Οι Κέβιν ντε Μπρόινε, Ενγκολό Καντέ και Ζορζίνιο αναδείχθηκαν οι παίκτες με τους περισσότερους πόντους. Στην τελική τριάδα για τους κορυφαίους της σεζόν. Μάλιστα, για πρώτη φορά στα 11 χρόνια του βραβείου οι τρεις τελικοί υποψήφιοι είναι όλοι τους μέσοι. Ο Ντε Μπρόινε οδήγησε για ακόμα μια σεζόν τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, […]

Οι Κέβιν ντε Μπρόινε, Ενγκολό Καντέ και Ζορζίνιο αναδείχθηκαν οι παίκτες με τους περισσότερους πόντους. Στην τελική τριάδα για τους κορυφαίους της σεζόν.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στα 11 χρόνια του βραβείου οι τρεις τελικοί υποψήφιοι είναι όλοι τους μέσοι.

Ο Ντε Μπρόινε οδήγησε για ακόμα μια σεζόν τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του Champions League. Ηττήθηκε από την Τσέλσι των δύο αντιπάλων του στο βραβείο της UEFA, ενώ οι τραυματισμοί τον εμπόδισαν να αποδώσει όσο θα μπορούσε στο Euro 2020 με το Βέλγιο. Κακό Euro έκανε και ο Καντέ, όμως ο Ζορζίνιο ήταν ένας από τους δύο παίκτες (ο Έμερσον είναι ο έτερος) που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Εκτός τελικής τριάδας από την αρχική 10μελή λίστα έμειναν παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Η απόφαση ανήκει σε μία κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους 24 προπονητές των εθνικών ομάδων του Euro 2020, από τους 80 προπονητές συλλόγων που συμμετείχαν στους ομίλους Champions League και Europa League την περσινή σεζόν, καθώς και από 55 δημοσιογράφους του δικτύου European Sports Media, ένας από κάθε χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Κάθε μέλος της επιτροπής ψήφισε τους τρεις κορυφαίους κατά τη γνώμη του, δίνοντας 5 πόντους στην πρώτη επιλογή του, 3 πόντους στη δεύτερη και έναν πόντο στην τρίτη. Οι προπονητές, ομοσπονδιακοί ή συλλόγων, δεν επιτρεπόταν να ψηφίσουν παίκτη της ομάδας τους.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Τα υπόλοιπα βραβεία

Παίκτρια της χρονιάς: Χένιφερ Ερμόσο (Μπαρτσελόνα – Ισπανία), Λίκε Μάρτενς (Μπαρτσελόνα – Ολλανδία), Αλεξία Πουτέγιας (Μπαρτσελόνα – Ισπανία)
Προπονητής αντρών της χρονιάς: Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι), Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιταλία), Τόμας Τούχελ (Τσέλσι)
Προπονητής γυναικών της χρονιάς: Γιουίς Κορτές (Μπαρτσελόνα), Πέτερ Γκκέρχαρντσον (Σουηδία), Έμα Χέιζ (Τσέλσι)

ΑΝΤΡΕΣ

Τερματοφύλακας της σεζόν: Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ – Βέλγιο), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι – Βραζιλία), Εντουάρ Μεντί (Τσέλσι – Σενεγάλη)
Αμυντικός της σεζόν: Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι – Ισπανία), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι – Πορτογαλία), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Τσέλσι – Γερμανία)
Μέσος της σεζόν: Κέβιν ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι – Βέλγιο), Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι – Γαλλία), Ζορζίνιο (Τσέλσι – Ιταλία)
Επιθετικός της σεζόν: Έρλινγκ Χάλαντ (Ντόρτμουντ – Νορβηγία), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν – Πολωνία), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί – Γαλλία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τερματοφύλακας της σεζόν: Αν Κατρίν Μπέργκερ (Τσέλσι – Γερμανία), Κριστιάνε Έντλερ (Παρί – Χιλή), Σάντρα Πάνιος (Μπαρτσελόνα – Ισπανία)
Αμυντικός της σεζόν: Μαγκνταλένα Έρικσον (Τσέλσι – Σουηδία), Μάπι Λέον (Μπαρτσελόνα – Ισπανία), Ιρένε Παρέδες (Παρί – Ισπανία)
Μέσος της σεζόν: Αϊτάνα Μπονματί (Μπαρτσελόνα – Ισπανία), Σο Γιουν Τζι (Τσέλσι – Νότια Κορέα), Αλεξία Πουτέγιας (Μπαρτσελόνα – Ισπανία)
Επιθετικός της σεζόν: Γκράχαμ Χάνσεν (Μπαρτσελόνα – Ισπανία), Χένιφερ Ερμόσο (Μπαρτσελόνα – Ισπανία), Λίκε Μάρτενς (Μπαρτσελόνα – Ολλανδία)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ