Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής της Σέλτικ κάνει εξαιρετική -όσο και "αθόρυβη" δουλειά στη σκοτσέζικη ομάδα και την οδηγεί σ' έναν απρόσμενο τίτλο.

Ποστέκογλου: Έκανε… ορθόδοξους τους “Καθολικούς”! Πέρυσι τον Ιούνιο ο Άντζι-Άγγελος Ποστέκογλου έγινε ο πρώτος Αυστραλιανής υπηκοότητας προπονητής μεγάλης ομάδας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της Σέλτικ είδαν με κάποια επιφύλαξη -μην πούμε και με μεγάλη…- την επιλογή της διοίκησης. Με τους Γιοκοχάμα Μαρίνος, ο Ποστέκογλου, που το όνομά του είχε “παίξει” και για την Εθνική Ελλάδος, πήρε πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια στην Ιαπωνία. Αλλά το σκοτσέζικο πρωτάθλημα είναι μια άλλη υπόθεση.

Και εξαιτίας αυτής της επιλογής -αλλά και επειδή οι Ρέιντζερς έδειχναν στην αρχή της σεζόν πολύ πιο δυνατοί και έτοιμοι να ξαναπάρουν τον τίτλο- η χρονιά ξεκίνησε για τη Σέλτικ με χαμηλές προσδοκίες. Όμως, μετά από 33 αγωνιστικές, οι “Καθολικοί” φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 82 βαθμούς, 6 περισσότερους από την “αιώνια” αντίπαλο. Και, αξιοσημείωτο επίσης, φυσικά, την καλύτερη επίθεση, αλλά και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Δεμένο σύνολο με πειθαρχία και ποδόσφαιρο ουσίας

Είναι ένα δεμένο σύνολο, που δείχνει πολλές αγωνιστικές αρετές στο γήπεδo και, κυρίως, χαρακτήρα. Παίζει ποδόσφαιρο ουσίας στα όρια της… σεμνότητας. Και παίρνει αποτελέσματα. Και, κυρίως… το πιο βασικό. Αυτό για το οποίο ζουν και αναπνέουν οι φίλοι της Σέλτικ. Τα ντέρμπι με τους Ρέιντζερς!

Μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν (και την ήττα στο Old Firm), ο Ποστέκογλου, στη σκιά του Στίβεν Τζέραρντ με τον οποίο οι Ρέιντζερς θεωρούσαν ότι θα κάνουν… περίπατο στο πάρκο και εφέτος, άρχισε να δουλεύει μεθοδικά και σε… stealth mode. Σιγά σιγά η ομάδα, που έχει κάνει 16 μεταγραφές σε δύο μεταγραφικές περιόδους -μεταξύ τους και αυτή του Γιώργου Γιακουμάκη, που τα πηγαίνει εξαιρετικά!- έδεσε.

Δουλειά ουσίας στο “Πάρκχεντ” και τα αποτελέσματα ήλθαν…

Τέλη Σεπτεμβρίου πέρυσι ήταν 11 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ρώτησαν τον Ποστέκογλου αν ο τίτλος ήταν, πια, χαμένη υπόθεση. “Είναι πολύ νωρίς για να το λέτε αυτό”, ήταν η απάντησή του. Μετά από μόλις εφτά ματς, να μιλάμε για απώλεια του τίτλου; Εγώ δε λειτουργώ κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αλίμονο μη σταματήσουμε τη δουλειά μετά από τόσο λίγα παιχνίδια”…

Τα λόγια του δεν ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις. Δικαιολογίες. Ήταν 100% αληθινά. Κυρίως ως προς τη δουλειά. Τέτοια, έπεσε πολλή στο Πάρκχεντ! Και, στην πράξη, όπως έδειξαν τα πράγματα, ήταν και πολύ καλή δουλειά! Έξι μήνες μετά, η Σέλτικ δεν είναι απλώς στην κορυφή της βαθμολογίας και φαβορί για τον τίτλο. Έχει κάνει και δύο απανωτές νίκες κατά των Ρέιντζερς -και, αυτό και μόνο… αξίζει άγαλμα για τους φίλους της ομάδας.

Ο Ποστέκογλου, λογικά, κρατάει τους τόνους χαμηλά και μιλά “απλώς για τρεις βαθμούς ακόμη”. Αλλά ένα εκτός έδρας 2-1 με τους Ρέιντζερς, όταν προστεθεί στο προηγούμενο, εντός 3-0 και, βέβαια, στο 7-0 επί της Σεντ Τζόνστον, είναι λόγος για πολλά χαμόγελα. Οι φίλοι της ομάδας πίνουν νερό στο όνομα του Ελληνοαυστραλού (γεννημένου στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 25 Αυγούστου του 1965 και μεγαλωμένου στη Μελβούρνη από 2 ετών).

Χαμηλοί τόνοι, αλλά και προοπτική για μια σχέση-ορόσημο…

Το σύνολο που βλέπουν στο γήπεδο έχει άψογη αμυντική λειτουργία και είναι, πάνω απ’ όλα ομάδα. Ορθόδοξη -όχι με τη θρησκευτική έννοια, φυσικά. Δεν υπάρχουν βεντέτες και “σταρ”. Η Σέλτικ είναι ομάδα “του προπονητή” και το δείχνει. Στα συν του Ποστέκογλου και ο ερχομός, (αντί του δανεισμού από τη Σίτι , Πάτρικ Ρόμπερτς), του Φιλίπε Τζότα, από τη Μπενφίκα. Κάποιους ξένισε, τότε, η κίνηση.

Αλλά με 10 γκολ και 11 ασίστ σε 34 εμφανίσεις με την ομάδα ως τώρα, ο Τζότα έχει βγει λίρα εκατό. Και, γενικά, ο Ποστέκογλου δείχνει να παίρνει το 100% απ’ όλους τους παίκτες του. Έχει φέρει στην ομάδα ηρεμία, αυτοπεποίθηση, μαχητικό πνεύμα και, πάνω απ’ όλα, πνεύμα συνεργασίας. Έχει ως τώρα κερδίσει 100% τις εντυπώσεις. Και αν κερδίσει πάλι και… τους Ρέιντζερς στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πάρει τίτλο στην Πρέμιερσιπ, μιλάμε πια για μια σχέση που μπορεί να εξελιχθεί σε ορόσημο και για τις δύο πλευρές…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ