Ραγίζουν καρδιές για τη ραγισμένη καρδιά του Αγουέρο… Κι αν το πρώτο είναι μεταφορικό, το δεύτερο, δυστυχώς, είναι κυριολεκτικό. Το καρδιακό πρόβλημα του μεγάλου Αργεντινού άσου τον οδηγεί στο να σταματήσει επισήμως από αύριο το ποδόσφαιρο. Στη Βαρκελώνη το σοκ είναι μεγάλο. Στο Μάντσεστερ, ακόμη μεγαλύτερο. Αλλά και ολόκληρος ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει κάθε […]

Ραγίζουν καρδιές για τη ραγισμένη καρδιά του Αγουέρο… Κι αν το πρώτο είναι μεταφορικό, το δεύτερο, δυστυχώς, είναι κυριολεκτικό. Το καρδιακό πρόβλημα του μεγάλου Αργεντινού άσου τον οδηγεί στο να σταματήσει επισήμως από αύριο το ποδόσφαιρο. Στη Βαρκελώνη το σοκ είναι μεγάλο. Στο Μάντσεστερ, ακόμη μεγαλύτερο. Αλλά και ολόκληρος ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει κάθε λόγο να στενοχωριέται. Διότι ο Σέρχιο Λιονέλ Αγουέρο ντε Καστίγιο, ο παιχταράς που όλοι μάθαμε ως “Κουν”, από τον αγαπημένο του ήρωα του καρτούν Κουμ-Κουμ δεν είναι όποιος κι όποιος.

Είναι ο παίκτης που έσπασε ένα ρεκόρ 27 ετών του Ντιέγκο Μαραντόνα. Με την Ιντεπεντιέντε, σε ηλικία μόλις 15 ετών και 35 ημερών, έγινε, στις 5 Ιουλίου του 2003, ο νεώτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής. Γενημένος στις 2 Ιουνίου του 1988, ο “Κουν” Αγουέρο υπήρξε ένα φαινόμενο. Στα 18 του έφυγε από την Αργεντινή για την Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η πρώτη του χρονιά εκεί είναι χρονιά προσαρμογής. Αλλά τη δεύτερη το άστρο του αρχίζει να λάμπει εκτυφλωτικά. Πετυχαίνει 19 γκολ, κάποια απ’ αυτά πάρα πολύ κρίσιμα, όπως απέναντι στη Ρεάλ, τη Βαλένθια, τη Σεβίλλη και τη Βιγιαρεάλ. Η Ατλέτικο του “Κουν”, από μικρομεσαία ομάδα, βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. H εμφάνισή του απέναντι στη Μπαρτσελόνα, εκείνη τη σεζόν, μένει στην ιστορία. Κάνει απίθανα πράγματα, πετυχαίνει δύο γκολ (το ένα τυχερό, το δεύτερο εκπληκτικό), δίνει μια ασίστ και κερδίζει πέναλτι. Ανακηρύσσεται παίκτης του αγώνα και μπαίνει για τα καλά στο χάρτη των σπουδαίων…

Αναμορφωτής της Ατλέτικο

Με την Ατλέτικο την επόμενη σεζόν φτάνει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αγουέρο σκοράρει δύο γκολ κατά της Τσέλσι, αλλά με το 2-2 η Ατλέτικο αποκλείεται. Συνεχίζει στο Europa League όμως. Και εκεί κατακτά το τρόπαιο στον τελικό με τη Φούλαμ, από δύο ασίστ του Κουν. Κερδίζει και το Σούπερ Καπ, απέναντι στην Ίντερ με μια ασίστ κι ένα γκολ του Αγουέρο. Η Ατλέτικο φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου -χάνει από τη Σεβίλλη όμως- αλλά ξανακερδίζει την τέταρτη θέση στη La Liga και το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αγουέρο είναι παίκτης-κλειδί για τους Μαδριλένους και, παρότι ανανεώνει το συμβόλαιό του ως το 2014, η όρεξη των μεγάλων ομάδων ανοίγει. Η σεζόν 2010-11 είναι μαγική για τον Αργεντινό. Σκοράρει 20 γκολ, πετυχαίνει και το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Όμως το Μάιο του ’11 δηλώνει ότι θέλει να φύγει από την Ατλέτικο. Οι οπαδοί της ομάδας αναρτούν πανό που γράφει “Κουν Αγουέρο, ευχόμαστε να πεθάνεις”. Αλλά δεν πεθαίνει. Πηγαίνει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτόματα ήρωας της Σίτι από την πρώτη του σεζόν

Στην πρώτη του σεζόν, τελευταία αγωνιστική, σκοράρει στο 93” το νικητήριο γκολ απέναντι στην Κουίνς Παρκ Ρέϊντζερς, ολοκληρώνει μια επική ανατροπή από 0-2 σε 3-2 και η Σίτι παίρνει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1968! Το καλύτερο; Το στερεί, κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό από τη “μισητή” Γιουνάιτεντ! Ο Αγουέρο γίνεται αυτόματα ένας θρύλος για τους οπαδούς της ομάδας! Η περιγραφή του γκολ έμεινε κι εκείνη στην ιστορία!

Με τη Σίτι ο Κουν Αγουέρο γράφει πραγματικά ιστορία. Μια καριέρα που ελάχιστοι μπορούν να καυχηθούν ότι είχαν. Σε συνολικά 390 παιχνίδια με τη φανέλα της πετυχαίνει… 260 γκολ. Κερδίζει μαζί της 5 πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, έξι EFL Cups και παρολίγο πέρυσι και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ανακηρύσσεται Παίκτης της Χρονιάς δύο φορές. Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Και αντικείμενο λατρείας για τους οπαδούς της.

Ο “αδελφός” του Μέσι τελικά δεν είχε ατσάλινη καρδιά…

Για τέσσερα χρόνια, από το 2008 έως το 2012 ήταν παντρεμένος με τη μικρή κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, Τζιανίνα. Το 2009 ήλθε στον κόσμο ο γιός τους, Μπενχαμίν. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλόγους. έχει πετύχει 386 γκολ σε 685 ματς. Με την Εθνική Αργεντινής έχει 101 συμμετοχές και 41 γκολ. Πανηγύρισε μαζί της το φετινό Κόπα Αμέρικα.

Αμέσως μετά η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε ως ελεύθερο, σε μια προσπάθεια ίσως να κρατήσει εκεί και τον Μέσι, με τον οποίο ο Κουν είναι “αδελφός”, όπως έγραψε ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, που προλόγισε ο Λιονέλ. Ο Μέσι δεν έμεινε. Και, δυστυχώς για τη Μπαρτσελόνα, αλλά και όλους μας, ο Αγουέρο φεύγει. Προδομένος πριν από μερικές εβδομάδες από την καρδιά του. Μια καρδιά που ποτέ κανείς δεν πίστευε ότι δεν είναι από ατσάλι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ