Δίπλα στην λέξη ποιότητα πάντα έχει θέση ο Κακά! Ο Βραζιλιάνος γητευτής της μπάλας άφησε το αποτύπωμά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τώρα κάνει μια διαπίστωση για όσους αγωνίζονται στη θέση του.

Δίπλα στην λέξη ποιότητα πάντα έχει θέση ο Κακά! Ο Βραζιλιάνος γητευτής της μπάλας άφησε το αποτύπωμά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τώρα κάνει μια διαπίστωση για όσους αγωνίζονται στη θέση του.

Ο Κακά αποτελούσε το πιο ολοκληρωμένο 10αρι του κόσμου την δεκαετία του 2000. Η ευφυΐα και η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις τον έκαναν να ξεχωρίζει! Ο Βραζιλιάνος σου έδινε την εντύπωση πως “χορεύει” στον αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας πάντα θέαμα, κυρίως όντας παίκτης της Μίλαν και λιγότερο της Ρεάλ αργότερα.

Πλέον ο Κακά συμμετέχει σε πολλά αθλητικά event, θέλοντας να παραμείνει κοντά στον κόσμο και τα σπορ. Στο περιθώριο της παρουσίας του στο Βερολίνο ρωτήθηκε για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και αν η θέση “10” είναι ίδια με την εποχή του.

Ρεαλιστής ή υπορόπτης, ο Κακά απάντησε πως τα 10αρια έχουν χαθεί και πως δεν βλέπει τα χαρακτηριστικά του σε κανένα παίκτη του σήμερα!

“Η αλήθεια; Όχι δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Πάνω απ’ όλα γιατί έχουν αλλάξει οι θέσεις. Έπαιξα στη Μίλαν ως μέσος για πολλά χρόνια, κάτι που έχει εξελιχθεί με την εμφάνιση των μεσοεπιθετικών box-to-box. Επιπλέον, δεν ξέρω πού θα έπαιζα σε αυτό το πιο σωματικό ποδόσφαιρο, αν έπαιζα λίγο πιο ανοιχτά προς τα αριστερά ή box to box.”

Η θέση 10 χάθηκε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο; “Δεν είναι ότι χάνεται, είναι ότι έχει ήδη χαθεί εντελώς, μεταξύ άλλων γιατί με τις άμυνες τόσο προωθημένες δεν μένει σχεδόν καθόλου χώρος στο κέντρο του γηπέδου. Οπότε είναι πολύ δύσκολο να βρεις τρύπες για να παίξεις το ποδόσφαιρό σου. Γι’ αυτό όλες οι ομάδες προσπαθούν να ανοίξουν το γήπεδο και να παίξουν περισσότερο στις πτέρυγες”.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Βραζιλίας

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ