Ο Νιγηριανός επιθετικός είναι στο στόχαστρο των πρωταθλητών εδώ και αρκετό καιρό. Οι προδιαγραφές του είναι εξαιρετικές. Αλλά αν θα δοθούν από τώρα -τουλάχιστον- 3.000.000 στην τσέχικη ομάδα ή η μεταγραφή θα πάει για Γενάρη, είναι κάτι που μάλλον θα το κρίνει η πρόκριση ή όχι στο Γιουρόπα Λιγκ...

Ολαγίνκα: Το αστέρι της Σλάβια θέλει ο Ολυμπιακός! Τα παιχνίδια της τσέχικης ομάδας με τον Παναθηναϊκό είχαν πολλούς τηλεθεατές. Μεταξύ τους και κάποιους ανθρώπους… του Ολυμπιακού. Κανείς δεν ξέρει αν το εθνικό φρόνημά τους μπήκε πάνω από το ποδοσφαιρικό και γι’ αυτό δεν τους άρεσε η έκβασή τους. Το σίγουρο είναι ότι τους άρεσε… η φανέλα με το 9 της Σλάβια. Ο Πίτερ Ολαγίνκα έπαιξε 180 λεπτά εναντίον του “τριφυλλιού”. Και παρότι δε σκόραρε η παρουσία του στην αριστερή πλευρά της ομάδας ήταν πληθωρική. Όπως συνήθως…


Ο Νιγηριανός εξτρέμ, που έγινε διεθνής στις 13 Οκτωβρίου του 2019 προκειμένου να μην τον “κλέψει” η Εθνική Αλβανίας, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, αλλά και η ικανότητά του να παίξει όχι μόνο στο πλάι, αλλά και ως καθαρόαιμος φορ (έχει ύψος 1μ88), τον έφεραν από μικρό στη γειτονική χώρα. Έγινε επαγγελματίας πριν καν κλείσει τα 17 του (γεν. 18 Νοεμβρίου του 1995). Και στα 19 του έγινε παίκτης της Σκεντέρμπεου. Σε δύο χρόνια μαζί της πέτυχε 19 γκολ (συν 7 ασίστ) σε 44 εμφανίσεις.

Η Γκενκ, οι δανεισμοί σε Ντούκλα και Βάρεγκεμ και η Σλάβια…

Η Γκενκ δίνει το καλοκαίρι του 2016 1.100.000 ευρώ και τον κάνει δικό της. Δανεικός στη Ντούκλα, ο Νιγηριανός επιθετικός έχει απολογισμό 7 γκολ και 3 ασίστ σε 32 εμφανίσεις. Κι άλλα 11 γκολ και 15 ασίστ στη Βάρεγκεμ, επίσης ως δανεικός. Και το καλοκαίρι του 2018, η Σλάβια Πράγας δίνει 3.200.000 για να τον αποκτήσει. Ήταν χρήματα πολύ καλά ξοδεμένα…

Σε 151, πλέον, ματς με τη Σλάβια, ο Ολαγίνκα μετράει 34 γκολ και 19 ασίστ. Είναι βασικό γρανάζι στη μηχανή της και πολύ αγαπητός στους φίλους της. Παίκτης που βγάζει πολλή ενέργεια στο γήπεδο, δυνατός, παθιασμένος και με καλή τεχνική κατάρτιση, ο Νιγηριανός έχει ανεβάσει με τη Σλάβια τη χρηματιστηριακή του αξία στα 6.500.000 ευρώ. Ρόλο σ’ αυτό παίζουν και οι καλές του ευρωπαϊκές εμφανίσεις (συνολικά έχει ως τώρα 56 τέτοιες με τις ομάδες του, σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα και Κόνφερενς).

Ο παίκτης θέλει το βήμα παραπάνω, αλλά και αλλαγή περιβάλλοντος…

Γνωστός στη χώρα του και επειδή, από πέρυσι το Νοέμβριο παντρεύτηκε το διάσημο μοντέλο και πρώην βασίλισσα της ομορφιάς στη Νιγηρία, Γιετούντε Μπαρνάμπας, ο Ολαγίνκα έχει συμβόλαιο με τη Σλάβια ως του χρόνου το καλοκαίρι. Με το πρώτο τους παιδί να έχει ήδη έλθει στη ζωή, ο παίκτης δεν έχει ως τώρα δεχθεί τις προτάσεις της τσέχικης ομάδας για ανανέωση του συμβολαίου του. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα το κάνει. Θέλει ποδοσφαιρικά το βήμα παραπάνω, αλλά, κυρίως θέλει και μια αλλαγή περιβάλλοντος.

Ο Ολυμπιακός έχει “σταμπάρει” την περίπτωσή του εδώ και καιρό. Έχει, άλλωστε, καλές σχέσεις και με το γραφείο μάνατζέρ του (εκεί ανήκει και ο Χένρι Ονιεκούρου). Οι πρωταθλητές είναι στο δίλημμα είτε να αγοράσουν τώρα τον παίκτη –η Σλάβια ζητάει, ωστόσο, τουλάχιστον όσα χρήματα έδωσε εκείνη στη Γκενκ, κοντά στα 3.000.000 ευρώ δηλαδή- είτε να περιμένουν το Γενάρη, που θα μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει.

Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Ολυμπιακός μάλλον μετά και από τη ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού στις 25 του μηνός. Κι αυτό επειδή οι απαιτήσεις του Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι ίδιες μ’ αυτές της Κόνφερενς. Και αν οι πρωταθλητές δώουν τελικά το παρών τους στην 2η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι αρκετά πιθανόν να κάνουν κίνηση από τώρα για τον Ολαγίνκα.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ