Ο Ράιαν Γκιγκς, το 1999 πέτυχε ένα τέρμα, το οποίο σίγουρα ήταν απ’ τα σπουδαιότερα της τεράστιας καριέρας του, στέλνοντας τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου. Πριν σχεδόν 20 χρόνια, οι Αγγλικές υπερδυνάμεις ήταν η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη δεν είχαν γιγαντωθεί οι Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ διένυε τα «πέτρινα χρόνια» της, ενώ […]

Ο Ράιαν Γκιγκς, το 1999 πέτυχε ένα τέρμα, το οποίο σίγουρα ήταν απ’ τα σπουδαιότερα της τεράστιας καριέρας του, στέλνοντας τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου.

Πριν σχεδόν 20 χρόνια, οι Αγγλικές υπερδυνάμεις ήταν η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη δεν είχαν γιγαντωθεί οι Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ διένυε τα «πέτρινα χρόνια» της, ενώ η Τότεναμ δεν αποτελούσε πηγή κινδύνου.

Στις 14 Απριλίου του 1999, συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, οι δύο υπερδυνάμεις. Με την αναμέτρηση εκείνη να αποτελεί ουσιαστικά έναν… πρόωρο τελικό. Όμως, εν τέλει χρειάστηκαν δύο! Στις 11 του μήνα οι δύο ομάδες είχαν αποτύχει να σκοράρουν σε 120 λεπτά αγώνα.

Χρειάστηκε λοιπόν κι ένας επαναληπτικός, λίγες μέρες αργότερα.

Ματς-θρίλερ με «λυτρωτή» τον Γκιγκς! 

Στο ουδέτερο «Βίλα Παρκ», η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί χάρη στο γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο 17’ του ματς. Ενώ ο Ντένις Μπέργκαμπ, στο 69’ έφερε το ματς στα ίσια! Έτσι λοιπόν χρειάστηκε εκ νέου παράταση.

Έως τότε είχαν συμβεί αρκετά, καθώς η Γιουνάιτεντ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 74’, λόγω αποβολής του Ρόι Κιν. Επιπλέον, ο Παρλούρ στις καθυστερήσεις είχε κερδίσει πέναλτι, το οποίο δεν μετουσίωσε σε γκολ ο Μπέργκαμπ, με τον Σμάιχελ να αποκρούει και να του λέει «όχι».

Στην παράταση και το έξτρα ημίωρο, η Άρσεναλ είχε την υπεροχή, όμως δεν μπορούσε να κερδίσει τον εκπληκτικό Σμάιχελ. Μάλιστα, ο Δανός κίπερ αντιμετώπισε και θέμα τραυματισμού, όμως έσφιξε τα δόντια και συνέχισε, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν άλλη αλλαγή να κάνουν.

Όμως, όλα κρίθηκαν στο τέταρτο λεπτό του δεύτερου μέρους. Ο Βιεϊρά έκανε ένα λάθος στον χώρο του κέντρου, με τον Γκιγκς να παίρνει την μπάλα, κάποια μέτρα πίσω από τη γραμμή της σέντρας.

Ο Ουαλός έκανε μια απίστευτη κούρσα, καθώς είχε περίσσιο χώρο μπροστά του, ενώ προσπάθησαν και ο Βιεϊρά, αλλά και οι Άνταμς, Ντίξον και Κίον, χωρίς επιτυχία να τον κόψουν.

Εν τέλει, ο Γκιγκς μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και… κεραυνοβόλησε τον Σίμαν με ένα τρομερό αριστερό σουτ.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, όντας ανήμπορος.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει μια τεράστιας σημασίας νίκη με 2-1 και να περνά στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε και κέρδισε τη Νιούκαστλ με 2-0. Ήταν άλλωστε η χρονιά που έκανε το μυθικό τρεμπλ και ο Άλεξ Φέργκιουσον έγινε… ΣΕΡ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ