Μπογέ-ΑΕΚ: Όταν το σύμπαν… συνωμότησε για να τον χάσει! Ο Αργεντινός “πετάει” στην Έλτσε. Μέχρι και η Μπάρτσα δείχνει ενδιαφέρον, λέγεται. Και στην “‘Ένωση” σκέφτονται μήπως βιάστηκαν να τον αποχωριστούν. Και αν τα 6.000.000 που θα κόστιζε τότε η εξαγορά του από την Τορίνο θα έμοιαζαν σήμερα χρήματα πολύ καλά ξοδεμένα. Βεβαίως, η… στερνή γνώση […]

Μπογέ-ΑΕΚ: Όταν το σύμπαν… συνωμότησε για να τον χάσει! Ο Αργεντινός “πετάει” στην Έλτσε. Μέχρι και η Μπάρτσα δείχνει ενδιαφέρον, λέγεται. Και στην “‘Ένωση” σκέφτονται μήπως βιάστηκαν να τον αποχωριστούν. Και αν τα 6.000.000 που θα κόστιζε τότε η εξαγορά του από την Τορίνο θα έμοιαζαν σήμερα χρήματα πολύ καλά ξοδεμένα. Βεβαίως, η… στερνή γνώση είναι κάτι που όλοι θέλουμε να είχαμε πρώτα. Με τα “εάν”, ωστόσο, δε γράφεται ιστορία. Όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι…

Ο Λούκας Μπογέ ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018, στα 22 του και κάτι μηνών. Είναι γενημμένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1996. Είχε ωστόσο πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Και παραστάσεις από Αργεντινή, Ισπανία και Ιταλία. Προϊόν των Ακαδημιών της Ρίβερ, όπου πήγε στα 11 του χρόνια, ο Μπογέ πέρασε στην πρώτη ομάδα μόλις έκλεισε τα 18 του. Της ανήκε ως το 2016, όταν και πωλήθηκε στην Τορίνο. Με τη Ρίβερ, αλλά δανεικός και μια σεζόν στη Νιούελς Ολντ Μπόις, ο Λούκας έπαιξε συνολικά σε 63 ματς και πέτυχε 5 γκολ.

Η Τορίνο και οι πρώτοι δανεισμοί…

Η Τορίνο “είδε” μέλλον στον Αργεντινό στράικερ. Πολύ καλός τεχνίτης, ορεξάτος στο γήπεδο, φορ περιοχής αλλά και “ψευτοεννιάρι” και, κυρίως, παίκτης ομάδας, οι Ιταλοί πίστεψαν στην εξέλιξή του. Του έκαναν συμβόλαιο ως το 2020. Μετά από, συνολικά 47 ματς και 3 γκολ μαζί τους, όμως, αυτό το “δανεικός” επέστρεψε στην ζωή του. Και επέστρεψε για τα καλά. Πρώτα ήταν η Θέλτα, για μισή σεζόν το 2017-18 (13 εμφανίσεις, κανένα γκολ). Και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, ήλθε η ΑΕΚ.

Κι εδώ, τώρα, μπαίνουν στην εξίσωση τα “αν” και η “στερνή γνώση”, που λέγαμε. Ο Μπογέ εντυπωσίασε με το ξεκίνημά του στην “Ένωση”. Μόνο που ξεκίνησε αργά, λόγω του “βουβωνικού πόνου των αθλητών” -είναι πλέον ο καθιερωμένος όρος για ό,τι κάποτε ονομάζαμε “σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών”. Παρά ταύτα, ειδικά μετά το 4-0 με τον Άρη, όπου ήταν πραγματικά εξαιρετικός, φάνηκε ότι έχει καλές προδιαγραφές.

Τραυματισμοί και λάθος θέση οδήγησαν στο “αντίο”…

Εδώ, όμως μπήκε στη μέση κάτι άλλο, που μάλλον ήταν λάθος της ΑΕΚ. Για λόγους ανάγκης, όσο έπαιξε, ο Μπογέ χρησιμοποιήθηκε -κυρίως από τον Χιμένεθ, στο δεύτερο μισό της σεζόν- ως εξτρέμ. Δεν είναι θέση που του πάει. Κι, έτσι, έκλεισε τη σεζόν με συνολικά 6 γκολ μόνο, σε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (36 συνολικά).
Το καλοκαίρι του ’19, το δίλημμα για την ΑΕΚ ήταν σοβαρό. Να δοθούν τα 6.000.000 του buy out  (από 14, όταν τον δάνεισε στη Θέλτα) στην Τορίνο ή όχι; Τα λίγα γκολ, αλλά και η μερική ρήξη χιαστού που τον βρήκε τον Απρίλιο οδήγησαν στο “όχι”.

Σήμερα, στην Έλτσε, ο Μπογέ τα πηγαίνει περίφημα. Αυτά τα έξι γκολ που πέτυχε σε μια σεζόν στην ΑΕΚ τα έχει ήδη σε 16 παιχνίδια εφέτος με την ισπανική ομάδα. Έχει και μια ασίστ. Και γενικά, είναι μια πληθωρική παρουσία που λέγεται ότι πλέον έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα.

Μάλλον δεν ήταν γραφτό να μείνουν μαζί…

Πριν βιαστεί κανείς να κατηγορήσει την ΑΕΚ, όμως, πρέπει να θυμηθεί κι αυτό. Μετά την “Ένωση”, ο Μπογέ εκανε μία ακόμη πολύ μέτρια σεζόν, στη Ρέντινγκ, που ήταν ο επόμενος “δανεικός” σταθμός στην καριέρα του, όσο διαρκούσε το συμβόλαιο με την Τορίνο. Στην Τσάμπιονσιπ έπαιξε μόλις 19 ματς και δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ. Σκόραρε μόνο σε Κύπελο και Λιγκ Καπ (5 συμμετοχές, 2 γκολ).

Στην Έλτσε, δανεικός το ’20-21 έκανε μια γεμάτη χρονιά, αλλά και πάλι με λίγα γκολ: 8 γκολ σε 36 συνολικά συμμετοχές. Εφέτος, ως παίκτης της πια, τα πηγαίνει ως τώρα πολύ καλύτερα. Με μια διαφορά: Η Έλτσε τον απέκτησε με μόλις 2.000.000 ευρώ. Βάλτε τα κάτω όλα και κρίνετε αναλόγως, για το αν η ΑΕΚ έκανε τότε  λάθος ή απλώς δεν ήταν γραφτό να συνεχίσουν μαζί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ