Η "Ένωση" κοιτάζει με μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωση του διεθνούς αμυντικού χαφ της Πολωνικής ομάδας. Δεν είναι όμως μια εύκολη υπόθεση. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο ως το 2025 και είναι κομβικός για το σύνολο του Μάρεκ Πάπζουν που έχει βλέψεις τίτλου...

ΑΕΚ-Ράκοβ: Σβάρνας… μένει, Παπανικολάου έρχεται! Η απόκτηση, εφέτος, του Ντομαγκόι Βίντα, αλλά και του Αρόλντ Μουκουντί, ήταν οι λόγοι για τους οποίους, μετά από 101 εμφανίσεις με την “Ένωση” (3 γκολ, 1 ασίστ), ο Στράτος Σβάρνας πήρε το δρόμο για την Πολωνία και τη Ράκοβ. Δανεικός, με οψιόν αγοράς του χρόνου το καλοκαίρι. Στην ΑΕΚ -από την Τριγλία Ραφήνας– από τα 17 του, ο διεθνής σέντερ μπακ κλείνει τα 25 του στις 11 Νοεμβρίου. Και μετράει ήδη πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής με την πολωνική ομάδα σε 11 αγώνες μαζί της (1 γκολ και 2 ασίστ).


Η Ράκοβ είναι 2η στο πρωτάθλημα ως τώρα. Και έχασε (2-1 και 2-0) την πρόκρισή της στους Ομίλους της Conference League από τη Σλάβια Πράγας, την ομάδα που άφησε εκτός διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό. Ο Σβάρνας είναι βασικός μαζί της και ως τώρα έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι πολύ πιθανό οι Πολωνοί να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του και ο Έλληνας στόπερ να μείνει κάτοικος Τσεστοκόβα. Αλλά την… αντίστροφη διαδρομή, ίσως κάνει ο καλός του φίλος και συμπαίκτης του στη Ράκοβ, Γιάννης Παπανικολάου.

Έφυγε από την ΑΕΚ… όταν πήγε εκεί ο Σβάρνας!

Ο Παπανικολάου… έφυγε από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, τη χρονιά που πήγε εκεί ο Σβάρνας. Ένα χρόνο μικρότερος από τον Στράτο (γεν. 18 Νοεμβρίου του 1988), ο Παπανικολάου πήρε τον περασμένο Ιούνιο βάπτισμα πυρός και στην Εθνική. (Έπαιξε 9 λεπτά στο 3-0 με την Κύπρο). Μετά την ΑΕΚ, έγινε στα 18,5 του επαγγελματίας στον Πλατανιά (48 εμφανίσεις, 5 γκολ, 5 ασίστ). Κι από εκεί πήγε στον Πανιώνιο (32 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ). Μετά τον υποβιβασμό του “ιστορικού” η Ράκοβ ήταν ο επόμενος σταθμός του.

Παίκτης εξαιρετικά φιλότιμος που, πρακτικά παίζει όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά, κυρίως όμως, πλέον, ως αμυντικός χαφ, ο Παπανικολάου είναι πια αναπόσπαστο μέλος της πολωνικής ομάδας. Πέρυσι έκανε μια σπουδαία σεζόν. Είχε 38 εμφανίσεις και πάνω από 3.100 αγωνιστικά λεπτά μαζί της (1 γκολ, 4 ασίστ). Μετράει, μάλιστα, ήδη δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ με τη φανέλα της. Εργατικός στο γήπεδο και τις προπονήσεις, με καλή φυσική κατάσταση, δυνατός στις μονομαχίες, παίκτης συνόλου και τακτικά συνεπής, ο Παπανικολάου έχει ήδη και εφέτος 1.132 αγωνιστικά λεπτά και 15 εμφανίσεις με τη Ράκοβ.

Η ΑΕΚ τον έχει “στο μάτι”, αλλά η υπόθεση δεν είναι απλή…

Η ΑΕΚ παρακολουθεί -πλέον και… μέσω Σβάρνα- τον παίκτη με μεγάλο ενδιαφέρον, παρότι έχει συμβόλαιο με την πολωνική ομάδα ως το 2025. Στην Πολωνία, ο Παπανικολάου έχει δείξει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Είναι πια από τους αγαπημένους της κερκίδας και του προπονητή. Αν και έχει παίξει στην καριέρα του από σέντερ μπακ ως εξτρέμ, φορ και δεύτερος επιθετικός, στα χέρια του Μάρεκ Πάπζουν έχει γίνει ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο αμυντικό χαφ που, πλέον, δε διστάζει να δοκιμάζει κι το σουτ του.

Η “Ένωση” ίσως κάνει κίνηση για τον ποδοσφαιριστή, ακόμη και το Γενάρη, αλλά η υπόθεση δεν είναι απλή. Η Ράκοβ έχει βλέψεις τίτλου. Και ο Παπανικολάου, που έχει φτάσει τη χρηματιστηριακή του αξία στο 1.200.000 ευρώ, είναι κομβικός της παίκτης. Δύσκολα θα τον δώσει -και πάντως όχι πριν από το τέλος της σεζόν και, φυσικά, ανάλογα με την πρόταση που θα πάρει στα χέρια της…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ