες και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Οι δύο πρώτοι μένουν ελεύθεροι, ο Γκατσίνοβιτς είναι δανεικός από τη Χόφενχάιμ. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να μείνουν και οι τρεις.

 


Χατζηγιοβάννης, Μαουρίσιο, Σάντσες…

Με τον Ισπανό αριστερό μπακ μάλλον θα υπάρξει συμφωνία χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ο Αργεντινός ίσως θα πρέπει να “ρίξει” λίγο τις απαιτήσεις του (ως τώρα παίρνει 700.000 ευρώ το χρόνο), αλλά και εδώ, πιθανότατα, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Ο Γκατσίνοβιτς, ωστόσο, είναι άλλη περίπτωση. Αν η γερμανική ομάδα είναι ανένδοτη για πώληση γύρω στα 2.000.000 ευρώ και όχι σε ανανέωση του δανεισμού, οι δύο πλευρές μάλλον θα χωρίσουν τους δρόμους της.

Ελεύθεροι μένουν επίσης ο Τάσος Χατζηγιοβάννης, ο Μαουρίσιο και ο Φακούντο Σάντσες. Ο πρώτος είναι ήδη παρελθόν. Μετά από 12 χρόνια στην ομάδα, ο Χατζηγιοβάννης έφυγε για Τουρκία και Ανκαραγκουτζού. Ο Μαουρίσιο, πάλι, παίρνει ήδη πολλά χρήματα (550.000 ευρώ) για παίκτη που κλείνει τον Οκτώβριο τα 34. Αν δε ρίξει σημαντικά τις απαιτήσεις του, δύσκολα θα μείνει. Τέλος, ο Σάντσες, έκλεισε τα 32 του, αλλά με αμοιβή γύρω στις 300.000 ευρώ το χρόνο, μάλλον θα μείνει, εκτός αν ο Παναθηναϊκός βρει νεώτερο παίκτη με τα ίδια λεφτά για τη θέση.

 


Αυτοί που δεν υπολογίζει ο Γιοβάνοβιτς και το θέμα της επίθεσης…

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και Γιασίν Αγιούμπ, πάλι, αν μείνουν, θα μείνουν για… πάγκο -και αν. Ο Ματέους Βιτάλ είναι πιθανόν να μείνει εάν η Κορίνθιανς ανανεώσει το δανεισμό του και ο παίκτης έχει λογικές απαιτήσεις. Αντίθετα, ο Σουηδός Ραμόν Λούντκβιστ είναι σίγουρο ότι θα αποχαιρετήσει. Αμφίβολη είναι και η παραμονή του Σωκράτη Διούδη (είναι βέβαιο ότι θα ψάξει ομάδα στο εξωτερικό και μάλλον καλά θα κάνει). Τάσεις φυγής ίσως, επίσης, εκδηλώσει και ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

 


Τέλος, το μεταγραφικό βάρος θα πέσει στον επιθετικό. Ο Καρλίτος κλείνει τα 32 του τον άλλο μήνα και έπαιξε καλά (πολύ καλά, είναι η αλήθεια, πάντως) μόνο για ένα γύρο. Κι όσο για τον Φεντερίκο Μακέντα, κλείνει κι αυτός τον Αύγουστο τα 31 του, αλλά ήταν επίσης σχεδόν “άφαντος” εφέτος. Με συνολική αμοιβή 1.000.000 ευρώ για τους δύο, ο Παναθηναϊκός θα ήθελε πολύ να βρει μια ή και δύο καλύτερες λύσεις. Αλλά με τη σεζόν που έκαναν οι δύο παίκτες δύσκολα θα φέρουν πρόταση από άλλες ομάδες και τα συμβόλαιά τους λήγουν του χρόνου το καλοκαίρι. Το θέμα είναι λίγο περίπλοκο λοιπόν.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ