Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει ρίξει πολλά λεφτά στη λονδρέζικη ομάδα από το 2003 έως σήμερα. Έχουν, όμως, πιάσει τόπο. Πλέον, έχει κατακτήσει μαζί της τα πάντα. Και κανείς δε μπορεί πια να την αποκαλεί, ειρωνικά.. Chelski.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ο “τσάρος” καμαρώνει την… “Τσέλσκι” του! Η εξαγορά της Τσέλσι, το 2003, από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο είχε χτυπήσει άσχημα, σε πολλούς, στην Αγγλία. Που είναι “έτσι” ο Αμπράμοβιτς, που είναι αλλιώς, πώς έχει κάνει τόσα λεφτά, το ένα, το άλλο, το τρίτο. Οι αντίπαλοι της, ειδικά την πρώτη χρονιά επί Ρόμαν, της έδωσαν το ειρωνικό παρατσούκλι “Τσέλσκι”.

Η… “Τσέλσκι”, ωστόσο πήρε πλέον και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και επί Αμπράμοβιτς πρόσθεσε πια το 20ο μεγάλο τρόπαιο στη βιτρίνα της. Έχει πάρει, στις μέρες του, 5 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Γιουρόπα Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και, τώρα και το Συλλόγων.

Τίτλοι, αλλά και λεφτά που έπιασαν τόπο

Το πρωτάθλημα του 2004-5 ήταν το πρώτο μετά από 50 χρόνια για την ομάδα. Όταν την αγόρασε ήταν υπό διάλυση. Σήμερα είναι μια από τι πλέον υπολογίσιμες ομάδες του πλανήτη. Και, βέβαια, από την εποχή του Αμπράμοβιτς και μετά, κόσμος και κοσμάκης (από Αμέρικα, Ασία και αραβικό κόσμο μεριά) έχει μπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Αλλά, εξαιτίας των επιτυχιών του Ρόμαν, σε κανέναν δεν ήλθε να πει τη Σίτι… “Ελ Σίτι”, π.χ.

Ο Αμπράμοβιτς, άλλωστε, δε μπορεί να συγκριθεί σε οικονομική δύναμη με την ομάδα του Μάντσεστερ ή με τους ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ. Η περιουσία του, για το 2021 έχει υπολογιστεί στα περίπου 15 δισ. ευρώ, όταν οι δύο άλλες ομάδες παίζουν μπάλα με… 300+ δισ. πορτοφόλι. Ιδιόρυθμος ή όχι, ο Ρόμαν μπορεί, ωστόσο, να πει ότι τα χρήματα που εκείνος έχει ρίξει στην ομάδα έχουν πιάσει τόπο, με το παραπάνω. Και ειδικά την τελευταία 9 ετία, υπάρχουν τουλάχιστον 8 σύλλογοι που έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα χωρίς το ίδιο αποτέλεσμα.

Προπονητικό κέντρο -που βγάζει ταλεντάρες- και παρολίγο γήπεδο…

Διότι μόνο του το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, όπως λέγαμε και τις προάλλες. Από την εποχή του Αμπράμοβιτς ως σήμερα, η Τσέλσι έχει ρίξει πάνω από 2.580.000.000 ευρώ σε μεταγραφές. Έχει πάρει όμως κι όλα αυτά τα τρόπαια. Ένα σωρό εκατομμύρια έχουν πέσει για το προπονητικό της κέντρο, στο Κόμπαμ. Αλλά από ‘κει βγαίνουν ταλεντάρες, από το 2005 και μετά. Και το 2017 ο Αμπράμοβιτς δήλωσε πρόθυμος να ρίξει ίσως και μισό δισ. ευρώ από την τσέπη του, για νέο γήπεδο. Αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε.

Βλέπετε, για τον Αμπράμοβιτς λένε ότι στο Κρεμλίνο τον φωνάζουν “Μίστερ Α”, αλλά και ότι εκείνος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είπε στον Μπόρις Γέλτσιν να ορίσει διάδοχό του τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και ό,τι έχει σχέση με “Πούτιν” είναι λόγος για αναφυλαξία στην Αγγλία. Και ο Αμπράμοβιτς είναι, επίσης, από το 2017 και στη λίστα των “τζιζ-κακά” επιχειρηματιών για τις ΗΠΑ (CAATSA).

Φυσικά, είναι αλήθεια ότι κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς έκαναν όσα λεφτά έκαναν οι ολιγάρχες της μετα-ΕΣΣΔ Ρωσίας. Αλλά είναι επίσης αλήθεια και ότι όλοι ξέρουν πως, γενικά, με το σταυρό στο χέρι δισεκατομμύρια δύσκολα κάνεις -στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή αλλού.

Φιλανθρωπίες άνω των 2.500.000.000 ευρώ!

Και, τουλάχιστον ο Αμπράμοβιτς ρίχνει τα λεφτά του στην… Τσέλσκι και την καμαρώνει και ρίχνει πολλά και στην καλή ζωή του. Μόνο το Eclipse του έχει κοστίσει περίπου 450.000.000 ευρώ. Συγχρόνως όμως είναι και ο πλέον φιλάνθρωπος Ρώσος δισεκατομμυριούχος και από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Οι δωρέες του σε ιδρύματα, αναδασώσεις, κατασκευές κατοικιών, νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία, οργανώσεις κ.λπ. ξεπερνούν τα 2.500.000.000 ευρώ! Και η Τσέλσι είναι από τις πιο ενεργές σε κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο ομάδες στην Αγγλία.

Πολλοί λένε, βέβαια, ότι η φιλανθρωπία είναι ένας τρόπος να εξαγοράσει κανείς τις τύψεις του. Αλλά όσοι είναι αποδέκτες αυτών των φιλανθρωπιών δεν έχουν την ίδια άποψη… Άλλωστε και η εξαγορά της Τσέλσι με κάτι σε… φιλανθρωπία είχε να κάνει, πίσω στο 2003. Σήμερα όμως έχει μια θέση στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις στο ποδόσφαιρο της νέας χιλιετίας. Και ο Αμπράμοβιτς παίρνει τα εύσημα γι’ αυτήν.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт
Uncategorized

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!