Ο Άλαν Πάρντιου, τουλάχιστον στο ματς με το Βόλο, σκοπεύει να ξεκινήσει με τον Βέλγο στο πλάι του Φαμπιάνο, Οι λόγοι που πιθανότατα δε θα παίξει ο Ενκουλού είναι τρεις. Με βασικότερο ότι ο Μάρβιν έχει παίξει και ως στόπερ και μπόλικες φορές μάλιστα...

Άρης: Κι όμως! Το “έχει” ο Πίρσμαν για σέντερ μπακ! Οι “κίτρινοι” επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση με εκτός έδρας ματς στο Βόλο. Στη συνέχεια υποδέχονται ΑΕΚ και Ιωνικό. Και ακολουθούν το ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 30 Οκτωβρίου. Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Διότι, δυστυχώς για τον Γιάκουμπ Μπράμπετς και την ομάδα, η θλάση β’ βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο είναι πια δεδομένη και με τη… βούλα της μαγνητικής. Και το πιο πιθανό είναι ο Τσέχος “βράχος” της άμυνας του Άρη να λείψει απ’ όλα τα πιο πάνω παιχνίδια.


Η αποθεραπεία του Μπράμπετς θα πάρει κατ’ ελάχιστον 3-4 εβδομάδες. Και για το διάστημα αυτό ο Άλαν Πάρντιου πρέπει να βρει παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Η λογική επιλογή είναι ο Νικολά Ενκουλού, που έχει ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό του. Έπαιξε, μάλιστα ολόκληρα τα 90λεπτα και στα δύο διεθνή φιλικά του Καμερούν με Ουζμπεκιστάν και Νότιο Κορέα. Το κέντρο της άμυνας είναι η φυσική του θέση και γι’ αυτό, άλλωστε, ήλθε στην ομάδα το καλοκαίρι, ελεύθερος από τη Γουότφορντ.

Οι τρεις λόγοι που κάνουν τον Πάρντιου να “βλέπει” Πίρσμαν

Ωστόσο, ο Άλαν Πάρντιου σκοπεύει -στο ματς του Βόλου τουλάχιστον- να πάει με διαφορετική λύση στόπερ και όχι τον 32χρονο Καμερουνέζο. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι τρεις. Πρώτον ότι ο Ενκουλού επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδι. Σαφώς ταλαιπωρημένος (και) από το πολύωρο αεροπορικό ταξίδι και μετά από ένα 10ήμερο απουσίας. Δεύτερον, ότι ο προπονητής τον γνωρίζει ελάχιστα. Και τρίτον, ότι ο Πίρσμαν… “το έχει” με τη θέση του στόπερ.


Αν και η φυσική του θέση είναι αριστερό μπακ, ο 31χρονος Βέλγος με την καταγωγή από τη Γκάνα ήταν σχεδόν σε όλες τις ομάδες απ’ τις οποίες έχει περάσει “έκτακτη” λύση για τη θέση του στόπερ. Ο Πίρσμαν είναι, επιπλέον, αριστεροπόδαρος, κάτι που θεωρεί σημαντικό ο 61χρονος Άγγλος τεχνικός. Σε περίπτωση που ο Πίρσμαν θα είναι, τελικά, στο πλάι του Φαμπιάνο στο Βόλο, αυτή θα είναι η 57η φορά στην καριέρα του ως στόπερ. Πιο πρόσφατη ήταν το ματς με τη Λάρισα για τα πλέι-άουτς, το Μάιο του 2021, όσο ήταν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο φορές έχει παίξει εκεί και με τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Ωστόσο, με την Καμπούρ έπαιξε ως στόπερ 28 φορές και με τη Ντόρντρεχτ 26…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ