Ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που αγωνίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα, ο Ουρουγουανός ήλθε στον Πανιώνιο με... μυθιστορηματικό τρόπο. Από μια ιδέα του Λάμπρου Χούτου κι από την επιθυμία του Κωνσταντίνου Τσακίρη να δει την ομάδα μεγάλη...

Ο “κυανέρυθρος” Ρεκόμπα, ο Τσακίρης και το…Airsoft! Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2008, η “Γκαζέτα ντέλο Σπορτ” είχε εφτά θαυμαστικά, που λέει ο λόγος, στον τίτλο που έλεγε ότι ο Αλβάρο Ρεκόμπα είχε μόλις υπογράψει, την προηγούμενη μέρα, στον Πανιώνιο. Και άλλα δέκα ερωτηματικά στο κείμενο, για το πώς κι από που κι ως που έγινε κάτι τέτοιο. Αν και ήταν τότε 32,5 χρονών, ο Ουρουγουανός ήταν -και παραμένει- ένας θρύλος για το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και, ειδικά για την Ίντερ.

Ο Ρεκόμπα έχει παίξει μαζί της σε 261 παιχνίδια. Έχει πετύχει 71 γκολ κι έχει μοιράσει άλλες 38 ασίστ. Έχει πάρει μαζί της Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δυο πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα κι ένα Σούπερ Καπ. Είναι 69 φορές διεθνής, με 11 γκολ για την Ουρουγουάη. Και μόλις δύο μέρες νωρίτερα, η ιταλική εφημερίδα τον έχει συμπεριλάβει στην ιδανική 11άδα “ελεύθερων” εκείνης της σεζόν -μαζί με Ρονάλντο, Αλέσιο Τακινάρντι, Φερνάντο Κόουτο κ.λπ.

Και, ένα είναι βέβαιο. Αν ήξερε πράγματι κιόλας η καλή εφημερίδα, πώς ακριβώς κι από που κι ως που ήλθε στη Νέα Σμύρνη ο Ρεκόμπα, τα θαυμαστικά θα ήταν ακόμη πιο πολλά. Διότι ο τρόπος είναι όντως μυθιστορηματικός. Κι έχει να κάνει, βέβαια, με τον σπουδαίο Κωνσταντίνο Τσακίρη, πρόεδρο τότε του Πανιωνίου, αλλά και με τον… Λάμπρο Χούτο κι ένα παιχνίδι Airsoft!

Οι διακοπές στην Ελλάδα και η… λαμπρή ιδέα του Λάμπρου

Ο Ρεκόμπα έχει μόλις σταματήσει τη σπουδαία καριέρα του στην Ιταλία. Η Ίντερ τον έχει δώσει δανεικό στη Βενέτσια και μετά στην Τορίνο τις δύο προηγούμενες σεζόν και μετά μένει ελεύθερος. Τον ενδιαφέρει η Αγγλία. Όμως η Μπλάκμπερν, με την οποία μιλάει δε συμφωνεί με τους όρους συνεργασίας που της προτείνει. Ο “Τσίνο” ακούει το φίλο του απο την ιταλική ομάδα Λάμπρο Χούτο και έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές.

Μέρος της διασκέδασης των διακοπών είναι και η συμμετοχή σ’ ένα παιχνίδι Airsoft. Πάνω στην ένταση της… “μάχης”, ο Λάμπρος έχει μια ιδέα. Να μείνει ο Ρεκόμπα στην Ελλάδα και να γίνει συμπαίκτης του στον Πανιώνιο. Ο Χούτος ξέρει ότι η ομάδα ψάχνει αντικαταστάτη του Ραφίκ Τζιμπούρ. Και ο Αλβάρο δεν έχει λόγο να αρνηθεί με τη μία. Κάνει κι ένα ραντεβού με τον Τσακίρη, αλλά η διαφορά στα οικονομικά είναι χαώδης. Τι είχαμε τι χάσαμε, οι διακοπές συνεχίζονται -και με το σκάφος του προέδρου του “ιστορικού”.

Έλα όμως που πρόταση, άλλη, δεν έρχεται στον Ρεκόμπα. Οπότε κι εκείνος αρχίζει να το σκέφεται αλλιώς. Έχει και το “ψηστήρι” του Χούτου όλη την ώρα στο κεφάλι του, έχει συμπαθήσει και τον Τσακίρη… Να μην τα πολυλογούμε, λοιπόν, κάνουν ένα δεύτερο ραντεβού, τα βρίσκουν στο προφορικό, την επόμενη δίνει το ΟΚ και ο γιατρός του Πανιωνίου Γιώργος Κατσιφαράκης και… νάτος “κυανέρυθρος” ο Ρεκόμπα. Το συμβόλαιό του το υπογράφει στο σπίτι του Τσακίρη, παρέα με τον κολλητό του, Λάμπρο (φωτό). Είναι διετές και η αμοιβή του 1.200.000 το χρόνο.

Αποκάλυψη με… στιλ από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη

Ο Τσακίρης, γνωστό πειραχτήρι, αποφασίζει να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη με… στιλ. Καλεί στο σπίτι του μερικούς φίλους για φαγητό. Φυσικά, κάποια στιγμή αρχίζουν και μιλούν και για τον Πανιώνιο. Και κυρίως για τον Νταρίο Φερνάντεζ που μόλις έχει φύγει για τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ο Τσακίρης έχει μοντάρει στον υπολογιστή του βιντεάκια με γκολ του Ρεκόμπα. Λέει στην παρέα: “Να, ένας παίκτης πιο καλός κι από τον Νταρίο”. Φυσικά, όλοι συμφωνούν. Αλλά συμφωνούν και ότι ο Ρεκόμπα αποκλείεται να έλθει ποτέ στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο. Και τότε, ο Τσακίρης τους λέει ότι… μόλις ήλθε -και μένουν ξεροί. Ξεροί μένουν και οι φίλοι του Πανιωνίου, που κάνουν υποδοχή ήρωα στον Ρεκόμπα.

Η αγωνιστική του παρουσία δεν είναι φυσικά, στην ηλικία που ήλθε στην Ελλάδα, τέτοια που να εντυπωσιάζει. Συνολικά έπαιξε με τον Πανιώνιο 22 ματς, πέτυχε 5 γκολ και είχε 6 ασίστ. Το Γενάρη του 2010 έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του και έφυγε για την πατρίδα του και τη Ντανούμπιο. Έμεινε, όμως, αξέχαστος. Και κυρίως σε όσους έμαθαν, εκείνο το βράδι στο Ψυχικό μέσω… βίντεο ότι ο Πανιώνιος είχε μόλις κάνει την πιο ηχηρή μεταγραφή στην ιστορία του…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πανιώνιος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ