Και οι τρεις παραμένουν σε απόλυτα top επίπεδο

Μέσι, CR-7, Καρίμ: Φύκια για μεταξωτά… six-packs! Ο Κριστιάνο έκλεισε τα 37 του το Φλεβάρη. Ο Λιονέλ, πριν από ένα μήνα, τα 35. Και ο Μπενζεμά θα γίνει κι αυτός 35άρης σε μερικούς μήνες, στις 19 Δεκεμβρίου. Είναι δηλαδή -ειδικά ο Ρονάλντο- σε ηλικία που άλλοι ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται για μια τελευταία “αρπαχτή” και κρέμασμα των παπουτσιών τους. Κι όμως. Και οι τρεις παραμένουν σε απόλυτα top επίπεδο.

ΟΚ. Ο Μέσι δεν τα πήγε και τόσο καλά στην Παρί Σεν Ζερμέν τη σεζόν που μας πέρασε. Σαρώνει, ωστόσο, με την Εθνική Αργεντινής. Και, κρατείστε μια σημείωση: Με το κίνητρο του Μουντιάλ του Κατάρ, το χειμώνα, εφέτος θα δούμε έναν άλλον Μέσι στο γήπεδο… Ο Κριστιάνο, πάλι, ήταν μια όαση στο περσινό ανερμάτιστο ημι-ναυάγιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι όσο για τον Γάλλο, έκανε τη σεζόν της καριέρας του! Τίτλος στη La Liga, τίτλος και Παίκτης της Χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο κοντέρ… 44 γκολ και 15 ασίστ σε 46 ματς και παρά κάτι 4.000 αγωνιστικά λεπτά πέρυσι με τη Ρεάλ!



Αντιμετωπίζουν με επιστημονικό τρόπο το σώμα τους…

Για να είσαι σε τέτοια επίπεδα, σε τέτοιες ηλικίες, είναι αυτονόητο ότι το ταλέντο, όσο πολύ και μεγάλο και να ‘ναι, δεν αρκεί. Και οι τρεις τους αντιμετωπίζουν το σώμα τους με επιστημονικό τρόπο. Με όποιο πιο σύγχρονο τρόπο εκγύμνασης. Με high-tech αποθεραπείες. Και, φυσικά, με ό,τι καλύτερο υπάρχει σε συμπληρώματα, αλλά και εξειδικευμένη διατροφή.

Ως προς αυτό το τελευταίο, μάλιστα, μια λεπτομέρεια που έχουν κοινή έγινε πρόσφατα γνωστή. Είναι τα… φύκια! Αλλά, βεβαίως, όχι όποια κι όποια φύκια. Τώρα, μη μπλέξουμε με τη Βιολογία για να βρούμε ακριβή ορισμό για τη σπιρουλίνα και τη χλωρέλα. Ας τα πούμε “φύκια” να τελειώνουμε. Και τα δύο έχουν απίστευτα οφέλη για την υγεία*.

Η πιο θρεπτική τροφή στον κόσμο γραμμάριο προς γραμμάριο!

Η σπιρουλίνα, για παράδειγμα, έχει 4 γραμμάρια υψηλής ποιότητας (με όλα τα αναγκαία αμινοξέα) πρωτεΐνης ανά κουταλιά του γλυκού (7 γρ.). Η ίδια ποσότητα έχει επίσης το 11% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης (ΣΗΔ), σιδήρου, το 21% χαλκού και σημαντικές ποσότητες βιταμινών Β1, Β2, Β3 . Επίσης, αξιόλογες ποσότητες μαγνησίου, καλίου και μαγγανίου και εκπληκτικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Γραμμάριο προς γραμμάριο η σπιρουλίνα είναι η πιο θρεπτική τροφή που γνωρίζουμε.

Η χλωρέλα, πάλι, έχει παρόμοιο διατροφικό προφίλ. Επιπλέον, παρέχει στον οργανισμό φυτικές ίνες, Ω3 λιπαρό οξύ, βοηθάει συκώτι και νεφρούς στην απομάκρυνση τοξικών μετάλλων και βελτιώνει την αεροβική αντοχή. (Μάλλον επειδή περιέχει τα τρία αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας, Λευκίνη, Ισολευκίνη και Βαλίνη).

Μασττροματέο: Ο σεφ-διατροφολόγος του Καρίμ -και άλλων…

Τα δύο φύκια (είπαμε μη μπλέξουμε με ακριβείς ορισμούς) είναι πραγματικά superfoods. Και ο διατροφολόγος-σεφ Αλμπέρτο Μαστροματέο (εδώ με τον Ζιλ Κουντέ) τα έχει ως απολύτως απαραίτητα συστατικά στα ειδικά διατροφικά προγράμματα που ετοιμάζει για τους διάσημους ποδοσφαιριστές-πελάτες του

*Τώρα που μάθατε, λοιπόν, ότι αυτά τα δύο “φύκια” είναι ένα από τα “μυστικά” -και- των τριών άσων που αναφέρουμε, μια προειδοποίηση. Μην αρχίσετε να τρώτε με… τις χούφτες σπιρουλίνα και χλωρέλα. Η υπερβολή δεν κάνει καλό σε τίποτε. Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε γιατρό πριν τα εντάξετε στη διατροφή σας, ειδικά εάν παίρνετε και φάρμακα σε σταθερή βάση. Α, και κάτι τελευταίο. Για τα six-packs που λέγαμε… Είναι σχήμα λόγου. Τέτοιο… “φετάρισμα” του ορθού κοιλιακού είναι, βασικά, θέμα γονιδιακό και απαιτεί ποσοστό λίπους κάτω του 12%. Αρκετά πιο χαμηλό από το 17,6% που η σύγχρονη επιστήμη θεωρεί ως κάτω φυσιολογικό όριο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ