Ένα σπουδαίο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών έγινε στο Καμπ Νου. Αγωνιστικά, ήλθε 5-2 υπέρ της γηπεδούχου. Η σημασία του, ωστόσο, δεν εξαντλήθηκε εκεί. Ήταν μια πραγματική γιορτή, πραγματικού ποδοσφαίρου. Με την Αλέξια Πουτέγιας στο επίκεντρο...

Μπάρτσα-Ρεάλ γυναικών: Ιστορικό ματς και ιστορική… selfie! Ενώ στην Ελλάδα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου -του… αδίκου, μάλλον, αλλά τέλος πάντων- το ποδόσφαιρο γυναικών κάνει παντού βήματα προόδου. Και σε μερικές χώρες, άλματα. Αλλά σε καμία δεν έχει κάνει ως τώρα τέτοιο άλμα όσο έκανε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου στο Καμπ Νου. Μια μαγική, αξέχαστη βραδιά, για πολλούς λόγους.

Αυτό το “Ελ Κλάσικο” είχε διεθνή σημασία. Όχι τόσο αγωνιστική.  Ήταν η ρεβάνς του 1-3 στο Μπερναμπέου για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Κανείς δεν πίστευε στα σοβαρά ότι η Ρεάλ θα μπορούσε να προκριθεί εις βάρος της και πέρυσι πρωταθλήτριας, φοβερής ομάδας της Αλέξια Πουτέγιας. Κι όμως. Στο Καμπ Νου έδωσαν παρών πάνω από 92.000 άνθρωποι (91.553 εισιτήρια) για να δουν το παιχνίδι!

Ο αριθμός-ρεκόρ για γυναικείο ποδόσφαιρο ήταν το πρώτο ορόσημο αυτού του αγώνα που έγραψε ιστορία. Η καλή μπάλα δεν ήταν το δεύτερο. Αυτή είναι δεδομένη και για τις δύο ομάδες -ειδικά όμως για τη Μπαρτσελόνα, που το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Το 5-2 αντικατοπτρίζει και αυτή τη διαφορά δυναμικότητας. Η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ νωρίς, αλλά το άγχος από την παρουσία τόσων θεατών στις κερκίδες την έφερε να χάνει με 1-2 στο 48′. Στο 46′ όμως είχε μπει στο ματς και η Πουτέγιας και… το τελικό σκορ λέει τα υπόλοιπα.

Εικόνες που θύμισαν ποδόσφαιρο άλλης εποχής μετά το ματς…

Αυτά που δε λέει -και είναι όσα ακόμη έκαναν το ματς ιστορικό- ήταν οι υπέροχες εικόνες γνήσιου σεβασμού για το παιχνίδι που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης. Εικόνες που ξαναφέρνουν το ποδόσφαιρο σ’ ένα επίπεδο που ο ανηλεής ανταγωνισμός και το ατέλειωτο χρήμα μας έχουν κάνει πια να σπρώξουμε στο βάθος της μνήμης μας, ως ανεπίστρεπτες πια. Κι όμως ήταν εδώ. Ξανά! Όπως αναφέρει ο Guardian, “το ματς τελείωσε, αλλά κανείς δεν ήθελε να φύγει απ’ το γήπεδο”.

Κατ’ αρχάς ο υπέροχος τρόπος με τον οποίο οι “Λευκές”, οι “Las Blancas” της Ρεάλ περίμεναν, χειροκροτώντας, τις νικήτριες αντιπάλους τους να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Σε όλη τη διάρκειά του, δε σταμάτησε να χειροκροτά ούτε ο προπονητής τους, Αλμπέρτο Τορίλ. Και το ίδιο έκαναν και οι -πολυάριθμοι- οπαδοί της Ρεάλ στις κερκίδες.

Μια γιορτή για όλες και όλους -κυρίως όμως για την Αλέξια…

Όταν τα μεγάφωνα ανακοινώνουν το ρεκόρ εισιτηρίων για αγώνα γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ, το χειροκρότημα όλων ενώνεται σ’ ένα “μπιζάρισμα” που θύμισε φόρο τιμής σε μεγάλο βιρτουόζο που μόλις έχει τελειώσει θριαμβικά τη συναυλία του. Το ματς ήταν ο ορισμός της γνήσιας χαράς για το παιχνίδι αυτό καθαυτό, με το αποτέλεσμα να μην έχει καμία σημασία, αφού όλοι απόλαυσαν θέαμα και ευγενή άμιλλα.

Οι παίκτριες και των δύο ομάδων ήταν χαμογελαστές μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Και βέβαια, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικότερα, η Αλεξία Πουτέγιας ήταν η πιο χαρούμενη απ’ όλες. Στην αποθέωση του αθλητικού πνεύματος που χαρακτήρισε το παιχνίδι, ο φωτογράφος Περ Πουντί, που κάλυψε το ματς για τη Mundo Deportivo, έκανε αθάνατο κι ένα ίσως μοναδικό στιγμιότυπο.

Η Αλεξία Πουτέγιας να βγάζει selfie… αγκαλιά με τους οπαδούς της Ρεάλ που το χαμόγελό τους είναι πλατύ. Η “Χρυσή Μπάλα” της περσινής χρονιάς είναι, άλλωστε, κάτι περισσότερο από κορυφαία παίκτρια στον κόσμο. Είναι μια σταρ με όλη τη σημασία της λέξης. Και η προσφορά της στο γυναικείο ποδόσφαιρο είναι κάθε μέρα και πιο σημαντική…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ