Ότι η Ένωση θα "αραίωνε" πολύ το ρόστερ της μετά την περσινή δραματική σεζόν ήταν δεδομένο. Όμως και το να φτάσει ο αριθμός των "φευγάτων" σ' αυτόν που έχει ήδη φτάσει, δεν ήταν αναμενόμενο. Ειδικά, μάλιστα, όταν όλα δείχνουν ότι θα... αυξηθεί και κατά έναν ακόμη ως τις 15 Σεπτεμβρίου...

ΑΕΚ: Τερπνόν… ξεσκαρτάρισμα, μετά του ωφελίμου! Η περυσινή σεζόν ήταν μια απ’ αυτές που η “Ένωση” σίγουρα θέλει να ξεχάσει. Σχεδόν τίποτε δεν πήγε καλά. Ελάχιστοι από τα θεωρητικά “ατού” της έδειξαν να είναι τέτοια στο γήπεδο. Και η κατάληξη της χρονιάς είχε το “χαστούκι” της μη εξόδου στην Ευρώπη. Όταν συμβαίνει αυτό σε μια ομάδα, έστω και για λόγους… θυμικού, τα πρόσωπα της νέας σεζόν δεν πρέπει να θυμίζουν αυτά που… “κατάφεραν” μια τέτοια αρνητική διαδρομή.

Αν προσθέσει κάποιος σ’ αυτά το γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε έτσι κι αλλιώς να έχει εφέτος πιο “μαζεμένο” ρόστερ, ότι η ΑΕΚ θα έκανε εφέτος “ξεσκαρτάρισμα” στο έμψυχο υλικό, ήταν δεδομένο. Όμως το να φτάσει πλέον αυτό, αισίως, στα… 17 άτομα (μαζί με τους Μίλος Ντέλετιτς και Γιάννη-Φοίβο Μπότο, που ήταν και πέρυσι δανεικοί), είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός.

Το “κέρδος” από τις αμοιβές και ο αναμενόμενος φορ περιοχής…

Είναι και μια κίνηση που φέρνει και κάποια έσοδα στην ομάδα. Ο Μάριο Μιτάι τα έφερε άμεσα, αφού η μεταγραφή του στη Λοκομοτίβ Μόσχας έβαλε στα ταμεία 3.000.000. Συγχρόνως, όμως, η ΑΕΚ γλιτώνει και τους μισθούς των υπολοίπων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, γύρω στα 4.000.000 ευρώ, δηλαδή. Δεν είναι, φυσικά, ποσόν τέτοιο που θα καλύψει τις εφετινές αμοιβές παικτών όπως οι Ντομαγκόι Βίντα, Ορμπελίν Πινέδα, Νίκλας Ελίασον, Αρνόλντ Μουκουντί, Γιενς Γιόνσον, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς… Δεν είναι όμως και ασήμαντο, σε καμία περίπτωση.

Μετά και τους δανεισμούς του Χρήστου Αλμπάνη (Ανδόρα) και του Ζίγκα Λάτσι (Κόπερ), συνολικά το εφετινό ρόστερ δε θα έχει άλλους 12 παίκτες που του ανήκαν πέρυσι -πέραν και των Ντέλετις, Μπότο και Μιτάι που αναφέραμε πιο πάνω. Είναι οι: Καρίμ Ανσαριφάρντ, Νταμιέν Λε Ταλέκ, Όγκνιεν Βράνιες, Αντρέ Σιμόες, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, Στράτος Σβάρνας, Μιχάλης Μπακάκης, Γιεβγκέν Σάκχοφ, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, Κλεμάν Μισελέν, Ντάρκο Γέφτιτς και Γιώργος Κορνέζος.


Το εντυπωσιακό αυτό -17, μάλιστα, πιθανότατα θα γίνει -18, αφού ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει και τον Παναγιώτη Τσιντώτα, που έχει συμβόλαιο ως του χρόνου το καλοκαίρι και πιθανότατα θα αποχωρήσει επίσης από τώρα. Όσο για το ποιοι, ακόμη, θα προστεθούν; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ρόστερ θα έχει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έναν ακόμη καθαρόαιμο σέντερ φορ. Ο Σέρχιο Αραούχο δεν είναι ακριβώς τέτοιος, άλλωστε και ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι… καθόλου τέτοιος, αλλά παίζει εκεί από ανάγκη…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ