Ο κατήφορος μοιάζει να μην έχει τέλος για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που εμφανίστηκαν στα αγγλικά γήπεδα στα τέλη της 10ετίας του 2000. Μακάρι στη Δανία να ξαναβρεί το δρόμο του...

Από… άρχων (κάποτε) στην Άαρχους ο Γουίλσιρ! Όταν ο, πιτσρικάς τότε, Τζακ εμφανίστηκε στα γήπεδα με την Άρσεναλ, ούτε 17 χρονών, ο κόσμος παραμίλησε. Ταλεντάρα από τις λίγες, μέχρι το 2011, στα 19 του είχε κάνει ένα σωρό ρεκόρ. Έδειχνε μεγάλη ελπίδα και για τους “Κανονιέρηδες”, αλλά και την Εθνική Αγγλίας.

Αλλά από εκείνη τη χρονιά, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Είχε καλές χρονιές ως το 2014. Αλλά, στη συνέχεια, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, πήγε δανεικός στη Μπόλτον και τη Μπόρνμουθ, επέστρεψε στο Λονδίνο, έφυγε για τη Γουέστ Χαμ.

Δεν είχε γεμάτες χρονιές πουθενά και το ταλέντο που ξεχείλιζε στα νιάτα του είχε… μείνει εκεί. Στα νιάτα του. Αν και είναι επαγγελματίας από τα 16 και κάτι του, μετά από σχεδόν 14 χρόνια στα γήπεδα, ο Γουίλσιρ έχει να επιδείξει αυτή τη στγιμή μόλις 274 ματς και 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με 4 ομάδες.

Τελευταία καλούτσικη σεζόν του το 2016-17

Η τελευταία του καλούτσικη χρονιά ήταν το 2016-17 όταν έκανε 27 ματς στην Πρέμιερ με τη Μπόρνμουθ. Αλλά από τότε η απόδοσή του ολοένα και φθίνει. Η Γουέστ Χαμ ήταν η τελευταία του ευκαιρία να ξαναδείξει κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του, όμως δεν τα κατάφερε.

Και, κάπως έτσι, ο Γουίλσιρ, που έχει να κληθεί στην Εθνική και από το 2016, βρίσκεται πια στη Δανία και την Άαρχους.


Αν στη δανέζικη ομάδα δείξει έστω και ψήγματα του καλού του εαυτού μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε λήγει και η συμφωνία του, οι Δανοί αγοράζουν “λαβράκι”. Αν όχι, η καριέρα του μάλλον θα τελειώσει πρόωρα.

Από το περασμένο καλοκαίρι, που ήταν χωρίς ομάδα, έκανε προπονήσεις με την Άρσεναλ, αλλά και την Κόμο. Κι αν το πείραμα της Δανίας αποτύχει, δεν είναι απίθανο να τον δούμε εκεί. Η ιταλική ομάδα έχει μάλλον σώσει την παραμονή της στη Serie B. Δε θα είναι και κάνας σπουδαίος προορισμός. Όχι για έναν παίκτη για τον οποίο ο Γκατούζο είπε κάποτε: “Είναι Άγγλος στη νοοτροπία, αλλά παίζει σαν Ισπανός”. Αλλά απ’ το τίποτε καλή κι Άαρχους και η Κόμο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ