Κάποτε πολύ hot όνομα για τη θέση του στόπερ, ο Σέρβος που στην πατρίδα του λένε ότι ενδιαφέρει την ΑΕΚ, έχει σίγουρα ικανότητες και εμπειρία. Υπάρχει όμως κι ένα αγκάθι στην όλη ιστορία και δεν είναι αγωνιστικό...

ΑΕΚ: Κοιτάζει ένα σούπερ βιογραφικό. Αλλά… ο βίος; Δεν είναι δα και μυστικό ότι η “Ένωση” είναι σε αναζήτηση στόπερ. Οι προτάσεις από διάφορους ατζέντηδες έρχονται βροχή στα γραφεία της ομάδας. Κι αυτό επειδή είναι σαφές ότι η ΑΕΚ δε θέλει με τίποτε μια αγωνιστική χρονιά όπως αυτή που πέρασε. Στο νέο της γήπεδο, με τα διαρκείας να πουλάνε σα ζεστά ψωμάκια, ο Ματίας Αλμέιδα θέλει εφέτος να παρουσιάσει ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό.

Πηγές από το Βελιγράδι, όπου η LIAN Sports του Φάλι Ραμαντάνι έχει σημαντικό παρελθόν στην ανεύρεση, ανάδειξη και διακίνηση ταλέντων από τη χώρα -όπως και τα Βαλκάνια γενικότερα- έβαλαν και το όνομα της ΑΕΚ στους ενδιαφερόμενους για έναν παίκτη με σημαντικό βιογραφικό. Η LIAN έχει, μεταξύ άλλων, πελάτες όπως οι Φεντερίκο Κιέζα, Μίραλεμ Πιάνιτς, Μάρκο Αλόνσο, Καλιντού Κουλιμπαλί, Λούκα Γιόβιτς… Και, αρκετά πιο χαμηλά, πλέον, στη λίστα, τον Νικόλα Μαξίμοβιτς.

Πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία. Αλλά… εξωαγωνιστικά;

Στα 31,5 του (κλείνει τα 32 το Νοέμβριο), ο Σέρβος πρώην διεθνής, έχει στοιχεία απ’ αυτά που θέλει ο Αλμέιδα. Π.χ. το ύψος, 1μ93. Και στα 27 του ήταν όντως ένα πολύ “χοτ” όνομα για τη θέση του. Με θητεία, τότε, σε Ερυθρό Αστέρα, Απόλλωνα Λεμεσού και Τορίνο, τον Ιούλιο του 2017, η Νάπολι έδωσε 21.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Το Γενάρη του 2018, τον έδωσε δανεικό στη Σπαρτάκ Μόσχας για έξι μήνες. Σε τρεις σεζόν μαζί της, στη συνέχεια -ως συμπαίκτης και του Κώστα Μανωλά– έγραψε 99 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ. Αλλά πέρυσι το καλοκαίρι, πήγε στη Τζένοα, ως ελεύθερος.

Με τη Τζένοα έχει συμβόλαιο ως το 2025, όμως, πέρυσι, κάποιοι τραυματισμοί τον κράτησαν έξω σε πολλά παιχνίδια της ομάδας. Έπαιξε μόλις σε 14 ματς και η χρηματιστηριακή του αξία έχει πέσει στα 2.500.000 ευρώ. Ο υποβιβασμός της Τζένοα οδηγεί τον Μαξιμοβιτς στην αποχώρηση από τη Γένοβα. Και οι Σέρβοι γράφουν, έτσι, για ενδιαφέρον και της ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, μάλλον, η… LIAN (μανούλα στο promotion) βάζει τους Σέρβους να γράφουν για ενδιαφέρον.

Διότι, αν και δυνατότητες -όπως και παραστάσεις- έχει υψηλές, η πορεία του παίκτη μάλλον δεν είναι τυχαία καθοδική, τα τελευταία χρόνια. Και στην Εθνική Σερβίας, με την οποία έχει 25 συμμετοχές, δεν τον υπολογίζουν πλέον, από το Μάρτιο του 2020 και μετά. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η… bella vita της Ιταλίας δεν έχει ακριβώς βοηθήσει στην καριέρα του. Και η Ελλάδα έχει… ακόμη πιο “καλή ζωή”, όπως ξέρουμε όλοι. Με μπόνους υπογραφής και μισθό (τουλάχιστον) 800.000 ευρώ, όπως ζητά η LIAN από την ΑΕΚ, είναι μια περίπτωση υψηλού ρίσκου και δύσκολα θα προχωρήσει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ