Το βάπτισμα πυρός του Ανδρέα-Ριχάρδου στο Ηράκλειο σημαδεύτηκε από το αυτογκόλ του στο 40'. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον πτοήσει, ωστόσο. Ο Ισπανός τον πιστεύει και θα του δώσει κι άλλες ευκαιρίες, αφού εκτιμά τη σκληρή του δουλειά και το τι μπορεί να βγάλει στο γήπεδο...

Ντόι: Ο Μίτσελ πήγε να τον “κάψει”… από αγάπη! Στον Ολυμπιακό από τα 13 του, ο Ανδρέας Ριχάρδος Ντόι (ή Ντόη), πήρε βάπτισμα πυρός με όχι και τόσο ευχάριστο για τον ίδιο τρόπο, στο ματς με τον ΟΦΗ. Διεθνής με τις ομάδες Νέων της Αλβανίας, αλλά και με ελληνικό διαβατήριο επίσης, αφού εδώ έχει δει το φως της ζωής και μεγαλώσει, ο Ντόι έστειλε, άθελά του, τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη στο Ηράκλειο. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Που, όμως, πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω του. Κι αυτό επειδή δεν είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον του στην ομάδα. Είναι η συνολική του παρουσία υπό τον Μίτσελ. Και ο Ισπανός είναι ολοφάνερο ότι τον πιστεύει απόλυτα!



Η ευκαιρία που του έδωσε στην Κρήτη, έρχεται μετά τη συμμετοχή του και στην αποστολή με την Καραμπάγκ. Και είναι το επιστέγασμα της απόφασης του Ισπανού να βάλει τον παίκτη να κάνει προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα. Με εξαίρεση τη στιγμή του αυτογκόλ, έδειξε καλά στοιχεία, παρότι η θέση του στόπερ του είναι πρακτικώς άγνωστη. Ο Ντόι πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Α.Ο. Ιάσων, στο Ίλιο. Τότε, στα 6 του (γεν. 2/2/2003), η θέση που του άρεσε ήταν του επιτελικού. Ωστόσο, όταν άρχισε να ψηλώνει -και ψήλωσε αρκετά, 1μ90 είναι σήμερα- ήταν ο ρόλος του αμυντικού χαφ αυτός που πιο πολύ του πήγαινε. Και μ’ αυτόν, κυρίως, έχει αγωνιστεί και στις ομάδες Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στη Β΄Ομάδα.

 

Στόπερ είναι η… λιγότερο αγαπημένη θέση του

Στην πράξη, δηλαδή, ήταν η… αγάπη του Μίτσελ για τον παίκτη αυτή που παρολίγο να τον “κάψει” στο ματς με τον ΟΦΗ. Διότι, λόγω ύψους -και στην ανάγκη- μπορεί να αγωνιστεί και στόπερ. Μπορεί, αλλά δεν είναι και το φόρτε του. Και, στο ντεμπούτο του και με το αυτονόητο τρακ του πρωτάρη, το να κάνει ένα λάθος μάλλον ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Ευτυχώς για τον ίδιο, πάντως, οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με το διπλό από το Ηράκλειο. Οπότε δε θα έχει και… τύψεις να τον κυνηγούν. Πολύ δουλευταράς στις προπονήσεις, ο Ντόι έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει ως ένα σύγχρονο αμυντικό ή και box-to-box χαφ.

Στην… πρώτη θέση, ίνδαλμά του έχει τον Τσάβι. Και στη δεύτερη τον Αντρές Ινιέστα, λόγω των επιθετικών του αρετών. Πρώτη πρώτη δική του, τέτοια, πάντως, είναι η σκληρή δουλειά. Και, φυσικά, το γεγονός ότι μπορεί να πάρει διαφορετικούς ρόλους στο γήπεδο. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ντόι έγινε διεθνής και με τις ελληνικές Κ17 και Κ19, αλλά πλέον έχει συμμετοχή με την Κ21 της Αλβανίας. Στον Ολυμπιακό Β’ έχει παίξει σε 26 ματς. Πολλές είναι οι συμμετοχές του και στην Κ17 του Ολυμπιακού, με το πιο πάνω γκολ του κατά της Μπαρτσελόνα μ’ αυτήν, να είναι από τα χαιλάτς της ως τώρα καριέρας του.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ