Θα χρησιμοποιεί στο φετινό UEFA Super Cup.

Σε νέα εποχή μπαίνει το ποδόσφαιρο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο Ελσίνκι στο UEFA Super Cup, στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το ημιαυτόματο σύστημα οφσάιντ της FIFA.

Ο κανονισμός θα ισχύει για να εντοπίζονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκτεθειμένοι παίκτες.

Παράλληλα, προβλέπεται πως θα μειώνεται ο χρόνος για τη λήψη αποφάσεων, από τα περίπου 70 δευτερόλεπτα που είναι τώρα στα 25’’.

Ωστόσο, το εν λόγω σύστημα θα επιβλέπει μέσω VAR κι όχι μέσω αισθητήρων που θα τοποθετούνται στις μπάλες ή καμερών που θα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του γηπέδου, όπως προβλέπεται να γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Το VAR έχει πολύ θετικό αντίκτυπο μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των μεγάλων λαθών έχει μειωθεί δραματικά», εξήγησε ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Όπως πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές η διαδικασία ελέγχου ενός πιθανού οφσάιντ διαρκεί πολλή ώρα, ιδιαίτερα όταν το οφσάιντ που πρέπει να αξιολογηθεί είναι θέμα… εκατοστών.

Μερικές φορές η ακρίβεια με τη θέση των γραμμών μπορεί να μην είναι στο 100%. Για αυτούς τους λόγους, η FIFA αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσφέρει πιο γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις κι αυτό είναι γνωστό ως ημιαυτόματο οφσάιντ».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ