Αγωνιστικά, ο Σενεγαλέζος δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό, σύγχρονο και αθλητικό στόπερ που ήταν μέχρι και πέρυσι. Στο ματς με την Καραμπάγκ έκανε και το λάθος να "απαντήσει" στην κερκίδα. Η "απολογία" του μοιάζει ειλικρινής και από καρδιάς. Και είναι βέβαιο ότι δε φταίει για όλα στον εφετινό Ολυμπιακό. Αλλά ότι είναι, αυτή τη στιγμή, σε δύσκολη θέση, σίγουρα είναι...

Η κάτω βόλτα που έχει πάρει ο Σισέ… τον πάει βόλτα; Με 8.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ είναι ο 4ος πιο ακριβός παίκτης του Ολυμπιακού. Πιο πολύ κοστίζουν μόνον οι Χάμες Ροντρίγκες, Ντιαντιέ Σαμασέκου (από 13.000.000) και Γιώργος Μασούρας (10.000.000). Ανήκει στην ομάδα από το Γενάρη του 2017, όταν ακόμη ήθελε 8 μήνες για να κλείσει τα 22 του (γεν. 14/9/1995). Έχει πια συμπληρώσει 144 ματς με 16 γκολ και 2 ασίστ με τον πρωταθλητή. Πέρυσι έγραψε 40 συμμετοχές, με 6 γκολ και 2 ασίστ για την ομάδα. Ήταν ένας σύγχρονος στόπερ με σπουδαία αθλητικά προσόντα για τη θέση του (198 εκατοστά μπόι) και, πλέον, μεγάλη εμπειρία και πολλές παραστάσεις.

Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2024, το όνομα του Σισέ έπαιξε πολύ το καλοκαίρι, για διάφορες ομάδες. Κυρίως αγγλικές. Έβερτον, Νιουκάστλ, ακόμη και Άρσεναλ. Αλλά δεν έγινε κάτι. Αν αυτό ήταν που οδήγησε στη (δυσαρέσκεια και την επακόλουθη) μεταμόρφωσή του, κανείς δεν το ξέρει. Μπορεί όμως βάσιμα να το υποθέσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο εφετινός Σισέ δεν έχει καμία σχέση με τον επιβλητικό μπακ που έδινε λύσεις, κάλυπτε χώρους και πιο μπροστά, είχε σοβαρή συμμετοχή στο build-up του Ολυμπιακού και… κάρφωνε και κάνα τεμάχιο από στημένες φάσεις.

Λάθη, επιπολαιότητα, έλλειψη ψυχραιμίας…

Με την Καραμπάγκ ήταν απλώς εκτός τόπου και χρόνου. Έχει ευθύνη στο πρώτο και, πολύ περισσότερο στο δεύτερο γκολ. Και έχει κάνει λάθη και στο παιχνίδι με τη Ναντ (στο 0-1 και στο 1-2 της γαλλικής ομάδας). Λάθη έκανε και στο ματς με τη Φράιμπουργκ. Γενικά βγάζει μια εικόνα επιπολαιότητας, έλειψης καθαρού μυαλού και, φυσικά, έλλειψη ψυχραιμίας. Την έδειξε και αγωνιστικά στο ματς με την Καραμπάγκ. Αλλά πολύ περισσσότερο, την έδειξε στην αλλαγή του, όταν και έκανε το μεγάλο λάθος να “απαντήσει” στις αποδοκιμασίες της κερκίδας.




Με τον ίδιο τον Μίτσελ να σχολιάζει το θέμα, ο Σισέ είναι πια σε δύσκολη θέση, παρότι η συγγνώμη του μοιάζει ειλικρινής και, πιθανότατα είναι κιόλας τέτοια. Και οι παίκτες άνθρωποι είναι. Κανείς τους δε χαίρεται όταν η ομάδα δεν πάει καλά. Και πολύ περισσότερο, όταν οι ίδιοι δεν έχουν πάει καλά, επίσης.

Δε φταίει για όλα. Συνολικά η αμυντική λειτουργία πάσχει…

Είναι επίσης βέβαιο, φυσικά, ότι δε φταίει για όλα ο Σενεγαλέζος. Αμυντικά ο Ολυμπιακός δε λειτουργεί καθόλου καλά εφέτος. Και, μεταξύ μας κιόλας, ο Ισπανός δεν ήταν σε καλό βράδι με την Καραμπάγκ. Με την αλλαγή που του κάνει στο 83′, στην ουσία τον “στοχοποιεί” ως υπεύθυνο του, ως τότε, 0-2. Και ούτε η τριάδα πίσω με… Βρσάλικο πλάι του ήταν, πάλι, καμιά καλή ιδέα. Από την αρχή της σεζόν, επίσης, ούτε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Σισέ έχει δικαιολογία ότι πολύ συχνά εφέτος βρίσκεται εκτεθειμένος και χωρίς βοήθεια. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε, πια.

Εκτός αν κάτι αλλάξει δραματικά ο Σισέ θα μείνει εκτός ομάδας για κάποιο καιρό. Έστω, μέχρι να περάσει η αντάρα από το συμβάν του “διαλόγου” του με την κερκίδα. Κάποιοι λένε ότι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν μια μεταγραφή τον Ιανουάριο. Αυτό είναι, ωστόσο, το πιο ακραίο σενάριο. Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Σισέ έρχεται από μια πολύ επιβαρυμμένη χρονιά, με Κόπα Άφρικα στη μέση. Και ελάχιστη ξεκούραση στο ενδιάμεσο. Αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα. Και ίσως, απλώς, έχει ανάγκη από μια αποφόρτιση ενόψει Μουντιάλ. Τι ακριβώς θα γίνει, πάντως, μάλλον θα το ξέρουμε σύντομα. Και ίσως το πρώτο δείγμα για το θα είναι ακριβώς, είναι η προώθηση, από τον Μίτσελ, ξανά στην 1η ομάδα του Αλέξη Καλογερόπουλου (γεν. 26/7/2004) -μετά και απ’ αυτήν του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου (21/5/2003, δανεικός από τον Άρη)…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ