Η πρόκριση επί της Σλόβαν κερδίζει χρόνο στους πρωταθλητές για να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις. Πρέπει να αφορούν όχι απλώς προσθήκες ποιότητας, που να κάνουν τη διαφορά, αλλά κι ένα "ξεσκαρτάρισμα" σ' ένα πολύ μεγάλο, πλέον, ρόστερ...

Ολυμπιακός: Πρόκριση-ανάσα πριν… το μακροβούτι! Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα κρίνει -σχεδόν- τα πάντα. Το κακό αποτέλεσμα με τη Μακάμπι Χάιφα, ήταν που έφερε στην πόρτα της εξόδου τον Πέδρο Μαρτίνς. Έναν προπονητή που έγραψε ιστορία με την ομάδα. Και το καλό αποτέλεσμα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι αυτό που, τώρα, στήνει πιο γερά στα πόδια του τον Κάρλος Κορμπεράν. Έναν προπονητή που θέλει να γράψει ιστορία με την ομάδα.

Προσέξτε όμως πώς πάει το πράγμα. Όντως, ένα καλό αποτέλεσμα με την ισραηλινή ομάδα μπορεί να κρατούσε στον πάγκο τον Πορτογάλο. Σίγουρα όμως δε θα ήταν αρκετό για να μπουν “κάτω απ’ το χαλάκι” όλα τα προβλήματα της ομάδας. Αντίστοιχα, ότι ήλθε η πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα και η σοβαρή πιθανότητα των Ομίλων (διότι ο Απόλλων Λεμεσού είναι μια απόλυτα βατή ομάδα), δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έλυσε τα ζητήματά του. Το αντίθετο!

 


Το ζητούμενο είναι πάντοτε να προσθέσεις ποιότητα

Κορμπεράν, αλλά και διοίκηση, οφείλουν να δουν αυτή την πρόκριση ως μια πολύτιμη, βαθιά ανάσα πριν από μια γερή -και μακριά- βουτιά στα βαθιά! Κι αυτό επειδή, στα χαρτιά, “βατή” ήταν και η Μακάμπι και ακόμη πιο βατή η Σλόβαν. Αλλά ο Ολυμπιακός γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την πρώτη. Και ανέβασε 180 σφυγμούς μέχρι να περάσει τη δεύτερη. Η ανάγκη για βαθιές τομές και σοβαρή ενίσχυση είναι δεδομένη. Και πρέπει να αρχίσει… χθες.

Κακά τα ψέμματα, η ποιότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Το έδειξε ολοφάνερα -για μία ακόμη φορά…- αυτό, ο σπουδαίος Γιαν Εμβιλά. Το έδειξε ο Βαλμπουενά, στη διαδικασία των πέναλτι. Χωρίς να “φανεί” ιδιαίτερα, το έδειξε ακόμη και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που, προπονητικά, ο Βλάντιμιρ Βάις, αναγκαστικά αντιμετώπισε με μεγαλύτερο “σεβασμό” από τον Τικίνιο. Ο Εμβιλά μόλις έκλεισε τα 32, όμως. Ο Βαλμπουενά κλείνει σ’ ενάμιση μήνα τα 38. Και ο Ελ Αραμπί είναι 35,5.

 


“Κλείνει” ο ένας εξτρέμ, η ομάδα ψάχνει και σε άλλες θέσεις

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ποιότητα ανάλογη μ’ αυτών των παικτών, αλλά σε καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Με ταλέντο, αλλά και όρεξη για διακρίσεις. Και ξέρει εδώ και καιρό που ακριβώς τους θέλει. Στα πλάγια της επίθεσης, στη θέση του επιτελικού, στα στόπερ, στα αριστερά της άμυνας. Λίγο μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον Βάτσλικ δε θα έκανε, επίσης, κακό. Αλλά δεν είναι προτεραιότητα. Τα προηγούμενα, είναι.

Στις θέσεις των εξτρέμ, η περίπτωση του Κόνραντ ντε λα Φουέντε μοιάζει να “κλείνει” και, εφόσον πάρει το ιατρικό ΟΚ, είναι σίγουρα μια σημαντική τέτοια προσθήκη. Ταλέντο, εξαιρετική ηλικία, παραστάσεις, κίνητρο για να παίξει πολύ και καλά. Η ενσωμάτωση του Ντόρον Λάιντνερ και του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ είναι επίσης κάτι που περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον η ομάδα. Ηλικιακά είναι μέσα στις πιο πάνω προδιαγραφές. Πρέπει να τους δούμε και στο γήπεδο.

Πολύ μεγάλο και όχι εύκολα διαχειρίσιμο ρόστερ. Αρκετοί πρέπει να φύγουν…

Στα ενδιαφέροντα από το χθεσινό ματς είναι, φυσικά και το γεγονός ότι ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ έδειξε να του “πηγαίνει” πιο πολύ η θέση πίσω από τους επιθετικούς, παρά στη γραμμή. Και επίσης, ότι ο Πιερ Κούντε, εφόσον αποκτήσει μια σταθερότητα στην απόδοσή του μπορεί να προσφέρει πολλά στο κέντρο. Γενικά, είναι μια περίοδος αναζήτησης που πρέπει να γίνει προσεκτικά, αλλά και γρήγορα.

Διότι υπάρχει πλέον στη μέση κι ένα ακόμη ζήτημα. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Ολυμπιακού, με 42 ποδοσφαιριστές, είναι πάρα πολύ μεγάλο και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο. Για τον Κάρλος Κορμπεράν αυτός είναι ένας επιπλέον “πονοκέφαλος” που η… “ασπιρίνη” της πρόκρισης ανακουφίζει για λίγο. Πολλοί παίκτες είναι αναγκαίο να φύγουν -είτε με δανεισμό είτε με πώληση. Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού είναι στις 18 (έξω) και 25 (Γ. Καραϊσκάκης) του μηνός. Και ως τότε όλα τα πιο πάνω πρέπει να έχουν βρει λύση…

 


Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ