Έχουμε δει και χειρότερα φυσικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε Ελληνική ομάδα να μην παίζει κανένας Έλληνας.

Πολλά χρόνια γίνεται λόγος για την σωστή αξιοποίηση των ταλέντων στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν λένε. Ετοίμασαν ακαδημίες, τις βασικές εγκαταστάσεις τουλάχιστον όλες οι επαγγελματικές ομάδες, και ορισμένες κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά με τις υποδομές τους.

Αλλά γιατί ακόμα βλέπουμε σε κάθε αγωνιστική στην Σούπερ Λιγκ να παίζουν το πολύ 2-3 Έλληνες. Έχουμε δει και χειρότερα φυσικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε Ελληνική ομάδα να μην παίζει κανένας Έλληνας.

Αυτό λοιπόν που βλέπουν τα ματάκια μας, ήρθε να μας το δώσει και στο επίσημο μια μελέτη του CIES Football Observatory, που συνεργάζεται με τη FIFA.

Τα σπάσαμε αγαπητοί φίλοι. Η Ελλάδα η ψωροκώσταινα που κάνει μεταγραφές από πολύ χαμηλά ράφια, στις προσφορές ψάχνει θα λέγαμε, είναι η τελευταία μεταξύ 40 στην αξιοποίηση παιχτών από τις ακαδημίες.

Να βλέπουμε παίχτες που κανονικά δεν έπρεπε να περνάνε απ’ έξω να παίζουν βασικοί, και οι Έλληνες παίχτες να περιμένουν για μια ευκαιρία. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι που βρήκαν την ευκαιρία και την άρπαξαν από τα μαλλιά στην πορεία δεν είχαν την υποστήριξη που θα έπρεπε. Πάντα ο ξένος προηγείται.

Δηλαδή οι ομάδες κάνουν ακαδημίες, αλλά στην τελική που είναι τα φυντάνια τους. Να τα δούμε και εμείς. Εμείς λοιπόν σπάνια τα βλέπουμε, αλλά έχουμε δει κατά καιρούς ξένα κλαμπ να έρχονται και να κάνουν παιδομάζωμα από την Ελληνική αγορά.

Αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Παναθηναϊκό που εξ ανάγκης τα τελευταία χρόνια έριξε το βάρος του στους Έλληνες παίχτες, οι υπόλοιπες ΠΑΕ τίποτα…

Στην τελική θέλετε ξένους παίχτες; Τότε φέρτε παιχταράδες και να δούμε τουλάχιστον μπαλίτσα, που στους περισσότερους αγώνες πονάνε τα μάτια μας. Μια μεγάλη ιστορία που δεν θα βρούμε λύση φυσικά εδώ, αφού τόσοι και τόσοι, έγραψαν, μίλησαν αλλά τίποτα.

Η ελληνική Super League, βρίσκεται στη τελευταία θέση από τα 40 συνολικά πρωταθλήματα της λίστας, και αντίθετα η ποδοσφαιρομάνα Αργεντινή είναι στην πρώτη θέση.

42 ομάδες υπάρχουν που δεν χρησιμοποίησαν καθόλου ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής τους.  Ανάμεσα τους και οι ελληνικοί σύλλογοι Άρης, Ιωνικός και ΟΦΗ.

ταλέντων

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ