Ο Πορτογάλος έδωσε ευκαιρίες σε 30 παίκτες του στα 6 φιλικά της Αυστρίας. Και τα συμπεράσματά του είναι αρκετά και χρήσιμα για ένα ρόστερ, πάντως, που δεν είναι ακόμη αυτό που θα βγάλει τη σεζόν...

Ολυμπιακός: Οι αριθμοί των παικτών και τα… “σκονάκια” του Μαρτίνς! Ο Παπέ Αμπού Σισέ είναι ο… πρωταθλητής του πρωταθλητή σε λεπτά συμμετοχής στα φιλικά της Αυστρίας, με τον Ζοάο Καρβάλιο και τον Μαμαντού Κανέ, ωστόσο, να έχουν μεν λίγο λιγότερα, αλλά να έχουν αγωνιστεί και στα 6 παιχνίδια. Αν και, φυσικά, τέτοιου είδους στατιστικά δεν έχουν και πολλή σχέση με το τι εν τέλει θα γίνει στην κανονική σεζόν, οι σημειώσεις του Πέδρο Μαρτίνς από την Αυστρία είναι, ωστόσο, πολλές και χρήσιμες.


Συνολικά ο Πορτογάλος έβαλε σ’ αυτά τα 6 ματς (τελευταίο αυτό με τη Ζάλτσμπουργκ) 30 παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Με βάση την απόδοσή τους σ’ αυτά, ο Μαρτίνς έχει βγάλει κάποια σχετικώς ασφαλή συμπεράσματα για το ρόστερ του. Ρόστερ, ωστόσο, που όλοι αντιλαμβάνονται ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι και αυτό που θα βγάλει τη σεζόν.

Ένα ρόστερ υπό διαμόρφωση ακόμη…

Ο Ολυμπιακός αναζητά αριστερό μπακ, εξτρέμ και επιθετικό μέσο. Αφού κλείσουν αυτές οι υποθέσεις οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν και τις αποφάσεις τους για δανεισμούς και πωλήσεις. Με βάση τα όσα έγιναν στην Αυστρία, πάντως και όπως δείχνουν οι αριθμοί, ο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του, με τον Θανάση Ανδρούτσο να έχει 271′ συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Σισέ. Ασφαλώς, με την ένταξη στην ομάδα του Σίμε Βρσάλικο, αλλά και το φορμάρισμα, σιγά σιγά, του Άβιλα, αυτό δε σημαίνει κάτι οριστικό για τον Έλληνα παίκτη.


Άλλωστε, ο Πορτογάλος δεν άνοιξε τελείως τα χαρτιά του και για λόγους υποχρεωτικούς, προστασίας, δηλαδή, παικτών που είχαν αγώνες και με την Εθνική τους (Βατσλίκ, Ελ Αραμπί και, βέβαια Μασούρας). Αν μπορεί, όμως, να βρει κάποιο συμπέρασμα είναι ότι ο Μαρτίνς ποντάρει αρκετά στους Καρβάλιο και Μαμαντού Κανέ, ενώ Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ παραμένουν σταθερές επιλογές, με το μέχρι στιγμής ρόστερ.

Ένα ακόμη φιλικό πριν από τα ματς με τη Μακάμπι…

Ο Ολυμπιακός είναι στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Κυριακής και αρχίζει ξανά προπονήσεις την Τρίτη, 5 Ιουλίου. Πριν από το πρώτο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα (στο Ισραήλ, στις 20 Ιουλίου), ωστόσο, ο πρωταθλητής θα δώσει κι ένα ακόμη φιλικό, με την Αλκμάαρ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (Σάββατο, 9 Ιουλίου).




Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Πορτογάλο να τσεκάρει την ετοιμότητα Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Βρσάλικο και Άβιλα. Οι δύο πρώτοι έπαιξαν πολύ λίγο στην Αυστρία, ο Άβιλα ωστόσο δείχνει να είναι αρκετά πιο έτοιμος. Με 214′ λεπτά σε 4 από τα 6 φιλικά προετοιμασίας, μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα.

Παίκτες-λεπτά συμμετοχής-αγώνες στα φιλικά της Αυστρίας

Παπέ Αμπού Σισέ (284′ – 5)

Θανάσης Ανδρούτσος (271′ – 5)

Ζοάο Καρβάλιο (266′ – 6)

Μαμαντού Κανέ (265′ – 6)

Γιάν Εμβιλά (263′ – 5)

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (245′ – 5)

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (245′ – 5)

Αγκιμπού Καμαρά (233′ – 4)

Λεονάρντο Κούτρης (231′ – 5)

Ανδρέας Μπουχαλάκης (228′ – 4)

Έγκμουντουρ Κρίστινσον (225′ – 3)

Άβιλα Γορδόν (219′ – 4)

Γιώργος Μασούρας (217′ – 5)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί (215′ – 4)

Ουσεϊνού Μπα (214′ – 3)

Μαντί Καμαρά (204′ – 5)

Μπαντιουγκού Φαντιγκά (198′ – 4)

Πιέρ Κούντε (195′ – 4)

Ματιέ Βαλμπουενά (194′ – 4)

Τικίνιο (188′ – 5)

Τόμας Βατσλίκ (180′ – 3)

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (175′ – 4)

Αβραάμ Παπαδόπουλος (171′ – 4)

Πέτρος Μπαγκαλιάνης (157′ – 4)

Αχμέντ Χασάν (152′ – 4)

Κώστας Μανωλάς (148′ – 3)

Κωνσταντίνος Τζολάκης (135′ – 2)

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (85′ – 3)

Αμπουμπακάρ Καμαρά (80′ – 3)

Ντιμπί Κεϊτά (21′ – 2)

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ