Φραντσέσκο Τότι, ο άνθρωπος που απέρριψε τα εκατομμύρια και την λάμψη των Γκαλάκτικος Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ένας αληθινός θρύλος στην AS Roma, μια ομάδα στην οποία βρίσκεται εδώ και 24 χρόνια! Με 307 γκολ που σημειώθηκαν σε 786 παιχνίδια, είναι ο πιο μεγάλος παίκτης του συλλόγου και ο πρώτος σκόρερ της La Lupa. Ένα εντυπωσιακό […]

Φραντσέσκο Τότι, ο άνθρωπος που απέρριψε τα εκατομμύρια και την λάμψη των Γκαλάκτικος

Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ένας αληθινός θρύλος στην AS Roma, μια ομάδα στην οποία βρίσκεται εδώ και 24 χρόνια! Με 307 γκολ που σημειώθηκαν σε 786 παιχνίδια, είναι ο πιο μεγάλος παίκτης του συλλόγου και ο πρώτος σκόρερ της La Lupa. Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου!

Ο Ιταλός έχει απεριόριστη αγάπη για την ομάδα του. Έχει τόσο ισχυρό δεσμό που το 2004, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να τον κάνει έναν από τους Γκαλάκτικος, η απάντηση του Τότι ήταν κατηγορηματική, ΟΧΙ! 

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος στο Sky Italia, είχε δεχθεί πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης το 2004 «πολύ σημαντική» όπως σημειώνει. Ερωτώμενος για το ποια θα ήταν η σημερινή του ποδοσφαιρική αξία, ο Τότι δεν τσιγκουνεύτηκε: «Πιστεύω ότι θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ».

RMadridHome_ on Twitter: "Francesco Totti: “We'll have to see what sort of a team Real Madrid are without Cristiano Ronaldo, even if we're still talking about extra-terrestrials. They are still Real Madrid:

Η ΡΟΜΑ είναι κάτι περισσότερο από έναν σύλλογο για αυτόν, είναι ζωή, ζωή του! Ήταν αδύνατο να φύγει από το πλοίο που είχε αρχίσει για πάντα. Ωστόσο, αυτή η από καρδιάς επιλογή είχε αντίκτυπο στην καριέρα του. Μετά από αυτήν την απόρριψη, δεν κέρδισε ξανά το πρωτάθλημα, δεν κέρδισε ποτέ το Champions League ή το Ballon d’Or.

Αλλά για τον θρύλο το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από τους τίτλους, είναι πραγματική αγάπη. Και αυτό που κέρδισε ήταν η αγάπη των φίλων της Ρόμα. Και όχι μόνο θα πούμε εμείς.

Ο Τότι έχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων των φίλων του ποδοσφαίρου.

«Αποφάσισα να πω όχι σε πολλούς τίτλους, προκειμένου να φορέσω μόνο αυτή την φανέλα. Αυτό ήταν που μετρούσε περισσότερο σε μένα. Στο τέλος όμως έλαβα αγάπη, πάθος τα οποία ήταν πολύ σημαντικότερα από το να κερδίζω κύπελα οπουδήποτε αλλού. Βάζω τη Ρόμα πάνω απ’ όλα».

‘Φλορεντίνο Πέρεθ: ‘Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι αναμφισβήτητα το ότι δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω ποτέ τη μεταγραφή του Φραντσέσκο Τότι.Ο Τότι είναι ένας από τους παίκτες θρύλους που όλοι θα τον ήθελαν.Στην αρχή της προεδρίας μου, του είχα τηλεφωνήσει για να του ζητήσω να έρθει, όμως μου είπε ότι δεν μπορούσε να αφήσει την Ρόμα.”

Φραντσέσκο Τότι και η αφιέρωση στον Φλορεντίνο Πέρεθ Την τελευταία φορά που έπαιξα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήθελε να του δώσω τη φανέλα μου. Μου ζήτησε να γράψω πάνω ”ο μόνος παίκτης που είπε όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης”.

Roma | Totti: "I turned down Real Madrid in 2004, now I'd cost 200 million" - AS.com

Το σύμβολο της Αιώνιας Πόλης, ο Ρωμαίος Μονομάχος, ο pibe de oro. Με το νούμερο 10, Francesco….. επιστρέφει στο σπίτι του, αφού ΤΟΤΙ και ΡΟΜΑ είναι ένα!

Ο θρύλος της Ρώμης Φραντσεσκο Τότι ήρθε σε συμφωνία και θα επιστρέψει στο κλαμπ, της καρδιάς του. Ο 43χρονος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην Ρόμα, και έγινε ο μεγάλος θρύλος της Ρώμης, και όχι μόνο. Μετά από 786 αγώνες σκόραρε 307 γκολ. Αποσύρθηκε το 2017 και εντάχθηκε στο συμβούλιο της ομάδας, αλλά αναχώρησε περίπου πριν από ένα χρόνο.

Η οικογένεια Φρέντκιν που έχει πάρει τον έλεγχο της ομάδας έχει συμφωνήσει με τον θρύλο της Ρόμα, και θα τον επαναφέρουν ως πρεσβευτή της ομάδας, για να αναβαθμιστεί η εικόνα της Ρόμα εντός και εκτός Ιταλίας. 

Nike / Tiempo Totti X Roma boot release — Phil Galloway Draws

Η οικογένεια Friedkin επιθυμεί να τον επαναφέρει στην ομάδα  ως πρεσβευτή της. Δεν θα έχει όμως μόνο αυτόν τον ρόλο, αφού ο πρόεδρος της ομάδας Ράιαν Φρέντκιν θέλει να αξιοποιήσει της μεγάλες ποδοσφαιρικές γνώσεις του και σε θέματα αγωνιστικά αλλά και μεταγραφικά. Ουσιαστικά να είναι ο ειδικός σύμβουλος της διοίκησης σε ποδοσφαιρικά θέματα.

Η σχέση του Τότι με την ομάδα ήταν παγωμένη, αλλά η αλλαγή ιδιοκτησίας επέφερε τη δυνατότητα να επιστρέψει. «Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ. Δεν συμμετείχα ποτέ σε ένα γνήσιο πρότζεκτ ώστε να μπορώ να βοηθήσω», είπε ο Τότι. «Τον πρώτο χρόνο, δεν είπα τίποτα, αλλά στον δεύτερο κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κλίμα επικοινωνίας και απλά ήμουν στην ομάδα, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. «Ήξεραν τις προθέσεις μου ότι ήθελα, να δώσω τόσα πολλά σε αυτό το κλαμπ αλλά ποτέ δεν με ήθελαν. Με απέκλεισαν από κάθε απόφαση. “Τώρα θα ακολουθήσω άλλα μονοπάτια. Αυτή τη στιγμή ένας άλλος ιδιοκτήτης συλλόγου θέλει να εμπιστευτεί εμένα και είμαι έτοιμος να προσφέρω.

Francesco Totti Special Edition Box - Signed Shirt - CharityStars

“Δεν είμαι εδώ για να ρίξω ευθύνες για το πρόσφατο παρελθόν. Είχαμε ξεκινήσει ένα ταξίδι, που δεν ήθελαν να προχωρήσει. “Όλοι γνωρίζουν ότι με έκαναν να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πολλές υποσχέσεις  και δεν τηρήθηκαν ποτέ. «Ο κύριος στόχος ορισμένων ανθρώπων ήταν να απομακρύνουν τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούσαν την ομάδα από την Ρόμα.

Francesco Totti says he's leaving AS Roma's management - Sportsnet.ca

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, από τότε που οι Αμερικανοί μπήκαν, προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να μας αλλάξουν την προσωπικότητα μας ως ομάδα.”Καθώς περνούσαν τα χρόνια, δοκίμασαν ό, τι μπορούσαν … Είναι αυτό που ήθελαν και τελικά πέτυχαν. “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα πληγώσω ποτέ τους φίλους της ομάδας.. Αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο από ότι όταν αποσύρθηκα ως ποδοσφαιριστής. Το να αφήσεις τους οπαδούς μας είναι σαν να πεθαίνεις. Νιώθω ότι θα ήταν καλύτερα αν πέθαινα.” Ο Τότι επίσης δήλωσε για την προηγούμενη διοίκηση ότι ήταν σαν «κάποιος να τον μαχαίρωσε στην πλάτη», αλλά τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Στάδιο Ολίμπικο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ