Εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις, ανανεώσεις χρήσιμων για την ομάδα ποδοσφαιριστών, ένας σοβαρός προπονητής στον πάγκο και ο Ζερβινιό που έρχεται, συνθέτουν ένα σύνολο που μπορεί -και πρέπει- να κάνει εφέτος το βήμα μπροστά!

Ο Άρης “βάζει γυαλιά” και… βγάζει γούστα! Μέσα στον… ορυμαγδό για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, αλλά, βέβαια και λόγω του εμφατικού 5-1 επί της Γκόμελ στο πρώτο ματς, λίγοι έχουν δώσει σημασία στη… σημασία που είχε και το χθεσινό 2-1 για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος.

Και δεν εννοούμε τη σημασία που είχε για την Ελλάδα -αφού χάρη σ’ αυτή τη νίκη παραμένει στη 16η θέση. Εννοούμε τη σημασία που έχει γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να λειτουργεί μια ομάδα έτσι όπως λειτουργεί, εφέτος, ο Άρης. Μ’ έναν προπονητή σοβαρό, μετρημένο και προσεκτικό (αλλαγή του Ντιόπ στο 21′ για να μη δει κι άλλη κάρτα και λείψει από το ματς με τη Μακάμπι). Μ’ έναν μεταγραφικό σχεδιασμό που δεν περιλαμβάνει τίποτε το περιττό, αλλά, αντίθετα, έχει και μπόλικα “έξτρα“. Και μ’ ένα ρόστερ, πλέον, που μπορεί και πρέπει να κάνει το “επόμενο βήμα” μπροστά.

Πληρότητα σε όλες τις γραμμές, ανησυχία η αστάθεια στο “1”

Σε ό,τι αφορά το δυναμικό, αν κάποιος πρέπει ντε και καλά να βρει “ζητηματάκι”, θα σταθεί στα σκαμπανεβάσματα του Χουλιάν Κουέστα κάτω απ’ τα δοκάρια. Κάτι σε πιο… σταθερό θα ήταν, σίγουρα, προτιμητέο. Κι αν θέλει να γίνει ακόμη πιο “ψείρας” θα πει και ότι ο Μπούργος σίγουρα θα ένιωθε πιο άνετα με ένα αξιόπιστο μπακ-απ των Φαμπιάνο και Γιάκουμπ Μπράμπετς πίσω. ΟΚ. Δεκτό. Αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα ήδη ανανέωσε τον Τσέχο, κάτι -καλό- λέει, επίσης. Ή όχι;

 

Αμυντικά, ο Άρης δείχνει ως τώρα το πολύ καλό πρόσωπο της περασμένης σεζόν. Και, επιπλέον, έχει δύο ισάξιες λύσεις και στα άκρα της άμυνας. Στα χαφ, ο Σεΐκ Ντουκουρέ ανανέωσε και Ντιόπ και Μπράιαν Νταμπό σίγουρα έχουν προσθέσει ποιότητα. Με τον ερχομό του Μανού Γκαρθία, η ομάδα αποκτά μια ζηλευτή απ’ όλους μεσαία γραμμή που δε θα υστερεί ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Ένα κέντρο που μπορεί να υλοποιήσει και γρήγορο παιχνίδι κατοχής, με πολλές πάσες και πιο “υπομονετικό” παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Επιτέλους “φονιάς” μπροστά και ο Ζερβινιό που έρχεται…

Τα… καλύτερα, όμως, είναι από τη μέση και μπροστά. Χουάν Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Λουίς Πάλμα, Ντανιέλ Μαντσίνι… Στην καλή τους βραδιά, οι δύο πρώτοι μπορούν να βγάλουν “λαγό απ’ το καπέλο” στις δύσκολες σιγμές. Και, ειδικά ο Πάλμα εντυπωσιάζει ως τώρα, κυρίως στον τομέα της συνεργασίας του με τον παίκτη-MVP ως τώρα των μεταγραφών. Μιλάμε ασφαλώς για τον Αντρέ Γκρέι, που η παρουσία του εφέτος σην επίθεση δίνει λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα: αυτό του εύκολου γκολ που ήταν “πονοκέφαλος” για τον Άρη.

Και, φυσικά, όλα τα πιο πάνω γράφονται πριν καν παίξει ο Ζερβινιό. Ο Ιβοριανός δεν είναι απλώς παίκτης πολύ υψηλής ποιότητας. Είναι συγχρόνως κι ένας παίκτης με υψηλότατου επιπέδου παραστάσεις, που μπορεί να εμφυσήσει νέα νοοτροπία στον Άρη. Και, ειδικά με τέτοιο υλικό, μια τέτοια αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να κάνει τους “κίτρινους” μια τελείως διαφορετική ομάδα εφέτος. Πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο σίγουρη στα πατήματά της σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιοδήποτε αντίπαλο…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ