Μάξι Ροντρίγκεζ: το… oldest Old Boy είπε αντίο! Αναπόφευκτα. Σε 26 μέρες, ο Αργεντινός παιχταράς κλείνει τα 41 του. Ο παίκτης-σύμβολο της Νιούελς Ολντ Μπόις έκλεισε την καριέρα του εκεί που την ξεκίνησε. Και ήταν μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί! Ξεκίνησε από τους Νιούελς, αλλά συνεχίστηκε στην Εσπανιόλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ισπανία, […]

Μάξι Ροντρίγκεζ: το… oldest Old Boy είπε αντίο! Αναπόφευκτα. Σε 26 μέρες, ο Αργεντινός παιχταράς κλείνει τα 41 του. Ο παίκτης-σύμβολο της Νιούελς Ολντ Μπόις έκλεισε την καριέρα του εκεί που την ξεκίνησε. Και ήταν μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί!

Ξεκίνησε από τους Νιούελς, αλλά συνεχίστηκε στην Εσπανιόλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ισπανία, σε μια οκταετία ο Μάξι έγραψε, συνολικά 267 ματς και 70 γκολ. Ακολούθησε η Λίβερπουλ (73 ματς και 17 γκολ) η Νιούελς και πάλι -όπου ταυτίστηκε με τον πρώτο τίτλο μετά από 9 χρόνια. Η Πενιαρόλ (49 συμμετοχές 15 γκολ) ήταν ένας ακόμη σταθμός πριν από την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και το χθεσινό, τελικό αντίο…

La Fiera, “το θηρίο”…

Με την Εθνική Αργεντινής πήρε μέρος σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Έγραψε 57 συμμετοχές και πέτυχε 16 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος από το 2003 έως το 2014. Αν και συχνά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, υπήρξε πάντοτε μια αξιόπιστη λύση για κάθε προπονητή του. Πεισματάρης, ταλαντούχος και τόσο παθιασμένος που το παρατσούκλι του ήταν “Λα Φιέρα”: το θηρίο.

Νιούελς και Μάξι: ένας έρωτας παντοτινός…

Η Νιούελς Ολντ Μπόις υπήρξε πάντοτε ο μεγάλος έρωτας του Μάξι. Έπαιξε μαζί της στο ξεκίνημα της καριέρας του (1999-2002, 57 εμφανίσεις, 20 γκολ). Στα ντουζένια του, 2012-2017 ξαναπέρασε από το Μαρσέλο Μπιέλσα ως φτασμένος σταρ πια. Σε 159 παιχνίδια πέτυχε 56 γκολ. Και στα 65 του ματς με τους NOB από το 2019 έως χθες, πέτυχε άλλα 17 .

Με συνολικά 93 γκολ είναι ο 4ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και, φυσικά, ο αγαπημένος της κερκίδας. Στο χθεσινό 0-0 με την Μπάνφιλντ το Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν κατάμεστο, αν και το ματς δεν είχε καμία απολύτως αγωνιστική σημασία. Όλοι βρέθηκαν εκεί για το μεγάλο αποχαιρετισμό του “Θηρίου”.

Ο σύλλογος τον αποχαιρέτισε επίσης με σεβασμό.

Πριν απ’ το ματς και ο ίδιος αποχαιρέτισε τα γήπεδα και τη Νιούελς μ’ ένα συγκινητικό βίντεο που ανέβασε στο ίνσταγκραμ. Ένα βίντεο γεμάτο αναμνήσεις…


Και κάπως έτσι, το τελευταίο match report που έγραψε το όνομά του ήλθε χθες, σε μια ιστορική αναμέτρηση για τον Μάξι, τον… oldest, αλλά και best των Νιούελς Ολντ Μπόις. Respect!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ