Η αγγλική έκφραση "I put my foot where my mouth is", "έβαλα το πόδι μου εκεί που είναι το στόμα μου", σημαίνει: "είπα μεγάλη χαζομάρα και νιώθω αμήχανα γι' αυτό". Και με όσα κάνει ο Κώστας στο γήπεδο, αυτό ακριβώς και συμβαίνει...

Ο Τσιμίκας… “βάζει το πόδι τους στο στόμα τους”! Για τον Κώστα τα έχουμε πει εκατό φορές. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πίσω του ένα ολόκληρο επιστημονικό επιτελείο στη Λίβερπουλ που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. Και την κάνει σωστά. Οι Reds δεν παίρνουν παίκτες “στα κουτουρού”. Τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε ποδοσφαιριστή που τους ενδιαφέρει περνούν από έναν περίπλοκο αλγόριθμο.

Δε συνυπολογίζει μόνο στατιστικά στοιχεία αυτός ο αλγόριθμος. Απλούς αριθμούς. Συνυπολογίζει ποιοτικά χαρακτηριστικά, στιλ παιχνιδιού, αγωνιστική πειθαρχία, ψυχραιμία, πρωτοβουλίες στο γήπεδο, ένα σωρό τέτοια πράγματα.

Για να έχει επιλέξει, με άλλα λόγια, τον Τσιμίκα ως back-up ενός από τα κορυφαία αριστερά μπακ του πλανήτη η Λίβερπουλ, πάει να πει ότι, για τους Reds, είναι “ταμάμ”. Και ότι, φυσικά, θα κάνει αυτό ακριβώς που θέλει η ομάδα από εκείνον, όποτε του ζητηθεί. Και θα παίξει όποτε πρέπει. Όποτε κρίνει ο Κλοπ ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη.



Δηλαδή… δεν ξέρει ο Κλοπ, πότε, πώς και γιατί θα τον βάλει;

Στο ματς με τη Μπενφίκα ο Κλοπ το θεώρησε. Θα του… ζητήσουμε το λόγο, δηλαδή; Ή θα μπούμε στο μυαλό του; Έτσι εκτίμησε τακτικά το παιχνίδι, εκείνος ξέρει το φορμάρισμα και τη δουλειά του καθενός στις προπονήσεις, εκείνος κάνει το σχεδιασμό. Όλα αυτά του είπαν: Τσιμίκας, όχι Άντριου Ρόμπερτσον. Τον ξεκίνησε βασικό και τον κράτησε μέσα σε όλο τον αγώνα.

Και τον δικαίωσε -και πάλι!- απόλυτα. Ήταν, απλώς, άψογος, αμυντικά και επιθετικά -με δύο ασίστ “λουκούμι” για τον Ιμπραχίμα Κονατέ και τον Ρομπέρτο Φιρμίνιο. Στη Λίβερπουλ είναι αγαπημένο παιδί όλων στα αποδυτήρια. Η κερκίδα -που πάντοτε δείχνει αδυναμία στους παίκτες που τα δίνουν όλα- τον έχει στα ώπα-ώπα. Του έβγαλαν τραγούδι, τον αποκαλούν Greek Scouser.


Put your foot where your mouth is…

Ο Γκουστάβο Πογέτ τρίβει τα χέρια του και χαμογελάει ως τ’ αυτιά που έχει στη διάθεσή του για την Εθνική έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Έναν ποδοσφαιριστή που πριν κλείσει καν τα 26 του (στις 12 Μαΐου θα γίνει αυτό), μαζεύει τέτοιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και κάθε μέρα κάνει προπόνηση στο σύλλογό του με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο!

Αλλά στην Αγγλία της ποδοσφαιρικής ίντριγκας-ψωμοτύρι, όπως και στην Ελλάδα του “δε θέλω δική μου κατσίκα, όσο θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, κάποιοι “μουρμουράνε” ακόμη. Κριτική για το ένα, το άλλο, το τρίτο. “Στη γωνία” για το παραμικρό λάθος. Αλλά, να είστε βέβαιοι, δεκάρα δε δίνει (και γιατί να το κάνει;) γι’ αυτό ο Κώστας.

Είναι πλέον… scouser, άλλωστε και βέβαια, Παίκτης του Αγώνα, στο ματς με τους Πορτογάλους, οπότε η απάντησή του έχει.. αγγλοσαξονική χροιά πλέον. Με όσα κάνει στο γήπεδο ο Τσιμίκας, αναγκάζει όσους λένε διάφορα για εκείνον “να βάλουν το πόδι τους εκεί που είναι το στόμα τους” (To put their foot where their mouth is”). Να νιώθουν, δηλαδή, αμηχανία για την άστοχη κριτική τους. Είναι η καλύτερη απάντηση -και είναι και… διεθνής.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ