Το αρκαδικό συγκρότημα έχει γενέθλια.

Ο Αστέρας Τρίπολης γιορτάζει φέτος τα 92α γενέθλιά του, καθώς ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου του 1931 στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Το 1931 ήταν η χρονιά-σταθμός για την ομάδα με τα κίτρινα και υα μπλε και σήμα το αστέρι, καθώς αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο κι άρχισε να γράφει τη δική της ιστορία στα γήπεδα της Αρκαδίας.

Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι το λαμπρό αστέρι της Αρκαδίας να γίνει γνωστό πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη.

Μια πορεία μέσα στο χρόνο που περικλείει δύσκολες στιγμές, αλλά και ημέρες δόξας. Άλλωστε, για κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο τα δύσκολα χρόνια είναι ο οδηγός για τις χρυσές εποχές.

Το 1932 διαλύθηκαν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Τρίπολης.

Το 1938 ο Μηνάς Τσαβδάρης πήρε το καταστατικό του ανενεργού τότε Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο ενέταξε τους παίκτες του Κεραμεικού.

Έτσι έγινε η επανασύσταση της ομάδας κι ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε η ΕΠΟΤ, στην οποία συμμετείχε ο Αστέρας Τρίπολης έχοντας αντιπάλους τον Άρη Τρίπολης, την ΑΕΚ Τρίπολης και την Ολυμπιάδα Τρίπολης.

Μετά την λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου επανιδρύθηκε με το όνομα «Νέος Αστέρας» και αναγνωρίστηκε στις 23 Ιουνίου 1947.

Στη δεκαετία του ’50,αρχίζει να συμμετέχει και πάλι στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αρκαδίας, όπου έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του από το 1957 και έπειτα, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή πέντε συνεχόμενες χρονιές (1957-1962).

Έπαιξε για δύο χρόνια στη Β’ Εθνική και μάλιστα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Β’ Εθνικής με τη μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα, από την αγωνιστική περίοδο 1962-63.

Το καλοκαίρι του 1963 συγχωνεύθηκε με τον Άρη-Ατρόμητο, που είχαν συγχωνευθεί μεταξύ τους έναν χρόνο νωρίτερα.

Έτσι, δημιουργήθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Τριπόλεως. Ο όμιλος έγινε πάνω στο καταστατικό του Αστέρα, ενώ την ίδια την ίδια εποχή δημιουργήθηκε μια δεύτερη ομάδα, ο ΣΕΦΑ Άρης-Ατρόμητος, που στη συνέχεια μετονομάστηκε το 1965 σε ΣΕΦΑ Αρκαδικός.

Ο Όμιλος παρέμεινε στα αθλητικά δρώμενα μέχρι το 1968, αφού διαλύθηκε με την υπ’ αριθμ. 345 απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως.

Το 1978 αναγνωρίζεται από την υπ’ αριθμ. 368 απόφαση του Πρωτοδικείου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ομάδα έπαιξε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, κατακτώντας μάλιστα την 4η θέση στην καλύτερη της αγωνιστική περίοδο.

Η απογείωση άρχισε στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Καϋμενάκης πήραν από το χέρι την ομάδα και την έφτασαν εκεί που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Τη σεζόν 2007-2008 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Super League. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε και στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, το 2013!

Μαζί με την πορεία πρωταθλητισμού στην Ελλάδα, ο Αστέρας Τρίπολης πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη.

Για τέσσερις συνεχόμενες περιόδους και συνολικά πέντε συμμετέχει στο UEFA Europa League με αποκορύφωμα αυτής της πορείας τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης για δύο σερί σεζόν.

Το 2021 ήταν σταθμός στη διαδρομή του συλλόγου, αφού στη διάρκειά της, στις 26 Μαρτίου του 2021, συμπλήρωσε 90 χρόνια ιστορίας.

Με νέο έμβλημα πλέον, στο οποίο δεσπόζει το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, το αστέρι στην κορυφή μέσα στον Θυρεό, τη χρονολογία ίδρυσης 1931 και τη λατινική φράση που συμβολίζει το Αρκαδικό ιδεώδες: «Et in Arcadia Ego».

Από τον Ιούνιο του 2022 η αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μετονομάστηκε σε αίθουσα «Μπάμπης Σκορπίδας», ως φόρος τιμής στον εμβληματικό γενικό αρχηγό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιουνίου 2022.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αστέρας Τρίπολης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ