Όταν έφυγε για το μεγάλο ταξίδι του ο Ρόμπερτ Ένκε. Αλλά η διαφορά είναι ότι αυτός το επεδίωξε. Γιατί δεν μπορούσε άλλο χωρίς την χαμένη κόρη του Λάρα.Στις 10 Νοεμβρίου 2009, είπε αντίο στην γυναίκα του και αποχαιρέτησε την μικρούλα μόλις 10 μηνών υιοθετημένη κορούλα του. Από ένα γλυκό φιλί και στις δύο και έφυγε […]

Όταν έφυγε για το μεγάλο ταξίδι του ο Ρόμπερτ Ένκε. Αλλά η διαφορά είναι ότι αυτός το επεδίωξε. Γιατί δεν μπορούσε άλλο χωρίς την χαμένη κόρη του Λάρα.Στις 10 Νοεμβρίου 2009, είπε αντίο στην γυναίκα του και αποχαιρέτησε την μικρούλα μόλις 10 μηνών υιοθετημένη κορούλα του. Από ένα γλυκό φιλί και στις δύο και έφυγε για μια προπόνηση που δεν είχε. Πήγε να συναντήσει το πεπρωμένο του, όπως αυτός το είχε ορίσει,

Ο Ένκε πήρε το αυτοκίνητο του, και αφού σαν χαμένος γυρνούσε στους δρόμους της πόλης πήρε την μεγάλη απόφαση. Άλλωστε ήταν ψυχικά νεκρός τρία χρόνια πριν όταν είχε χάσει την μικρούλα μόλις δύο ετών κόρη του, από δυσπλασία στην καρδιά.

Δεν είχε πια καμιά σημασία αν κέρδιζε τίτλους, ή θα έπαιζε βασικός τερματοφύλακας της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010,ή αν θα είχε πολλα χρήματα και δόξα.

Book Review: A Life Too Short - The Tragedy of Robert Enke

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1977 και άρχισε την καριέρα του στην Ιένα. Αγωνίστηκε σε Γκλάντμπαχ, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και Τενερίφη, προτού ενταχθεί στο δυναμικό του Ανόβερου το 2004. Το 2007 κλήθηκε στην εθνική ομάδας της Γερμανίας.

Με συνολικά 288 επίσημες συμμετοχές σε Ανόβερο, Μπενφίκα, Γκλάντμπαχ, Τενερίφη, Φενερμπαχτσέ και Μπαρτσελόνα ο Ρόμπερτ Ένκε  βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του αφού ήταν εν ενεργεία διεθνής με τη Γερμανία (8 επίσημες συμμετοχές).

Το ματς που του στοίχισε

Κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, αλλά είχε μόλις μία συμμετοχή, στον αγώνα Κυπέλλου με την Νοβέλαντα, ομάδα 3ης κατηγορίας της Ισπανίας, όταν η ομάδα του έχασε με 3-2 και ο Φρανκ Ντε Μπουρ φώναζε στον Ένκε για τις ευθύνες του.

Δύο μήνες πριν πεθάνει, αντιμετώπιζε μολυσματική ασθένεια στο αίμα και πίστευε ότι εκτός από τη θέση του βασικού στην Εθνική Γερμανίας, θα χάσει και γενικά το ποδόσφαιρο. Επίσης, πίστευε ότι ήταν ο υπεύθυνος που πέθανε η κόρη του, και φοβόταν ότι θα έχανε και τη Λάιλα. Όλα αυτά τον νίκησαν!

«Προσπάθησα να είμαι εκεί για εκείνον και του εξήγησα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα. Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι μάταιη. Είχαμε τη Λάρα, και τώρα τη Λάιλα. Πάντα ήθελα να τον βοηθήσω να το ξεπεράσει. Δεν ήθελε να πει τίποτα επειδή φοβόταν. Τρόμαζε στην ιδέα ότι θα έχανε και τη Λάιλα» δήλωσε μετά τον θάνατό του η Τερέζα.

Ο Ένκε πέθανε 10 Νοεμβρίου το 2009. Πήγε να βρει τη Λάρα, τον έθαψαν  δίπλα της. Πήγε να βρει τη λύτρωσή του… Δεν αυτοκτόνησε με την στενή έννοια της λέξης, αφού ήταν ήδη νεκρός τρία χρόνια πριν. Απλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλο τον μεγάλο πόνο, και διάλεξε την λύτρωση του.

Teresa Enke: „„Leila sagt, Papa war der beste Torwart der Welt“ - 2. Bundesliga - Bild.de

Το γεγονός, που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή του ήταν ο χαμός της βιολογικής του κόρης, Λάρα, η οποία είχε γεννηθεί με καρδιακή δυσπλασία. Το πρώτο μεγάλο χτύπημα που δέχθηκε ήταν ο θάνατος (17 Σεπτεμβρίου του 2006).

Οι θεραπείες και οι επεμβάσεις που έκανε είχαν πάει καλά, ωστόσο η μικρή Λάρα είχε παρενέργειες στην καρδιά της και δεν άντεξε. Έφυγε από τη ζωή και νοητά, από εκείνη την ημέρα, δεν υπήρχε και ο Ρόμπερτ Ένκε. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό της κορούλας του και  «έφυγε» για να την συναντήσει.

Είχε αφήσει και ένα μικρό γράμμα δίπλα στο πορτοφόλι του. Ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια του.

«Ήταν απαραίτητο να συνεχίσω τον σχεδιασμό της αυτοχειρίας μου» έγραψε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ