Θίο Γουόλκοτ: Για πάντα “Κανονιέρης”, ποτέ… κανόνι! Ο αγαπημένος της κερκίδας και προσωπικό στοίχημα του Αρσέν Βενγκέρ ξεκίνησε στην Άρσεναλ με σούπερ προδιαγραφές. Ήταν μήλο της έριδας για τους “κανονιέρηδες”, αλλά και για την “αιώνια αντίπαλο” Τότεναμ. Τον ήθελαν και η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Τότε, Γενάρη του 2006 ο Γουόλκοτ ήταν το πιο hot […]

Θίο Γουόλκοτ: Για πάντα “Κανονιέρης”, ποτέ… κανόνι! Ο αγαπημένος της κερκίδας και προσωπικό στοίχημα του Αρσέν Βενγκέρ ξεκίνησε στην Άρσεναλ με σούπερ προδιαγραφές. Ήταν μήλο της έριδας για τους “κανονιέρηδες”, αλλά και για την “αιώνια αντίπαλο” Τότεναμ. Τον ήθελαν και η Τσέλσι και η Λίβερπουλ.

Τότε, Γενάρη του 2006 ο Γουόλκοτ ήταν το πιο hot όνομα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Στη Νιούμπερι, που ξεκίνησε πιτσιρικάς, πέτυχε 100 γκολ σε μια σεζόν! Η NIKE του έκανε συμβόλαιο στα 14. Σε ηλικία 16 ετών και 143 ημερών έγινε ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία που έχει παίξει με την πρώτη ομάδα της Σαουθάμπτον. Τον Οκτώβριο του 2005, απέναντι στη Λιντς, έγινε και ο νεώτερος σκόρερ στην ιστορία της. Και, γενικώς, έβγαζε μάτια. Εκπληκτική ταχύτητα, εξαιρετική ντρίπλα, τελείωμα.. Τα είχε όλα.

Η τελευταία σεζόν στο “Χάιμπουρι” και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ

Η σεζόν 2005-6 ήταν σημαδιακή και για την Άρσεναλ. Και όχι μόνο επειδή θα ήταν η 93η και τελευταία της στο ιστορικό Χάιμπουρι. Ούτε μόνο επειδή για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια ξεκίνησε χωρίς τον εμβληματικό αρχηγό της, Πατρίκ Βιεϊρά, που πουλήθηκε στη Γιουβέντους. Αλλά και επειδή, μέχρι το Γενάρη, όλα έδειχναν ότι θα ήταν η χρονιά της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Είχε περάσει αήττητη από τη φάση των Ομίλων (με Άγιαξ, Τουν και Σπάρτα Πράγας) και στις 21 Φεβρουαρίου ταξίδευε στη Μαδρίτη για το πρώτο ματς της φάσης των 16, απέναντι στη Ρεάλ. Μαζί με τον Γουόλκοτ, τον Ιανουάριο αποκτήθηκε, μεταξύ άλλων και ο Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ, που όμως δε μπορούσε να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άρσεναλ πέρασε τη Ρεάλ (0-1 και 0-0), πέρασε και τη Γιούβε (2-0 και 0-0), στο πρώτο ματς του Βιεϊρά ως αντίπαλου,  πέρασε και τη Βιγιαρεάλ (1-0 και 0-0) και έφτασε αήττητη στον τελικό. Η πρώτη λονδρέζικη ομάδα που το κατάφερε. Εκεί, όμως, ο Λέμαν αποβλήθηκε στο 18′ και παρότι με 10 παίκτες πάλεψε σκληρά και προηγήθηκε, η Άρσεναλ έχασε τελικά από τη Μπάρτσα με 2-1. Με τον Γουόλκοτ να τα βλέπει όλα αυτά και… να ονειρεύεται.

Ο Γουόλκοτ ήταν μια επένδυση για το μέλλον…

Διότι, φυσικά, ο Βανγκέρ δεν είχε πάρει τον πιτσιρικά στην ομάδα για να βοηθήσει στην Ευρώπη. Τον πήρε ως τεράστιο ταλέντο. Και, πράγματι, στη μεγάλη ομάδα περιλήφθηκε μόλις έκλεισε τα 17 του. Και ντεμπουτάρισε μαζί της στην πρεμιέρα της σεζόν 2006-7, απέναντι στην Άστον Βίλλα. Σέρβιρε ασίστ στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Λίγες μέρες αργότερα έγινε ο -έως τότε- νεώτερος παίκτης που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό ματς μαζί της. Κατά της Δυναμό Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπηκε ως αλλαγή του Φαν Πέρσι και έκανε τη μπαλιά στον Φλαμινί για το γκολ-νίκη με 2-1 της Άρσεναλ επί της Δυναμό. (Ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας στο γήπεδο Εμιρέιτς).

Νωρίτερα, στις 30 Μαίου του 2006, σε ηλικία 17 χρονών και 75 ημερών είχε γίνει και ο νεώτερος διεθνής με τη μεγάλη ομάδα της Αγγλίας. Όλα έμοιαζαν μαγικά για τον πιτσιρικά.

Όλα ξεκίνησαν μαγικά, γενικώς…

Το πρώτο του γκολ με την ομάδα ήλθε στον τελικό του Λιγκ Καπ της σεζόν με την Τσέλσι. Ήταν τότε 18 ετών και 4 μηνών. Δεν ήταν γουρλίδικο γκολ. Η ομάδα του Μουρίνιο νίκησε με 2-1 και κατέκτησε τον τίτλο. Αλλά το ματς σημαδεύτηκε από επεισόδια. Δεν τα έκανε ο Γουόλκοτ. Αλλά, στη συνέχεια δεν έκανε και πολλά πράγματα ακόμη… Όχι όσα αναμενόταν, τουλάχιστον.

Θα περίμενε κανείς ότι με τέτοιο ξεκίνημα πριν καν γίνει 19 χρονών, ο Γουόλκοτ θα είχε, από τότε γράψει ιστορία. Τύχη, συγκυρίες, αρκετοί τραυματισμοί αλλά και μια στατικότητα στην εξέλιξή του δεν το άφησαν να συμβεί. Έπαιξε 12 σεζόν στην Άρσεναλ. Είναι λατρευτός -ακόμη- στην κερκίδα. Αλλά σε συνολικά 397 ματς μαζί της πέτυχε μόλις 108 γκολ. Πήρε τρία Κύπελλα και δυο Community Shield, αλλά όχι πρωτάθλημα. Στην Πρέμιερ φόρεσε 270 φορές τη φανέλα της. Αλλά σκόραρε μόνο 65 γκολ.

Ακολούθησε στην καριέρα του η Έβερτον (85 συμμετοχές 11 γκολ, 77-10 στο πρωτάθλημα).  Και από πέρυσι η Σαουθάμπτον (32-3, 28-3 στο πρωτάθλημα), απ’ όπου ξεκίνησε. Με την Αγγλία έβαλε 8 γκολ σε 47 συμμετοχές από το 2006 ως το 2016. Ξεκίνησε με προδιαγραφές να γίνει “κανόνι”. Έγινε -λόγω απίστευτης ταχύτητας- απλό πολυβόλο. Αλλά σίγουρα “Κανονιέρης”. Στη δική του καρδιά και στην καρδιά των οπαδών της Άρσεναλ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ