Αθλητικές Ιστορίες

Όταν το “νινί” σέρνει καράβι. 5 θρύλοι της Πρέμιερ που τα είδαν ολα!

Όταν το “νινί” σέρνει καράβι. 5 θρύλοι της Πρέμιερ που τα είδαν ολα! | sports365.gr

«Το …. σέρνει καράβι». Μια φράση που αντέχει 2500 χρόνια…και την χρησιμοποιούμε στην ζωή μας πολύ συχνά. Ακόμα και για την Πρέμιερ Λιγκ. Και μάλιστα για μεγάλους θρύλους που έκαναν τρελή καριέρα. Τιερί Ανρί, Ράιαν Γκικς, Λουις Σάα, Εμανουέλ Εμπουέ και Άσλει Κόουλ. Αλλά κάπου στο παρελθόν τους υπάρχει μια σκοτεινή στιγμή που δεν θέλουν […]

«Το …. σέρνει καράβι». Μια φράση που αντέχει 2500 χρόνια…και την χρησιμοποιούμε στην ζωή μας πολύ συχνά. Ακόμα και για την Πρέμιερ Λιγκ. Και μάλιστα για μεγάλους θρύλους που έκαναν τρελή καριέρα. Τιερί Ανρί, Ράιαν Γκικς, Λουις Σάα, Εμανουέλ Εμπουέ και Άσλει Κόουλ. Αλλά κάπου στο παρελθόν τους υπάρχει μια σκοτεινή στιγμή που δεν θέλουν να θυμούνται.

Είναι μία 5άδα αστεράτων ποδοσφαιριστών που έχουν κερδίσει τίτλους και έχουν γράψει το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ποιο είναι το κοινό σημείο τους: Ένα ερωτικό παρελθόν που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Αναφερόμαστε σε θρύλους, παίκτες που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο μας έκαναν να αγαπήσουμε (λίγο) περισσότερο το άθλημα και τις ομάδες που υπηρέτησαν. Η ποδοσφαιρική τους κλάση αδιαμφισβήτητη, η αξία τους ως αθλητές δεδομένη και αν θέλεις να κάνεις σωστή ποδοσφαιρική κουβέντα τα περισσότερα – αν όχι όλα – από τα παραπάνω ονόματα πρέπει να βρίσκονται μέσα σε αυτή. Ο πιστός στρατιώτης της Manchester United, το απόλυτο icon της Arsenal, το γαλλικό κλειδί του Sir Alex Ferguson, o ρομαντικός «επαναστάτης» από την Ακτή του Ελεφαντοστού και ο αιώνια έφηβος των Invicibles του 2004 αποτελούν από μόνοι τους μία 5άδα All-Stars και ένα ξεχωριστό θέμα για άρθρο και ποδοσφαιρική συζήτηση.

Ωστόσο, θα προσπαθήσω να κρατήσω τα όποια ποδοσφαιρικά μου ένστικτα σε έναν χαμηλό βαθμό, καθώς το ίδιο το θέμα μας στρέφει σε μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, ένα αλλιώτικο μονοπάτι. Το μονοπάτι του έρωτα, του γάμου, της ζήλειας, των οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων, το οποίο και περπάτησαν οι 5 πρωταγωνιστές μας με όχι και τόσο ευχάριστες αναμνήσεις. Θα γίνουμε σοφότεροι με τις παρακάτω αληθινές ιστορίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ανάλογα ρομαντικά δράματα του Hollywood!

Ryan Giggs: Το πιο όμορφο παραμύθι εξελίχθηκε στον χειρότερο (οικογενειακό) εφιάλτη

Μιλάμε για τον φυσικό αρχηγό και τη σημαία της Manchester United. Σε όλες τις όμορφες αναμνήσεις στο Old Trafford, συναντάμε το άρωμα του, τα δάκρυα και τις «θυσίες» του. Στο γήπεδο ήταν κύριος. Κέρδιζε παντού τον σεβασμό μέχρι και των ορκισμένων εχθρών της ομάδας του, κι ας τους έπαιρνε όποιο τρόπαιο σηκωνόταν στην Αγγλία. Σεμνός, αληθινός, παιχταράς. Έτσι τον χαρακτήριζαν όσοι τον γνώριζαν και για να πούμε την αλήθεια αυτή την εικόνα έβγαζε προς τα έξω. «Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάστε», παρατηρεί εύστοχα μία παροιμία και στην περίπτωση του Ουαλού θρύλου ταιριάζει απόλυτα! Όσο πιστός κι αν ήταν στα χρώματα της United, ποτέ δεν κατάφερε να εφαρμόσει μία ανάλογη συμπεριφορά και στις ενδοοικογενειακές του σχέσεις. Ο χωρισμός του με την Stacey Cook πίσω στο 2017 έκανε τον γύρο του κόσμου και «γκρέμισε» ορισμένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του Giggs. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ ξέχασε κάπου στα αποδυτήρια του Old Trafford την αξιοπρέπεια του και αποδείχθηκε ότι είχε πολλούς παράπλευρους – μυστικούς δεσμούς κατά την 10ετή του γαμήλια ζωή. Ένας από αυτούς ήταν και ο πιο.. ηχηρός!

Ο αδερφός του, Rhodri Giggs, έμαθε από τις εφημερίδες ότι η γυναίκα των 2 παιδιών του διατηρούσε μυστική σχέση με τον Ryan επί 8 ολόκληρα χρόνια και μαζί του χάσαμε τον μπούσουλα. “Μα ο Giggs το καλό παιδί..” αναρωτιώσουν εύλογα. Η πρώην γυναίκα του δεν έμεινε με τις απορίες. Κινήθηκε νομικά και κατάφερε να αποσπάσει από τον ίδιο το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μία νύχτα και μαζί της την όποια δικαίωση της αναλογούσε. Έστω και αργά πήρε την άτυπη εκδίκηση της από τον Giggs που πέρα από αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε και σοβαρό πρόβλημα στην ίδια του την οικογένεια. Ο αδερφός του μόνο αίμα του δεν θυμίζει πλέον, καθώς όπως ο ίδιος ομολόγησε έχει να μιλήσει στον ίδιο και στην μητέρα του, που πήρε από την αρχή το μέρος του Ουαλού σταρ, για τουλάχιστον 3 χρόνια και έχει κινηθεί πολλάκις εναντίον του νομικά. Σίγουρα δεν τον κακολογείς. Ο Ryan Giggs έκανε τα πάντα σωστά μέσα στο γήπεδο, όμως φαίνεται ότι έδωσε παραπάνω από την πρέπουσα σημασία στα δευτερεύοντα πράγματα της ζωής με αποτέλεσμα να τα κάνει μαντάρα σε αυτά που έχουν πραγματικό νόημα. Ο αρχηγός που ξέχασε στα γήπεδα το περιβραχιόνιο, αυτός είναι ο «Κόκκινος Διάβολος», Ryan.

Thierry Henry: Μετά την Arsenal, το χάος..

Όχι, για να σας προλάβω, ο Henry δεν «έσβησε» ποδοσφαιρικά μετά το τελευταίο του αντίο στο Highbury. Ίσα, ίσα συνέχισε να γιγαντώνει το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο στην Βαρκελώνη σε μία φάση της καριέρας του που έλεγες «πόσο ακόμη μπορεί να εξελιχθεί αυτός ο υπερπαίκτης;» Ο τίτλος αναφέρεται στη προσωπική του ζωή, αυτή που όπως φαίνεται άφησε πίσω του στο Λονδίνο. «Τα πρώτα χρόνια στην Ισπανία ήταν δύσκολα. Σκεφτόμουν να τα παρατήσω όλα και να φύγω. Η κόρη μου ήταν τόσα χιλιόμετρα μακρυά και εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, παρά υπομονή», δήλωνε στην Daily Mail στις 8 Νοεμβρίου του 2008 και μόνο από τα λόγια του καταλάβαινε κανείς την προσωπική του δυστυχία. Πέρασαν 2 περίεργα χρόνια προσαρμογής που κυριολεκτικά κατέκτησε τα πάντα με την Barcelona και έχασε τα πάντα εκτός γηπέδων. Η επαγγελματική του ευτυχία δεν κόλλησε ποτέ στο μοτίβο της προσωπικής του ζωής και ήταν θέμα χρόνου να έρθει η απόλυτη καταστροφή.

Μέσα στο 2009 και αφού σήκωνε τo πρώτο Champions League της καριέρας του παρέα με τον Messi, ήρθε η αίτηση διαζυγίου από την πρώην σύζυγο του, Claire Merry, στην οποία δεν είχε καμία απάντηση. Ήταν από τις λίγες φορές που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Βλέπετε στα δικαστήρια δεν αρκεί να έχεις καλό πλασεδάκι ή μυαλό ξυράφι για να ξεφύγεις. Η Claire ανακάλυψε μία ύποπτη συνομιλία στο κινητό του Γάλλου αστέρα που μαρτυρούσε ότι την απατά. Οι αποδείξεις ήταν 100% εναντίον του και σε αυτή την «μάχη» ήταν αναγκασμένος να φύγει με κάτω το κεφάλι, έτσι όπως δεν είχε συνηθίσει τόσα χρόνια σε αντίστοιχες ποδοσφαιρικές. Το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων ευρώ δεν τον «άδειασε» τόσο όσο το ψυχολογικό κενό που κανείς δεν θα μάθει αν θα κλείσει ποτέ για τον ίδιο. «Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος. Δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ, ενώ παράλληλα έπρεπε να μην το δείχνω μέσα στο γήπεδο. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος για μένα κυρίως γιατί ένιωθα να απομακρύνομαι από την κόρη μου». Ο μάγος είχε μόλις χάσει λίγες από τις ικανότητες του, έστω κι αν αυτό δεν φάνηκε ποτέ στο χορτάρι…

Ashley Cole: Όχι και το καλύτερο παιδί..

Μαχητικός, μπαλαδόρος, σταθερός, νικητής. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν απόλυτα τον άλλοτε legend των Arsenal και Chelsea. Εγωιστής, γυναικάς, αλλόκοτη προσωπικότητα. Δίπλα στα παραπάνω προσθέστε και αυτά για μία από τις πιο ξεχωριστές και διχασμένες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από την Premier League (δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η φιλία του με τον John Terry). Ο Άγγλος μπακ διατηρούσε σχέση με την πασίγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο, Cheryl Cole, όσο πακέταρε τα πράγματα για να μεταφερθεί από την μία μεριά του Λονδίνου στην άλλη. Τότε επήλθε και η δική του κατηφόρα. Χρονικά κάπου μέσα στο 2008 είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες που τον έδειχναν να φεύγει σηκωτός από κλαμπ του Λονδίνου για ανάρμοστη συμπεριφορά ενώ μέσα στον ίδιο χρόνο είχε πάει μεθυσμένος σε μία προπόνηση της Chelsea. Μερακλής θα έλεγαν κάποιοι, εντελώς ανεύθυνος άλλοι.

Το συμπέρασμα ήταν και παραμένει ένα: ο Ashley Cole δεν ήθελε να μεγαλώσει, ήθελε να μείνει για πάντα με την αθώα ανωριμότητα που διακατέχει συνήθως ένα 10χρονο παιδί. Όπως ήταν λογικό, η σχέση του με την Cheryl λειτουργούσε περισσότερο ως “βιτρίνα” με στόχο την προσωπική και δημόσια έκθεση και των δύο με τον ποδοσφαιριστή να ξεφεύγει πολλές φορές χαλώντας την φήμη του πρωταθλητή που δικαίως είχε αποκτήσει από τα χρόνια του στην Arsenal, καθώς και της πρώην κοπέλας του που αποτελούσε είδωλο για πολλά νέα παιδιά εκεί έξω. Τουλάχιστον 4 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις απιστίας βαραίνουν από εκείνες τις χρονιές το ποινικό μητρώο του παίκτη, που φαίνεται ότι δεν του αρκούσε η εντυπωσιακή Cheryl.

Η τραγουδίστρια και κριτής του αγγλικού X-Factor, μάλιστα, προτίμησε να μην κινηθεί νομικά εναντίον του, δεν απέσπασε ούτε ευρώ από τον ίδιο – ίσως και να μην τα είχε ανάγκη καθώς ήταν ήδη πάμπλουτη – και του άφησε και το εξοχικό τους στην Σκωτία αξίας 8 εκατομμυρίων λιρών. Αξιοπρέπεια, αδιαφορία ή απλώς υπεράνω; Μόνο η ίδια γνωρίζει. Όσον αφορά τον Cole, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δρα ως ένα «μεγάλο παιδί».

Emmanuel Eboue: Το χαμογελαστό παιδί που έχασε άδοξα το χαμόγελο του

Ο άνθρωπος της λίστας με την πιο ξεχωριστή ιστορία. Όσοι τον έχουν προλάβει ξέρουν πολύ καλά ότι το χαμόγελο του δύσκολα το ξεχνούσε σπίτι. Ήταν (σχεδόν) πάντα λες και είχε πιει ολόκληρη την κανάτα με τον πρωινό καφέ, τόσο ενεργητικός που πολλές φορές χαλούσε μέχρι και τα πιο καλοστημένα πλάνα του Arsene Wenger. Ένας ποδοσφαιριστής που απλά δεν μπορούσες να μισήσεις. Πάλεψε την φτώχεια, κοίταξε στα μάτια της δυσκολίες της ζωής, δεν έχασε ποτέ την πίστη του και η ιστορία του είναι από μόνη της ικανή να σου δώσει κίνητρο για να κυνηγήσεις μέχρι και τα πιο άπιαστα όνειρα σου. Όλα καλά μέχρι εδώ, πόσοι όμως γνωρίζουν το προσωπικό του δράμα που άνετα θα μπορούσε να γίνει best-seller σε πωλήσεις παγκοσμίως; Εικάζω λίγοι, γιατί στην ουσία ο ίδιος ο παίκτης δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα για να τον λυπηθούμε. Για να γίνω πιο σαφής, ο Ιβοριανός πρώην μέσος πέρασε το 2011 την πιο δύσκολη φάση της ζωής του μετά τον ξαφνικό και επώδυνο, για τον ίδιο, χωρισμό του με την Aurelie, το κορίτσι που αγάπησε από το χωριό του στην Αφρική.

Οι λόγοι του χωρισμού τους δεν έχουν γίνει μέχρι και σήμερα γνωστοί, ίσως να μην το ήθελε ποτέ και ο ίδιος, αλλά οι μετέπειτα συνέπειες στη ζωή του τρομάζουν και σε βάζουν σε σκέψεις. Μετά την αίτηση διαζυγίου έχασε 7 εκατομμύρια λίρες στο δικαστήριο, το σπίτι του στο Λονδίνο, 2 κοντινούς του συγγενείς και κυρίως το σήμα κατατεθέν του, το χαμόγελο του. Μέσα σε όλα ήρθε και η προσφυγή για οφειλές από έναν πρώην ατζέντη του για να.. δέσει το γλυκό. Τα πάντα είχαν θολώσει μέσα του. Τελικά δεν έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές την ίδια τέλεια ζωή που φανταζόμαστε ή την ιδανική ιστορία να σου διηγηθούν, καθώς το προσωπικό του δράμα καταρρίπτει τα όποια στερεότυπα. «Για κάποιες μέρες κυκλοφορούσα στους δρόμους με κουκούλα για να μην με αναγνωρίσουν γιατί δεν είχα που να κοιμηθώ. Ζούσα το δικό μου μαρτύριο. Μέχρι και σήμερα παίρνω αντικαταθλιπτικά γι αυτόν τον λόγο. Ποτέ δεν το έβαλα κάτω, είμαι εδώ και προσπαθώ να διδάξω τους άλλους μέσα από την δική μου ιστορία ώστε να μην ξαναπεράσει κανείς άνθρωπος κάτι ανάλογο».

Αυτά είναι τα λόγια ενός Ανθρώπου με το “Α” εσκεμμένα κεφαλαίο που έζησε πρώτα την καταξίωση και μετά την καταθλίωση και μας έμαθε να χρησιμοποιούμε σωστά την δύναμη ενός χαμόγελου. Emmanuel Eboue, είσαι ένας από εμάς!

Louis Saha: Το πάθημα που έγινε (το πιο) μεγάλο μάθημα

Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Γάλλους ποδοσφαιριστές της εποχής του. Ο Luis Saha ήταν εκπαιδευμένος στο να σκοράρει και φαίνεται ότι αυτό τον κράτησε ενεργό και ευτυχισμένο μέχρι που ήρθε η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του. Κάτι που έγινε τον Αύγουστο του 2013 στην Ρώμη της Ιταλίας σε μία βραδιά που σίγουρα δεν θα ήθελε να τελειώσει. Μετά από εκείνη την μέρα, η ζωή του δεν θύμιζε σε τίποτα τα ποδοσφαιρικά του χρόνια, όπως έχει πει και ο ίδιος έγινε πιο μίζερη, ανούσια και βαρετή. Ως λογικό επακόλουθο η κατάθλιψη δεν άργησε να του χτυπήσει την πόρτα και να του αλλάξει μια για πάντα τα «θέλω» και τα «πρέπει» της ζωής!

Όταν η γυναίκα του αποφάσισε να μην τον στηρίξει σε όλο αυτό που περνούσε και αντ’αυτού έφευγε με την μισή του περιουσία, που κέρδισε μετά τον γάμο τους, στις αποσκευές της, ο ίδιος αναθεώρησε πολλά για την ίδια την ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Του πήρε λίγο χρόνο, δεν είναι και εύκολο να χάνεις έναν γάμο και μία ολόκληρη περιουσία σε μία νύχτα, αλλά κατόρθωσε να μετατρέψει αυτό του το πάθημα σε μια ανυπολόγιστη δύναμη. Στο σήμερα και αφού εν πολύς έχει ξεπεράσει την δική του περιπέτεια, άνοιξε την δική του υπηρεσία στην οποία και βοηθάει – συμβουλεύει τους νέους ποδοσφαιριστές για θέματα όπως: 1. Πως να διαχειρίζονται τα χρήματα τους κατά την διάρκεια της καριέρας τους αλλά και 2. την περιουσία τους μετά το τέλος αυτής. Σας θυμίζει κάτι; Του βγάζεις το καπέλο…

5 ιστορίες από 5 χαρισματικούς αθλητές που είχαν πολλά να μας πουν και να μας δώσουν. Είναι στο χέρι του καθενός ποιο πρότυπο από αυτά θα επιλέξει να «διαβάσει» και να ακολουθήσει, για μία φορά μακρυά από προκαταλήψεις και δίχως οπαδικές παρωπίδες.

Πηγή: ΕΥΑΠ


 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ