Ξεκαρδίστηκαν οι σπίκερ της Πολωνικής τηλεόρασης με μια κίνηση του Αλέγκρι στο ματς με τη Βενέτσια. Μαζί τους και -κάποιοι- οπαδοί της Γιουβέντους. Ο Μασιμιλιάνο όμως... γελάει καλύτερα -όχι επειδή γελάει τελευταίος, αλλά... 4ος!

Αλλαγή για… γέλια; Άστους να λένε, Αλέγκρι! Με 22 βαθμούς σε 34 ματς και 28-63 γκολ, η Βενέτσια μόνο με θαύμα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό από τη Serie Α. Μαθηματικά όμως έχει ακόμη ελπίδες. Και δε σκοπεύει να πουλήσει το τομάρι της φτηνά. Το έδειξε και στο ματς με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι άνοιξε το σκορ νωρίς, στο 7′ για τη “Γηραιά Κυρία”.  Τα λεπτά κυλούσαν και, τελικά, όχι μόνο δεν ήλθε 2ο γκολ για τη Γιούβε, αλλά στο 71′ ο Ματία Αράμου έφερε το ματς στο 1-1.

Η Βενέτσια δε χάρηκε για πολύ. Μόλις 5 λεπτά αργότερα, ο Μπονούτσι ξαναβρήκε δίχτυα. Και 3 λεπτά αργότερα, στο 79′ ο Αλέγκρι κάνει δύο αλλαγές. Η μία είναι ο Αρτούρ στη θέση του Φάμπιο Μιρέτι. ΟΚ. Φρεσκάρισμα στο κέντρο. Αλλά η 2η κάνει την κερκίδα να μουρμουρίσει. Και τους… σπίκερ της Πολωνικής τηλεόρασης που μεταδίδουν το ματς, να σκάσουν στα γέλια, σχολιάζοντας, στο περίπου: “αμάν, βρε Μασιμιλιάνο, εμείς για πλάκα το είπαμε πριν”… (Όντως είχαν πει μετά το 2-1 ότι ο Αλέγκρι θα βάλει αμυντικό μέσα για να κρατήσει τη νίκη…)


Το βίντεο έχει γίνει ανάρπαστο και αντικείμενο ειρωνικών (για τον Ιταλό προπονητή) σχολίων. Βλέπετε, η λογική της κερκίδας -και προφανώς και των Πολωνών συναδέλφων είναι ότι μια κοτζάμ Γιούβε που παίζει με την ουραγό μπροστά σε 40.000 κόσμο και είναι μπροστά με 2-1 (άρα η αντίπαλος θα ανοιχτεί, αναγκαστικά), δεν βγάζει σέντερ φορ, για να βάλει στόπερ. Δεν πάει για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα, ούτε έχει “θεριό” απέναντί της. Πάει να κάνει το 2-1, 3-1 ή και 5-1.

Οι συγκρίσεις -χωρίς νόημα- με τον Μαρτσέλο Λίπι…

Αλλά ο κόσμος -και ο Τύπος- έχουν το δικό τους τρόπο σκέψης. Και ο (κάθε) Αλέγκρι τον δικό του. Κάθε τόσο οι (γκρινιάρηδες γενικώς, είναι η αλήθεια) οπαδοί της Γιουβέντους συγκρίνουν τον Αλέγκρι με τον Μαρτσέλο Λίπι και το σούπερ-επιθετικό του ποδόσφαιρο. Όμως ο συλλογισμός έχει δύο μικρά προβληματάκια. Ή μάλλον… δυο μεγάλα προβλήματα.

Το πρώτο είναι ότι η ομάδα του Λίπι είχε Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Τζιανλούκα Βιάλι, Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, Ντιντιέ Ντεσάν, Αντόνιο Κόντε, Πάουλο Σόουσα, Αλέσιο Τακινάρντι, Άντζελο ντι Λίβιο, Τσίρο Φεράρα, Ζινεντίν Ζιντάν, Φίλιπο Ιντσάγκι, Πάολο Μοντέρο, Έντγκαρ Ντάβιτς... Και στο δεύτερο πέρασμά του είχε Πάβελ Νέτβεντ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Λιλιάν Τουράμ… Και το αλλο ζητηματάκι είναι ότι ο Λίπι μεγαλούργησε στη Γιούβε το 1994-99 και το 2001-4. Άλλες εποχές, άλλο ποδόσφαιρο, δηλαδή…

Τώρα, με το Τσάμπιονς Λιγκ στο τσεπάκι, μπορεί να γελάσει και ο Αλέγκρι…

Σήμερα, σε μια από τις χειρότερες σεζόν για τη Γιουβέντους, στον Μασιμιλάνο Αλέγκρι μπορεί να γίνει κριτική για πολλά πράγματα. Αλλά για τη συγκεκριμένη αλλαγή, όχι. Μέχρι να πάρει αυτή τη νίκη, μαθηματικά η Γιούβε μπορεί να έμενε εκτός 4δας Τσάμπιονς Λιγκ. Μπήκε στο ματς με 66 βαθμούς, με τη Ρόμα να είναι στους 58 (άσχετα αν “σκόνταψε” με τη Μπολόνια). Τώρα, με το 69-59 να είναι αξεπέραστη πλέον διαφορά, μπορεί στο μοναδικό ακόμη εντός, με τη Λάτσιο, στις 16 του μηνός, να κατέβει με… 3-3-4 και να πάει για κάνα 6-3, να το ευχαριστηθούν όλοι.

Αλλά στο ματς με τη Βενέτσια ήθελε απλώς να σιγουρέψει ότι η καρδιά του -ίσως και η… καρέκλα του, επίσης- δε θα πάει στην Κούλουρη. Και, αναλόγως, προτίμησε να… γαϊδουροδέσει, αντί να γαϊδουρογυρεύει. Οι υπόλοιποι, μπορούν να γελούν. Το γέλιο μακραίνει τη ζωή, άλλωστε. Αλλά όχι και την… προπονητική ζωή -όχι όταν είσαι στον πάγκο της Γιουβέντους, τουλάχιστον και μια παράτολμη κίνησή σου μπορεί να κοστίσει (κυριολεκτικά) δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και μια σεζόν-ντροπή για την ομάδα…




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ