Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε στη Λιντς Γιουνάιτεντ «έφυγε» στα 74 χρόνια του. Άφησε πίσω του τεράστια κληρονομιά, όντας εκ των βασικών λόγων της κυριαρχίας της ομάδας. Ο Πίτερ Λόριμερ έφυγε στα 74 του, αφήνοντας τρομερή παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο, αλλά και την ομάδα όπου μεγαλούργησε, τη Λιντς Γιουνάιτεντ. Ήταν ο νεότερος παίκτης που έπαιξε στην […]

Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε στη Λιντς Γιουνάιτεντ «έφυγε» στα 74 χρόνια του. Άφησε πίσω του τεράστια κληρονομιά, όντας εκ των βασικών λόγων της κυριαρχίας της ομάδας.

Ο Πίτερ Λόριμερ έφυγε στα 74 του, αφήνοντας τρομερή παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο, αλλά και την ομάδα όπου μεγαλούργησε, τη Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ήταν ο νεότερος παίκτης που έπαιξε στην Αγγλική ομάδα. Ο ίδιος είχε 740 συμμετοχές και 238 γκολ, σκοράροντας κατά ριπάς.

Βέβαια, όπως μπορείτε να καταλάβετε, μιλάμε για έναν θρύλο του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Ειδικά στα χρόνια όπου μεσουρανούσε η ομάδα του, κατά τη δεκαετία του ’70.

Μάλιστα, χάρη της παρουσίας του στην Εθνική Σκωτίας, η ομάδα του πήγε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε εκείνο του 1974, μετά από 16 χρόνια που είχε να πάει σε μεγάλη διοργάνωση.

Λόριμερ: Ξεχωρίζοντας στη Λιντς… μεγαλούργησε! 

Γεννημένος στο Νταντί της Σκωτίας, κατέληξε στη Λιντς καθώς η ομάδα αυτή, κατάφερε να τον αποκτήσει από πολύ ισχυρότερους αντιπάλους την εποχή εκείνη. Όμως, τον ήθελε πολύ ο προπονητής της τότε ομάδας, Ντον Ρέβι.

Ο Λόριμερ έπαιξε από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ξεχωρίζοντας αμέσως. Ο Ρέβι έπαιζε το σύστημα 4-3-3 και εκείνος έπαιζε από τη μία πλευρά. Ο Έντι Γκρέι έπαιζε από την άλλη πλευρά, και ο Τζόουνς στην κορυφή.

Σε άλλα ματς, ο Λόριμερ έπαιζε και με τους δύο σέντερ φορ, και ο Κλαρκ (ο οποίος είχε έρθει από τη Λέστερ) οπισθοχωρούσε λίγο. Το σχήμα γίνονταν σε 4-2-4, και ήταν αρκετά ελκυστικό για τον κόσμο της ομάδας.

Μάλιστα, όταν η Λιντς πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα (1968-69), ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Βέβαια, ακολούθησε κι εκείνο του 1973-74, με τη Λιντς να μένει αήττητη έως την 30η αγωνιστική.

Ενώ πριν από δύο χρόνια, είχε κατακτήσει και το μοναδικό FA Cup της ιστορίας της, έως σήμερα.

Ήταν ένας θρύλος, με τον Λόριμερ να αξίζει επάξια αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του ήταν το πολύ δυνατό σουτ που είχε!

Όλα αυτά, δε θα ξεχαστούν ποτέ, καθώς μαζί με πολλά ακόμη, αποτελούν την τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει στο ποδόσφαιρο!

Δείτε τον:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ