Σαν σήμερα ο Στίβεν Τζέραρντ ο αιώνιος αρχηγός στην Λίβερπουλ στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν το γκολ πρόκρισης και προπομπός για τον μεγάλο φινάλε της Πόλης. Υπάρχουν συγκεκριμένες βραδιές, φάσεις ή στιγμές, που σημαδεύουν ανεξίτηλα την καριέρα και την […]

Σαν σήμερα ο Στίβεν Τζέραρντ ο αιώνιος αρχηγός στην Λίβερπουλ στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν το γκολ πρόκρισης και προπομπός για τον μεγάλο φινάλε της Πόλης.

Υπάρχουν συγκεκριμένες βραδιές, φάσεις ή στιγμές, που σημαδεύουν ανεξίτηλα την καριέρα και την πορεία κάθε ποδοσφαιριστή…

Νίκη με δυο γκολ διαφορά ήθελε η ομάδα του Μπενίτεθ στο “Άνφιλντ” εναντίον του Ολυμπιακού και το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Ελληνική ομάδα, που με ένα τρομερό φάουλ του μεγάλου Ριβάλντο είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Και το κρατούσε μέχρι το 79ο λεπτό και το Άνφιλντ θύμιζε κηδεία. Αλλά τα πάντα άλλαξαν μέσα σε έξι λεπτά. Ο Μέλορ έκανε το 2-1 στο 80′ και στο 86ο λεπτό ο αρχηγός των Reds με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πέτυχε το 3-1. 

Steven Gerrard: five of the Liverpool captain's Anfield highlights | Steven  Gerrard | The Guardian

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς λιγότερο διαβασμένος και από πρωτοετή Τοπογράφο στην εξέταση της Γεωλογίας. Στις στημένες φάσεις η Λίβερπουλ επαναλάμβανε το ίδιο μοτίβο. Σέντρα στο πρώτο δοκάρι, σέντρα στο κεφάλι του Χίπια ή κομπίνα με σκοπό να ελευθερωθεί και να σουτάρει ο Τζέραρντ έξω από την περιοχή. Παρ όλα αυτά η άμυνα πελαγοδρομούσε.

Η απουσία καθαρόαιμου σεντερ φορ από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού υποδηλώνει σαφώς και ανυπερθέτως την διάθεση του Μπάγεβιτς να κρατήσει χαμηλά το σκορ και να προκριθεί.. Έτσι ο ΟΣΦΠ ήταν πολύ δυσκοίλιος στην επιθετική ανάπτυξη. Από κει και πέρα το σύστημα του Ολυμπιακού ήταν το πασίγνωστο «Δώστε-τη-μπάλα-στο-Ριβάλντο-και-αυτός-ξέρει». Το γκολ άλλωστε προήλθε από ατομική ενέργεια του Ρίμπο και εκτέλεση φαουλ δουλεμένη στη προπόνηση με την πολύτιμη συνδρομή των Ανατολάκη, Σούρερ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League στο τέλος εκείνης της σεζόν, στον αξέχαστο τελικό με αντίπαλο την Μίλαν.

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ των διαφόρων άλλων τίτλων του συλλόγου, εκτός από την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τζέραρντ έπαιξε περισσότερες από 700 φορές για την Λίβερπουλ και ήταν ένας από τους πιο ελίτ και ολοκληρωμένους μεσους του κόσμου που είχε τα πάντα – δεξιότητες, ντρίπλα και ικανότητες στο σκοράρισμα – θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί. 

Τώρα όσον αφορά το Ευρωπαϊκό επίπεδο, ο μέσος της Λίβερπουλ κατέκτησε με τους «Κόκκινους» 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2001, 2 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ το 2001 και το 2005 και φυσικά 1 Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005, σε έναν αξέχαστο τελικό και μια ανατροπή που έγραψε ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σε ατομικό επίπεδο ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης τη σεζόν 2000-01, καλύτερος παίκτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005, ενώ ήταν και ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ τις σεζόν, 2004-05, 2005-06, 2008-09 και 2014-15.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ