Επιβλήθηκε με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έδωσαν στην Τούμπα τον τελευταίο αγώνα τους στα φετινά πλέι οφ της Super League.

Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν με 2-1 το «τριφύλλι» εντός έδρας και με 3-1 εκτός. Στα πλέι οφ, στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» κέρδισαν με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν να κερδίσουν στη Θεσσαλονίκη -σε όλες τις διοργανώσεις- από το 2017. Μετρούσαν, πριν από την έναρξη του ματς, οκτώ αναμετρήσεις χωρίς νίκη.

Η… παράδοση συνεχίστηκε, με τους «ασπρόμαυρους» να κερδίζουν με 2-0 και να εξασφαλίζουν τη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη νίκη τους μετά τις 20 Μαρτίου και το «διπλό» τους στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τον Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος πετάχθηκε προ του Διούδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 21’ ήταν η σειρά του Τσούμπα Άκπομ να χριστεί σκόρερ, με προβολή.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες σημαντικές ευκαιρίες, αν και ο «δικέφαλος» πάτησε δεκατέσσερις φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι, αντίστοιχα, βρέθηκαν μόλις τέσσερις φορές στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τα αντίπαλα δίχτυα. Άστοχος ήταν ο Αλεξανδρόπουλος στο 65’ και ο Σάρλια κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Βαγιαννίδη στο 71’.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν στο 78’ με τον Ζίβκοβιτς, το σουτ όμως αποκρούστηκε. Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Το ματς αποτέλεσε και… πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν το Σάββατο (21/05) στο ΟΑΚΑ.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Μπήγε αλλαγή στο 75ο λεπτό, όμως αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (71′ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (61′ Ολιβέιρα).
Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης (86′ Πέρεθ), Σάρλια, Σένκεφελντ (61′ Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (61′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75′ Κώτσιρας), Καρλίτος.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ