Αυτό που συμβαίνει με τον Κουίβιν δεν πρέπει να το είχε φανταστεί... ούτε η καλή του νεράιδα. Από οπαδός της Λίβερπουλ εικόνα στον τοίχο των τροπάιων της δίπλα σε ονόματα-θρύλους!

Κέλεχερ: “Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!” Ο Ιρλανδός γκολκίπερ της Λίβερπουλ έχει μια… παράξενη σχέση με το γκολ. Παιδάκι, στη Ρίγκχαμον Ρέιντζερς, του Κορκ, όπου είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στις 23 Νοεμβρίου του 1998, τα… έβαζε! Και ήταν καλός κιόλας ως επιθετικός.

Γκολκίπερ δοκίμασε μια φορά, αναγκαστικά, γύρω στα 10 του, αλλά εκεί διαπίστωσε ότι το να τα βάζει δεν ήταν τόσο συγκινητικό για εκείνον όσο να τα… σώζει. Ακόμη πιο συγκινητικό ήταν για εκείνον ότι σε ηλικία ούτε 17 ετών βρέθηκε ως γκολκίπερ στις Ακαδημίες της Λίβερπουλ, της ομάδας που αγαπά… από την κούνια του.

Έπρεπε να φτάσει σχεδόν 21 για να ντεμπουτάρει σε επίσημο ματς με τους Reds, το Σεπτέμβριο του 2019, σ’ ένα ματς απέναντι στην ΜΚ Ντονς για το… Λιγκ Καπ. Και αυτός, χωρίς να το ξέρει βέβαια τότε, είναι πια ο… “δικός” του θεσμός.

Λογικά παίρνει ματς εκτός Πρέμιερ…

Πίσω από κοτζάμ Άλισον, ο Κέλεχερ δεν είναι εύκολο να παίρνει ματς στην Πρέμιερ. Για την ακρίβεια, όλα κι όλα 4 έχει παίξει -στην εφετινή σεζόν μόνο 2, απέναντι στην Γουότφορντ και την Τσέλσι, όπου, πάντως, δε γνώρισε ήττα και πήρε κι ένα clean sheet. Όμως το… να μην παίζεις λόγω Άλισον, σημαίνει ότι μαθαίνεις απ’ αυτόν στις προπονήσεις. Και όντως, οι δυο τους έχουν εξαιρετική σχέση.

Κατά τα λοιπά, όπως είναι λογικό, παιχνίδια πήρε στο Κύπελλο. Δυο. Και, βέβαια, στο… “θεσμό του”. Το Λιγκ Καπ. Εκεί, εφέτος, ο Κέλεχερ έπαιξε σε όλα τα ματς πλην του πρώτου με την Άρσεναλ. Στον επαναληπτικό όμως ήταν παρών και πήρε clean sheet. Και το ίδιο συνέβη και στα ματς με Νόριτς, Πρέστον και, βέβαια και στον τελικό με την Τσέλσι.

Στο ματς με τη Λέστερ έγινε για πρώτη φορά ήρωας. Στα πέναλτι, μετά το 3-3 απέκρουσε δύο και η ομάδα πήρε την πρόκριση. Και στον τελικό έγινε ήρωας όπως… στα μικράτα του! Πριν γίνει γκολκίπερ. Όταν έβαζε γκολ, όπως έκανε και απέναντι στον Αριθαμπαλάγα, ενώ εκείνος όχι. Κι έτσι η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο.

Μια απλώς συγκλονιστική στιγμή για τον Κουίβιν

Ήταν μια στιγμή χαράς για όλους. Αλλά ειδικά για τον Κουίβιν, ήταν κάτι το, απλώς, συγκλονιστικό. Παίζει στην ομάδα της καρδιάς του και εξαιτίας του παίρνει τίτλο! Και τώρα θα δει το όνομά του δίπλα σε θρύλους.

Διότι η Λίβερπουλ έχει ειδική τοιχογραφία στις εγκαταστάσεις της για τους γκολκίπερ που έχουν πανηγυρίσει τίτλους. Και, πλέον, η μορφή του Κέλεχερ θα μπει δίπλα σ’ αυτή του “μέντορά” του, Άλισον Μπέκερ, αλλά και του Πέπε Ρέινα και του Γιέρζι Ντούντεκ!

Το αξίζει, βεβαίως διότι δεν ήταν καλός μόνο ως… σουτέρ στον τελικό. Ήταν εκεί και όταν η ομάδα τον χρειάστηκε στη θέση του. Κάτω απ’ τα δοκάρια!

Ο Κλοπ τους φροντίζει κι εκείνοι τον αγαπούν!

Ο Κλοπ κάνει υποδειγματική διαχείριση εφέτος στο ρόστερ της ομάδας, που έχει να ανταπεξέλθει σε πάρα πολλά παιχνίδια. Και με τον τρόπο του κερδίζει όλους τους παίκτες. Φυσικά και τον Κουίβιν, που αγκάλιασε με θέρμη για τα συγχαρητήρια μετά το παιχνίδι.


Η Λίβερπουλ έχει αρχίσει και δημιουργεί μια παράδοση με παίκτες που πρώτα απ’ όλα είναι οπαδοί της και μετά “προϊόντα” της. Και είναι τέτοιοι παίκτες που όχι μόνο τα δίνουν όλα για την ομάδα, αλλά κάνουν και την κερκίδα να χαμογελάει αυθόρμητα. Και γι’ αυτά τα παιδιά και για τον (1ο) τίτλο στο… σακούλι για εφέτος…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ