Με την κατάστααση στο ποδόσφαιρο να έχει λίγο... ξεφύγει, παιδιά που ακόμη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ή νόμιμης οδήγησης είναι πρωταγωνιστές σε μεταγραφικά παζάρια, αλλά και αγωνιστικά με τις ομάδες τους. Κάποια τέτοια ονόματα ξεχωρίζουν...

Ποιες… Πανελλήνιες; Μπάλα, δόξα και χρήμα! Είναι παιδιά που, αν ζούσαν στην Ελλάδα, θα είχαν αυτές τις μέρες την αγωνία που ονομάζουμε “Πανελλήνιες”. (Καλή επιτυχία σε όλες και όλους, αφού το αναφέραμε κιόλας). Όμως, στις μέρες μας, το να συνδυάσει κάποιος επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου με σπουδές είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει εδώ και καιρό, 17χρονοι και 18χρονοι παίκτες είναι ήδη στο “μαγγανοπήγαδο” προπονήσεων ή και αγώνων με τις -μεγάλες- ομάδες τους. Κάποιοι είναι ήδη και φτασμένοι. Επιτυχημένοι και διεθνείς. Κάποιοι ετοιμάζονται για βασικοί. Και κάποιοι αποτελούν και μεγάλες ελπίδες για τους συλλόγους τους όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και για να φέρουν χρήμα στα ταμεία. Ας δούμε μερικούς απ’ αυτούς που ξεχωρίζουν.

Το φαινόμενο Γκάβι (Μπαρτσελόνα)

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός κλείνει τα 18 του στις 4 Αυγούστου. Αλλά εφέτος έδωσε… 46 ματς με τη μεγάλη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 2 γκολ και είχε 6 ασίστ σε 3.039 αγωνιστικά λεπτά μαζί της. Είναι ήδη 8 φορές διεθνείς και, στο Nations League έβαλε και το πρώτο του διεθνές γκολ, κατά της Τσεχίας. Η αξία του έχει φτάσει τα 60.000.000 ευρώ. Έχει συμβόλαιο με τη Μπάρτσα ως του χρόνου το καλοκαίρι. Και, ενώ ακόμη δε μπορεί να βγάλει δίπλωμα οδήγησης, βγάζει… χρήμα για ένα καλό αυτοκινητάκι κάθε μήνα, οπότε και εισπράττει απ’ την ομάδα 16.000 ευρώ!

Γιουσούφα Μουκοκό (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ακόμη πιο μακριά είναι τα 18 για τον Γερμανό σέντερ φορ με την καταγωγή από το Καμερούν. Θα τα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου. Στη σκιά του Έρλινγκ Χάαλαντ ως τώρα, έχει, ωστόσο γράψει ως τώρα 30 ματς με 5 γκολ και 2 ασίστ με τη μεγάλη ομάδα της Ντόρτμουντ, από το 2020 που ανέβηκε σ’ αυτήν. Στην Κ19, ο Μουκοκό είχε… 47 γκολ και 10 ασίστ σε 25 ματς (!) και, χωρίς τον Νορβηγό πλέον στο ρόστερ ποιος ξέρει τι θα δουν τα ματάκια μας στη νέα σεζόν;

Αρντά Γκιουλέρ (Φενερμπαχτσέ)

Ο Τούρκος μέσος θα κλείσει τα 18 του χρόνου στις 25 Φεβρουαρίου. Εϊναι μάλλον το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο της γειτονικής χώρας και ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι στη μεγάλη ομάδα. Προϊόν των Ακαδημιών της Γκεντσεμπιρλιγκί, είχε εφέτος 24 συμμετοχές, 7 γκολ και 11 ασίστ για τη Φενερμπαχτσέ! Τεχνίτης, πολύ ώριμος για την ηλικία του και εξαιρετικός πασαδόρος, η αξία του είναι ήδη στα 9.000.000 ευρώ.

Άντζελο Γκαμπριέλ (Σάντος)

Ο Βραζιλιάνος θα κλείσει τα 18 του στις 21 Δεκεμβρίου. Είναι ήδη μέλος της πρώτης ομάδας  από πέρυσι το Γενάρη. Παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και στο κέντρο -συνήθως όμως δεξιά. Εφέτος πήρε έξι συμμετοχές με τη μεγάλη ομάδα (1 ασίστ), όμως στα συνολικά 67 παιχνίδια του ως τώρα με τις διάφορες ομάδες της Σάντος έχει δείξει ότι η Βραζιλιάνικη ομάδα καλώς υπολογίζει σε μπόλικο χρήμα από τον πάικτη σε κάνα δυο χρόνια…

Ρότζερ Φερνάντες (Μπράγκα)

Πραγματικό φαινόμενο, ο εξτρέμ με την καταγωγή από του Γουινέα-Μπισάου ανέβηκε στην πρώτη ομάδα πέρυσι τον Ιούλιο, όταν ακόμη ήθελε 5 μήνες να κλείσει τα… 16! Σήμερα, πριν κλείσει καν τα 17 του (στις 21 Νοεμβρίου) έχει ήδη 6 συμμετοχές με 2 γκολ σε… 106′ (!) αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα. Πήρε συμμετοχή και σε 2 ματς Κυπέλλου (άλλο 1 γκολ), καθώς και βάπτισμα πυρός (7 λεπτά) στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στο Σούπερ Καπ (20 λεπτά). Κι όλα αυτά ενώ έχασε και σχεδόν 2,5 μήνες από ένα κάταγμα στο μετατάρσιο.  Αν πάει έτσι, θα αφήσει εποχή.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ