Η σχέση του Πορτογάλου προπονητή με τον διεθνή μεσοεπιθετικό έχει περάσει από καλές στιγμές και κακές. Όπως όλα δείχνουν φτάνει και στο τέλος της. Ποιος φταίει πιο πολύ γι' αυτό; Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Φορτούνης – Μαρτίνς: Ποιος “φταίει” πιο πολύ; (Ψηφίστε!) Πρέπει να το πούμε εξ αρχής: “Βελούδινο” διαζύγιο Ολυμπιακού και Φορτούνη δε μπορεί να υπάρξει. Όσο κι αν οι δύο πλευρές τα βρούν -εάν φτάσει εκεί το πράγμα και εκεί φτάνει- πολιτισμένα και χωρίς μελόδραμα, ο κόσμος της ομάδας έχει τον Κώστα στην καρδιά του. Κατά κύριο λόγο επειδή, στα καλά του, υγιής και με σερί παιχνίδια στα πόδια του ώστε να είναι σε φόρμα, ο Φορτούνης ήταν για τον Ολυμπιακό ο παίκτης που μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Η κερκίδα πάντοτε αγαπά όσους έχουν τεχνική, φαντασία και φινέτσα στο παιχνίδι τους. Παίκτες που μπορούν όχι μόνο να βάλουν ένα απρόσμενο γκολ, αλλά, κυρίως, να κάνουν το παιχνίδι της ομάδας όμορφο. Να φτιάξουν φάσεις απ’ το τίποτε. Να αλλάξουν το ρυθμό, να κάνουν τη “μαγική” πάσα, να σε κάνουν να φύγεις απ’ το γήπεδο με τη σκέψη “σήμερα είδαμε ωραία μπάλα”. Και ο Φορτούνης είναι ένας -ίσως ο καλύτερος Έλληνας- τέτοιος παίκτης.

Μια σχέση “σκοτσέζικο ντους”…

Οι προπονητές, ωστόσο, δε βλέπουν τα παιχνίδια όπως οι φίλαθλοι στην κερκίδα. Και, επίσης, δε βλέπουν μόνο τα παιχνίδια. Βλέπουν και τις προπονήσεις. Βλέπουν και το κατά πόσο όσα έχουν σχεδιαστεί στον πίνακα, βγαίνουν από κάποιον παίκτη στο χορτάρι. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν συνεργασίας με τον Φορτούνη. Έπαιξε σε 43 ματς, με 17 γκολ και 16 ασίστ. Το ένα από τα γκολ του, αυτό στο πιο πάνω βίντεο, έστειλε και τον Ολυμπιακό στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τότε, ωστόσο, η μεταξύ τους σχέση είναι σκοτσέζικο ντους. Μία κρύο, μία ζέστη. Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί, που κράτησαν τον παίκτη έξω σε πάρα πολλά παιχνίδια, ασφαλώς δεν έχουν βοηθήσει. Παρά ταύτα, πέρασαν σχετικά καλό φεγγάρι την περίοδο 2020-21 (46 συμμετοχές, 9 γκολ 13 ασίστ, αλλά 2.336 αγωνιστικά λεπτά σε σχέση με τα 3.300 της σεζόν 2018-19).

Η κακή στιγμή, τα “καψόνια” και ο… Ποντένσε

Αν πρέπει να βρει κάποιος “μοιραία” στιγμή σ’ αυτά τα 4 χρόνια για τον παίκτη, είναι το χαμένο πέναλτι στο 85′ του προημιτελικού με τη Λαμία στο Καραϊσκάκης, που οδήγησε σε αποκλεισμό. Κι αν πρέπει να βρει στιγμές που ο Μαρτίνς τον αντιμετώπισε με πολύ άκομψο τρόπο, θα θυμηθεί τις τρεις αλλαγές σκοπιμότητας, στην εκπνοή των αγώνων με την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα στις 26 Ιανουαρίου του 2020 και στον τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο, στις 11 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Δεκαοκτώ μέρες αργότερα, θα μπει και πάλι αλλαγή στο +90′ της ρεβάνς με την Ομόνοια στην Κύπρο…

Κι αν πρέπει να βρει εξήγηση για το γεγονός ότι σε καμμία φάση της σχέσης τους δεν έδειξε ο Μαρτίνς ότι “καίγεται” να έχει τον Φορτούνη (ακόμη και τον απολύτως υγιή) ως σημείο αναφοράς στην αγωνιστική του τακτική, ίσως πρέπει να θυμηθεί την απάντηση που είχε δώσει σ’ ένα exchange στο ίνστα ο Ντανιέλ Ποντένσε, λίγο μετά τη μεταγραφή του στη Γουλβς, το Γενάρη του 2020.

Στην ερώτηση “ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης“, ο Πορτογάλος είχε δώσει μια “φαρμακερή” απάντηση: “Σε ποιότητα, ο Φορτούνης. Αλλά πρέπει να αλλάξει νοοτροπία αν θέλει να κάνει κάτι παραπάνω στη ζωή του (Σε Ολυμπιακό, Εθνική Ελλάδος, Ευρώπη). Έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μεγάλων παικτών. Αλλά (είναι) πολύ τεμπέληηηης! Το ξέρει κι ο ίδιος”…

Και μετά απ’ όλα αυτά, ποια είναι η δική σας άποψη; Με τον αποχωρισμό να είναι προ των πυλών ποιος “φταίει” πιο πολύ γι’ αυτόν; Ο Κώστας Φορτούνης ή ο Πέδρο Μαρτίνς; Η γνώμη σας μετράει!

Φορτούνης – Μαρτίνς: Ποιος “φταίει” πιο πολύ; (Ψηφίστε!)

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ