Ζητάει πολλά η Λουντογκόρετς σύμφωνα με τους «πράσινους».

Ο Κάουλι, στα 27 του, πραγματοποιεί φέτος εξαιρετική σεζόν με τη Λουντογκόρετς. Αν και Βραζιλιάνος έμαθε ποδόσφαιρο στη Γερμανία και πλέον διαπρέπει με τη βουλγαρική ομάδα στο UEFA Europa League.

Ο 27χρονος μέσος γεννήθηκε στο Πόρτο Σεγκούρο, αλλά η οικογένειά του μετανάστευσε στη Γερμανία κι εκεί ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Ρος-Βάις Ντούνστεκοβεν.

Οι σκάουτερ της Κολωνίας τον εντόπισαν και τον πήραν στην ακαδημία τους, χωρίς όμως εκείνος να διαπρέψει με τους «τράγους».

Η Φορτούνα Κολωνίας του πρόσφερε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του κι εκείνος τη δικαίωσε, με επτά γκολ και πέντε ασίστ σε 37 συμμετοχές.

Συνέχισε στην Ντούισμπουργκ, κάνοντας δύο «γεμάτες» σεζόν, με συνολικά δώδεκα γκολ και οκτώ ασίστ σε 59 συμμετοχές.

Το άλμα στην Bundesliga δεν άργησε να έρθει, μέσω της Πάντερμπορν. Η Λουντογκόρετς, όμως, πλήρωσε 600.000 ευρώ για να τον κάνει «δικό» της και κάπως έτσι βρέθηκε στη Βουλγαρία, πριν από δύο χρόνια.

Στο Ράζγκαρντ, των 29.000 κατοίκων, ο Βραζιλιάνος μεταμορφώθηκε. Άρχισε να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του, για να φθάσουμε στη φετινή εκπληκτική σεζόν.

Έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το 2024 ξεκίνησε με… φόρα, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ.

Η ομάδα εξασφάλισε, επίσης, την παρουσία της στους ομίλους του UEFA Europa League και κατέκτησε την τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού της στο Europa Conference League.

Ο Κάουλι ήταν ο δεύτερος καλύτερος δημιουργός ολόκληρης της διοργάνωσης στους ομίλους, έχοντας μπροστά του μόνο τον Μπρούνο Φερνάντες.

Είχε 26 ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα, μόλις δύο λιγότερες από τον 28άχρονο μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε 29 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει επτά γκολ και έξι ασίστ. Έχει περί τα 2.000 αγωνιστικά λεπτά.

Αν και μέχρι πέρυσι έδινε λύσεις και ως εξτρέμ, φέτος έχει καθιερωθεί στο κέντρο. Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει πως αισθάνεται άνετα και στις δύο θέσεις.

Ο Ιβάν Γιοβάνονιτς του έχει ρίξει αρκετές ματιές, καθώς θεωρεί πως είναι ο ιδανικός δημιουργικός μέσος που ψάχνει για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού.

Ο παίκτης αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του, αλλά οι Βούλγαροι ζήτησαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό κρίνεται υπερβολικό από πλευράς «τριφυλλιού», το οποίο πάντως δεν σκοπεύει να αφήσει την υπόθεση έτσι.

Αναμένεται να την κυνηγήσει, αλλά όχι με αυτά τα χρήματα. Δύσκολα, βέβαια, θα προκύψει κάτι χειροπιαστό, με αυτά τα δεδομένα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ