Ο Τζανλούκα Βιάλι έφυγε εδώ και λίγη ώρα από την ζωή. Νικημένος από την μάχη του με τον καρκίνο.

Ο Τζανλούκα Βιάλι έφυγε εδώ και λίγη ώρα από την ζωή. Νικημένος από την μάχη του με τον καρκίνο.

Ο Ιταλός αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους Ιταλούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, αγωνιζόμενος ως επιθετικός.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1999 και ακολούθησε καριέρα προπονητή, διοικητικού παράγοντα, αλλά και τηλεσχολιαστή. Είναι, πλέον, επικεφαλής αντιπρόσωπος στην Εθνική Ιταλίας.

Το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και σε πρώτη φάση κέρδισε τη μάχη, έπειτα από δεκαεφτά μήνες θεραπειών. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Γεννήθηκε στην Κρεμόνα στις 9 Ιουλίου του 1964. Με αφορμή τα 58α γενέθλιά του έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα για το πώς αντιμετωπίζει την αρρώστια.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε: «Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Αν, για παράδειγμα, πεθάνεις ξαφνικά τη νύχτα, πολλά πράγματα μένουν ημιτελή. Σήμερα ξέρω ότι έχω καθήκον να συμπεριφέρομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο στους ανθρώπους, τη γυναίκα μου, τις κόρες μου γιατί δεν ξέρω πόσο θα ζήσω.

Η αρρώστια μου δίνει, επομένως, αυτή την ευκαιρία να γράψω τα γράμματα, να διορθώσω απολύτως τα πράγματα. Η ασθένεια δεν είναι μόνο ταλαιπωρία. Υπάρχουν μερικές όμορφες στιγμές.

Η αρρώστια μπορεί να σε διδάξει πολλά για το πώς είσαι φτιαγμένος, μπορεί να σε ωθήσει ακόμα πιο μακριά από τον επιφανειακό τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας.

Το θεωρώ και ευκαιρία. Δεν σας λέω ότι φτάνω στο σημείο να είμαι ευγνώμων για τον καρκίνο, αλλά δεν το θεωρώ μάχη. Το έχω πει αρκετές φορές. Αν άρχιζα να παλεύω με τον καρκίνο, θα διαλυόμουν, δεν θα είχα καμία τύχη.

Έτσι, θεωρώ την αρρώστια μια φάση της ζωής μου, τη βλέπω σαν συνοδοιπόρο που ελπίζω αργά ή γρήγορα να κουραστεί και να μου πει “Οκ, σε μετέτρεψα. Σου επέτρεψα να περπατήσεις ένα μονοπάτι, τώρα είσαι έτοιμος”.

Προσπαθώ να μη χάνω χρόνο, προσπαθώ να λέω στους γονείς μου ότι τους αγαπώ. Συνειδητοποίησα ότι δεν αξίζει πια να χάνω χρόνο και να κάνω μαλ@@@.

Κάνε αυτά που σου αρέσουν και σε παθιάζουν, δεν υπάρχει χρόνος για τα υπόλοιπα. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το νόημα της ζωής και σας λέω: Φοβάμαι να πεθάνω.

Ελπίζω να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά νιώθω πολύ πιο εύθραυστος από πριν και κάθε συμπεριφορά με οδηγεί σε αυτό το σκεπτικό, δηλαδή: “Αυτό που δείχνω στις κόρες μου είναι το σωστό;”.

Υπό αυτή την έννοια, προσπαθώ να είμαι ένα θετικό παράδειγμα, προσπαθώ να τους διδάξω ότι η ευτυχία εξαρτάται από την οπτική γωνία μέσα από την οποία βλέπεις τη ζωή.

Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν χρειάζεται να το παίζεις κάποιος, πρέπει να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο, να βελτιώνεσαι κάθε μέρα, να γελάς συχνά και να βοηθάς τους άλλους. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι λίγο από το μυστικό της ευτυχίας».

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ