Για την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό, τη διακοπή που ακολουθεί, αλλά και τους Σαμάτα, Μάρκος Αντόνιο αναφέρθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη του Δικεφάλου επί των Αγρινιωτών με 2-1.

Για την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό, τη διακοπή που ακολουθεί, αλλά και τους Σαμάτα, Μάρκος Αντόνιο αναφέρθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη του Δικεφάλου επί των Αγρινιωτών με 2-1.

Αρχικά, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Η ένταση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή, αλλά όχι στην άμυνα. Στο δεύτερο οι παίκτες μπήκαν στη λογική διαχείρισης και προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες πιθανότητες. Είχαμε δύο με τρεις, αλλά δεν βγήκα οι φάσεις.

Ο αντίπαλος δεν είχε τίποτα να χάσει και θα άφηνε χώρους, κάτι που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση, αλλά και απογοητευμένος από τα τελευταία λεπτά. Δώσαμε κάποιες χαζές μπάλες στον αντίπαλο και δεν διαχειριστήκαμε κάποιες φάσεις. Αλλά είμαι ευχαριστημένος για το πως κλείνει αυτός ο κύκλος αγώνων.

Μιλώντας για την έλλειψη επιθετικότητας δεν αφορά την επίθεση. Όταν προσπερνούσαν το πρέσινγκ δεν ήμασταν επιθετικοί και τους επιτρέπαμε να κάνουν σέντρες, όπως έγινε και στο πρώτο γκολ. Κάτι το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει».

Σε ερώτηση για τον Σαμάτα και τι ζητάει από τα φορ:

«Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι πέρα από το ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα συνεχίσουμε να συζητάμε. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στα 15 τελευταία λεπτά, ερχόταν κάποιες μπάλες και υπήρχε άγχος από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Από αυτή την έλλειψη, έρχονται κάποιες αντιδράσεις που δεν είναι σωστές, όπως το να μην καθαρίσεις μία φάση διαφορετικά. Πέρα από αυτό το κομμάτι, των 15 τελευταίων λεπτών, ο αντίπαλος δεν είχε κάτι σημαντικό και δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να δουλέψουμε σκληρά,

Ζητάω πολλά. Να επιστρέψουν, να κλείσουν χώρους και να δώσουν συνοχή, όπως και στην επίθεση, να υποστηρίξουν την πρώτη πάσα και την ανάπτυξη είτε η μπάλα έρχεται από τα πλάι, είτε από το κέντρο. Ο Σαμάτα είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν είχε τον χρόνο με κάποιες ατυχίες, αλλά και με την πίεση που υπάρχει γενικότερα στην ομάδα.

Του ζητάω πολλά γιατί είναι ικανός να τα κάνει, όπως και από τον Μπράντον που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά μπορεί. Ο Σαμάτα είναι και πολύ καλό παιδί και υποστηρίζει την ομάδα, ενδεχομένως να ήταν και παραπάνω υποστηρικτικός σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ίσως οι παίκτες από πίσω να έπρεπε να είναι λίγο πιο κοντά του. Κάποιες φορές έχουμε έναν παίκτη στην περιοχή, αλλά θέλουμε περισσότερους. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, έχει διαφορετικά ο Τάισον, άλλα ο Κωνσταντέλιας. Ο Σαμάτα είναι χρήσιμος και λειτουργικός σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Όσον αφορά τη συνέχεια:

«Δεν υπάρχει ούτε ένα τοις εκατό να αλλάξει ο στόχος μας. Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν πούμε που θα είμαστε σε ένα μήνα θα χαθούμε. Η ομάδα έχει οργάνωση να τρέχει και να παλεύει το επόμενο παιχνίδι. Είναι δύσκολο, για εμάς που το ζούμε από μέσα, να έχουμε την υποχρέωση από το καλοκαίρι να κερδίσουμε κάθε ματς. Κάποιες άλλες ομάδες έχουν την δυνατότητα να χάσουν κάποιο ματς και να έχουν μέλλον. Εμείς θέλουμε να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να πάρουμε το μέγιστο».

Σε ερώτηση για τον Μάρκος Αντόνιο:

«Διαλέξαμε να έχουμε τα δίδυμα Τσιγγάρα-Σβαμπ και Οζντόεφ- Μεΐτε γιατί ήταν τέτοιες οι καταστάσεις. Ο Οζντόεφ ήρθε την τελευταία εβδομάδα και ήθελε χρόνο να αφομοιώσει την φιλοσοφία, ενώ ο Μεϊτέ δεν ήταν έτοιμος. Οπότε πήραμε κάποια ρίσκα. Από εδώ και πέρα δεν ξέρουμε.

Ο Μάρκος Αντόνιο ήταν τρεις μήνες εκτός και χρειάζεται προσοχή. Παρά το φορτίο που έχει ανταπεξέρχεται καλά. Ξέρουμε ότι όταν θα επιστρέψει θα μας δώσει στοιχεία που μας λείπουν όπως ταχύτητα και τον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι. Μπορεί να είναι έτοιμος αρχές Δεκεμβρίου, μπορεί Ιανουάριο, μπορεί νωρίτερα. Δεν ξέρω. Αλλά επειδή θα έχουμε ένα πρόγραμμα με παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες ήταν καλό που είχαμε ενεργοποιημένους όλους τους παίκτες. Κάθε παίκτης είναι σημαντικός γιατί μέχρι τον Φεβρουάριο, με έναν αστερίσκο γιατί εκκρεμεί ο αγώνας με την Αϊντραχτ, θα παίζουμε συνέχεια».

Για την εικόνα που παρουσιάζει πλέον ο ΠΑΟΚ μετά τις διακοπές λόγω εθνικών:

«Ήταν μία κανονική διαχείριση. Την τελευταία φορά είχαμε περισσότερους παίκτες που δεν πήγαν στην Εθνική και δουλεύαμε με περισσότερους. Κάποιες φορές είναι έτσι, κάποιες όχι, κάποιες η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα, κάποιες όχι, κάποιες υστερείς, αλλά η διαχείριση είναι αυτή. Αν γίνει γκολ η φάση του Σαμάτα στο 2ο λεπτό θα είναι αλλιώς και μετά έρχεται η φάση του γκολ του αντιπάλου και έχεις την αίσθηση ότι θα χάσεις τους τρεις βαθμούς».

Όσον αφορά το ότι ο Λιάβας του Παναιτωλικού δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη:

«Ο διαιτητής ήταν αυστηρός, αλλά εκείνη ήταν μία διεκδίκηση 50-50 και δεν άξιζε την αποβολή. Έχουμε μία αναστάτωση γιατί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Αθήνας θα είχαμε δεύτερη κίτρινη και το ξέρουμε γιατί το έχουμε δει σε πολλά ματς».

Τέλος, για το πού θα ήθελε να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ:

«Να μην δεχόμαστε γκολ»

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ