Το νέο γήπεδο έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα αποτελέσει μεγάλο ατού της "Ένωσης". Μέχρι τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, όμως, έχει και 4 εκτός έδρας ματς. Και πρέπει και εκεί να δείξει ανάλογο χαρακτήρα...

ΑΕΚ: Συν το OPAP Arena και… πόδια κίνει! Οι φίλοι της “Ένωσης” είδαν… μια άλλη ομάδα στο πρώτο ματς που έπαιξε στο νέο της γήπεδο. Παίκτες εκστασιασμένους απ’ την ατμόσφαιρα, σχεδόν… πυρηνοκίνητους! Τρεξίματα, πάθος, φανερό κέφι για μπάλα. Και, φυσικά, πλήρης, εφαρμογή του… ονείρου του Ματίας Αλμέιδα. Μια επιθετική ομάδα που θα πιέζει ψηλά και θα έχει το μυαλό της στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και την άμεση ανάκτηση της κατοχής της, αν χαθεί.

Η παρουσία και του κόσμου στις κερκίδες είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η ΑΕΚ φτάχνει πραγματική “έδρα”! Ένα γήπεδο που θα δίνει αέρα στους παίκτες και θα φέρνει πίεση στους αντιπάλους. Αυτό είναι κάτι που πάντοτε αποτελεί σημαντικό ατού για μια ομάδα. Όμως το πρωτάθλημα έχει και… εκτός έδρας ματς. Και το ζητούμενο είναι ο χαρακτήρας αυτός που μπορεί, όντως, να χτίσει η ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά”, να μπορεί να αφήνει το στίγμα της και σε άλλες έδρες -κάποιες, ίσως όχι τόσο σύγχρονες, αλλά, πάντως, δυνατές σ’ αυτόν τον τομέα.




Μια ματιά στο πρόγραμμα λέει, λοιπόν, ότι η ΑΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το 3 στα 3 στο νέο γήπεδό της ως το Μουντιάλ. Εκεί παίζει, κατά σειρά, με τον Ατρόμητο (16/10), τον ΠΑΟΚ (30/10) και τον ΟΦΗ (9/11). Έχει όμως και 4 εξόδους. Την Κυριακή στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, μια επίσης “καυτή” έδρα, με τον Άρη να ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς. Μετά, κατά σειρά πάντα, παίζει με Λεβαδειακό στη Λιβαδειά (24/10) και Αστέρα στην Τρίπολη (6/11). Και, φυσικά, πριν από τη διακοπή λόγω Μουντιάλ υπάρχει και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επίσης στο “καυτό” Καραϊσκάκης.




Το πρόγραμμα θέλει και… εκτός έδρας χαρακτήρα “Αγιάς Σοφιάς”

Με άλλα λόγια, απολύτως δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός για το νέο γήπεδο. (Και απολύτως αναγκαίο το 3Χ3 εκεί ως τις 13 Νοεμβρίου, ημερομηνία του ματς με τον Ολυμπιακό). Όμως, αν η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική που της χαρίζει το OPAP Arena, πρέπει να βγάλει χαρακτήρα στο χορτάρι και μακριά απ’ αυτό.

Το υλικό της, ειδικά όταν θα προστεθεί σ’ αυτό και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, επιτρέπει αισιόδοξα όνειρα ως προς αυτό. Αλλά τα πάντα τα κρίνουν τα αποτελέσματα στο χορτάρι. Ο Αλμέιδα δεν έχει απλή δουλειά μπροστά του. Αλλά, πλέον, έχει κι ένα θετικότατο δείγμα για το δρόμο που μπορεί να πάρει, πλέον, η ΑΕΚ…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ